Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 15-a

Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 15-a

Handbal__01Potaissa Turda - Dinamo București: 35-31 (17-14)

În etapa a XV-a a Ligii Naționale de handbal masculin, pe valea Arieșului, în micuțul dar cochetul municipiu Turda, faţă în faţă s-au aflat echipele Potaissa Turda (Turda a fost fondată ca o așezare dacă cu numele probabil de Turdava; cucerită de romani aceasta a fost redenumită Potaissa) şi C.S. Dinamo București, două echipe cu obiective diametral opuse.

Singura reprezentantă de frunte a Ardealului are ca obiectiv un loc de cupă europeană şi, după rezultatele remarcabile din retur, se pare că au reale șanse chiar şi la locul doi, iar dinamoviștii continuă goana după punctele care să îi scoată din hora retrogradării.

În prima repriză jocul a fost unul echilibrat şi spectaculos, cu intervenții fantastice ale portarilor Levente Szabo şi Florin Dragomir. Din păcate, la scorul de 11-8 în favoarea alb roșilor, au intervenit în joc şi două personaje purtătoare de fluier, care au dictat eliminări de două minute – gratuite, credem noi - până şi la nivelul băncii tehnice. În inferioritate numerică, elevii lui Seba Bota şi Ionel Ene, au cedat inițiativa iar finalul primei reprize avea să aparțină turdenilor, care intrau la pauză cu un avantaj de trei goluri.

Debusolați de ceea ce au pățit în prima repriză, alb roșii au avut un moment de neîncredere, de care au profitat experimentații jucători ai gazdelor şi s-au distanțat la 7 goluri. Răniți în orgoliu, dinamoviștii nu cedează şi, deși mai mereu în inferioritate numerică, reușesc să termine cu fruntea sus o partidă spectaculoasă, cu o echipă cu adevărat redutabilă.

Chiar dacă rezultatul nu a fost cel pe care îl așteptam, băieții noştri merită felicitări pentru faptul că au luptat până în ultimul minut. Printre remarcații partidei se numără şi tinerii jucători Cosmin Capotă (5 goluri) şi Laurențiu Niţu (autor a 8 goluri). De asemenea, la ,,remarcații” partidei sperăm să mai vedem pe cineva, dar pe raportul observatorului prezent la meci.

Evoluția bună a echipei ne dă mari speranțe pentru etapele care urmează şi cu susținerea publicului din Buzău suntem siguri că vom trece cu bine următoarele examene ale Ligii Naționale.

Autorii articolului: Florin Nan și Florin Vasiliu - CS Dinamo, 24 februarie 2013, ora 930

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 301 vizitatori online