Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Atmosfera de vis, a doua victorie in Liga Campionilor

Handbal. Atmosfera de vis, a doua victorie in Liga Campionilor

Liga Campionilor, Grupa D (meciul 3): Dinamo – Wacker Thun (Elveția) 35-34 (19-14)

Mousavi_cu_WackerDinamo și-a păstrat invincibilitatea pe teren propriu în noul sezon al Ligii Campionilor. Alb-roșiii au câștigat cel de-al doilea meci jucat acasă, scor 35-34 cu Wacker Thun (Elveția), și cu patru puncte în clasament își continuă cursa pentru primele două locuri care duc în barajul pentru optimile de finală. Meciul s-a desfășurat miercuri, într-o atmosferă fantastică, inclusiv oaspeții fiind impresionați de suporterii dinamoviști.

După trei meciuri fără victorie, Dinamo a intrat pe teren în meciul cu Thun cu obiectivul clar de a nu lăsa adversarilor nicio șansă. Începutul a fost însă mai greoi, astfel că oaspeții, veniți la București cu o echipă tânără, dar extrem de mobilă și dispusă la efort, s-au desprins la 5-9 (min. 10). Antrenorul Constantin Ştefan a cerut time-out, iar Dinamo și-a revenit spectaculos, cu cinci goluri m,arcate consecutiv: 10-9 (min. 16).

Descătușată, campioana României s-a desprins până la pauză la 5 goluri, 19-14 și se părea că se îndreaptă către o victorie lejeră. Nu a fost însă așa, în pofida faptului că a marcat la realuare, pentru diferența maximă din joc, 20-14. Elvețienii au profitat de câteva ratări în atac ale dinamoviștilor și au comprimat diferența până la 2-3 goluri, care s-a menținut până aproape de final, cu tunarik celor două echipe, Amine Bannour (Dinamo – 9 goluri) și Ron Delhees (Wacker – 10 goluri) marcând la foc continuu. Un moment psihologic s-a consumat în minutul 54, când Ştefan Grigoraş a parat o aruncare de la 7 metri la scorul 33-30. Nu s-au risipit definitiv emoţiile, dar Dinamo a devenit mai stăpână pe joc.

Cu două minute înainte de final, soarta meciului era deja stabilită, când Nicu Negru a marcat pe contraatac, scor 35-32. Oaspeţii au mai înscris două goluri în ultimul minut, dar a fost prea târziu pentru a mai pune Dinamo în dificultate.

Campioana României a obţinut o victorie preţioasă, 35-34, iar săptămâna viitoare va merge în Finlanda, pentru un meci ce poate fi capital pentru partea superioară a clasamentului.

Constantin Ștefan: ”A fost un meci foarte important, pentru a acumula încă două puncte în clasament. Știam că Wacker Thun practică un joc rapid. Le-am urmărit meciurile din Liga Campioniulor și am observat că este preocupată să joace contraatacul foarte bine. Ne bucurăm pentru cele două puncte, am avut un public extraordinar, care ne-a susținut pe tot parcursul jocului. Miercurea viitoare avem un meci important în Finlanda. Am văzut că și cei de la Thun au avut probleme acolo, dar dacă vrem să ieșim din grupă trebuie să câștigăm”.

Răzvan Gavriloaia (extremă Dinamo): ”Înainte de toate, trebuie să felicit echipa din Thun pentru acest joc. Ne-a solicitat la maximum. A fost un joc greu, cu multe contacte fizice pe semicerc. La sfârșit noi am reușit să terminăm cu un gol în plus, ceea ce este foarte important, mai ales din punct de vedere mental, pentru că eram un pic jos după ultimele trei meciuri disputate”.

Remo Badertscher (Wacker Thun manager): ”Vreau să felicit echipa Dinamo pentru victorie. Pentru noi a fost un meci greu, solicitant, dar pe care l-am dus bine până la final. Sunt foarte mândru de băieții mei, de ceea ce au reușit astăzi. Pentru noi a fost ceva nou să jucăm într-o astfel de atmosferă. Cu ceva mai mult noroc, am fi putut câștiga acest meci”.

Dinamo Bucureşti – Wacker Thun 35-34 (19-14)

Missaoui, Grigoraş – portari; Descat, Bannour 9, Alouini 5, Savenco, Szasz 1, Negru 6, Şandru 1, Gavriloaia 2, Komogorov 4, Zulfic 3, Kuduz, Mousavi 3, Acatrinei 1. Antrenori: Constantin Ştefan, Sebastian Bota

Arnosti, Wick – portari; Holm 7, Linder, Felder, Dahler 2, Suter 5, Giovanelli 2, Lanz 3, Friedli, Simon Huwyler 1, Guignet 2, Stefan Huwyler, Krainer 1, Wyttenbach 1, Delhees 10. Antrenor: Martin Rubin

Tot în Grupa D: Wisla Plock - Riihimaen Cocks 34-18

CS Dinamo, 27 septembrie 2018

Program Competitional

Program competițional 18-24 noiembrie 2019

Handbal. Liga Campionilor (etapa 9), 20 noiembrie, ora 19:00: Dinamo – Chekhovskie (Rus). Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 11), 24 noiembrie, ora 16:15: Dinamo – HC Buzău. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 7), 24 noiembrie, ora 12:30: Dinamo – Volei Alba Blaj.

Baschet. Liga Națională (etapa 6), 18 noiembrie, ora 19:00: Steaua – Dinamo Știința. Sala regimentului de gardă Mihai Viteazu

Baschet. Liga Națională (etapa 7), 22 noiembrie, ora 19:00: Dinamo Știința – BCMU FC Argeș Pitești. Sala Dinamo

Polo.  Superliga (etapa 4), 22 noiembrie (ora 11:00) și 23 noiembrie (ora 11:00): Dinamo – Steaua. Bazinul Anatolie Grințescu - Dinamo

Rugby. Cupa României (etapa 6), 23 noiembrie, ora 11:00: Steaua – Dinamo. Teren Ghencea

Polo feminin. Turneu Bazin Floreasca, 23-24 noiembrie, București

Karate. Campionatul Național interstiluri, 23 noiembrie, Izvorani

Tenis. Turneu ATP - Bari, 18-24 noiembrie, Italia

Tir. Finala Cupei Mondiale, 18-24 noiembrie, Putian (China)

Scrimă. Circuit European de cadeți, 22-24 noiembrie, București

ANUNTURI AGREMENT

Sâmbătă, 23 noiembrie a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu găzduiește, începând cu ora 11:00, meciul din Superliga de polo dintre Dinamo și Steaua. Din acest motiv, activitatea de agrement și inițiere în bazinul mare va începe la ora 13:15. 

Mulțumim pentru înțelegere!

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Online Guests

We have 239 guests online