Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 15-a

Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 15-a

Handbal__01Potaissa Turda - Dinamo București: 35-31 (17-14)

În etapa a XV-a a Ligii Naționale de handbal masculin, pe valea Arieșului, în micuțul dar cochetul municipiu Turda, faţă în faţă s-au aflat echipele Potaissa Turda (Turda a fost fondată ca o așezare dacă cu numele probabil de Turdava; cucerită de romani aceasta a fost redenumită Potaissa) şi C.S. Dinamo București, două echipe cu obiective diametral opuse.

Singura reprezentantă de frunte a Ardealului are ca obiectiv un loc de cupă europeană şi, după rezultatele remarcabile din retur, se pare că au reale șanse chiar şi la locul doi, iar dinamoviștii continuă goana după punctele care să îi scoată din hora retrogradării.

În prima repriză jocul a fost unul echilibrat şi spectaculos, cu intervenții fantastice ale portarilor Levente Szabo şi Florin Dragomir. Din păcate, la scorul de 11-8 în favoarea alb roșilor, au intervenit în joc şi două personaje purtătoare de fluier, care au dictat eliminări de două minute – gratuite, credem noi - până şi la nivelul băncii tehnice. În inferioritate numerică, elevii lui Seba Bota şi Ionel Ene, au cedat inițiativa iar finalul primei reprize avea să aparțină turdenilor, care intrau la pauză cu un avantaj de trei goluri.

Debusolați de ceea ce au pățit în prima repriză, alb roșii au avut un moment de neîncredere, de care au profitat experimentații jucători ai gazdelor şi s-au distanțat la 7 goluri. Răniți în orgoliu, dinamoviștii nu cedează şi, deși mai mereu în inferioritate numerică, reușesc să termine cu fruntea sus o partidă spectaculoasă, cu o echipă cu adevărat redutabilă.

Chiar dacă rezultatul nu a fost cel pe care îl așteptam, băieții noştri merită felicitări pentru faptul că au luptat până în ultimul minut. Printre remarcații partidei se numără şi tinerii jucători Cosmin Capotă (5 goluri) şi Laurențiu Niţu (autor a 8 goluri). De asemenea, la ,,remarcații” partidei sperăm să mai vedem pe cineva, dar pe raportul observatorului prezent la meci.

Evoluția bună a echipei ne dă mari speranțe pentru etapele care urmează şi cu susținerea publicului din Buzău suntem siguri că vom trece cu bine următoarele examene ale Ligii Naționale.

Autorii articolului: Florin Nan și Florin Vasiliu - CS Dinamo, 24 februarie 2013, ora 930

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Online Guests

We have 189 guests online