Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 15-a

Handbal masculin - Liga nationala 2012-2013, etapa a 15-a

Handbal__01Potaissa Turda - Dinamo București: 35-31 (17-14)

În etapa a XV-a a Ligii Naționale de handbal masculin, pe valea Arieșului, în micuțul dar cochetul municipiu Turda, faţă în faţă s-au aflat echipele Potaissa Turda (Turda a fost fondată ca o așezare dacă cu numele probabil de Turdava; cucerită de romani aceasta a fost redenumită Potaissa) şi C.S. Dinamo București, două echipe cu obiective diametral opuse.

Singura reprezentantă de frunte a Ardealului are ca obiectiv un loc de cupă europeană şi, după rezultatele remarcabile din retur, se pare că au reale șanse chiar şi la locul doi, iar dinamoviștii continuă goana după punctele care să îi scoată din hora retrogradării.

În prima repriză jocul a fost unul echilibrat şi spectaculos, cu intervenții fantastice ale portarilor Levente Szabo şi Florin Dragomir. Din păcate, la scorul de 11-8 în favoarea alb roșilor, au intervenit în joc şi două personaje purtătoare de fluier, care au dictat eliminări de două minute – gratuite, credem noi - până şi la nivelul băncii tehnice. În inferioritate numerică, elevii lui Seba Bota şi Ionel Ene, au cedat inițiativa iar finalul primei reprize avea să aparțină turdenilor, care intrau la pauză cu un avantaj de trei goluri.

Debusolați de ceea ce au pățit în prima repriză, alb roșii au avut un moment de neîncredere, de care au profitat experimentații jucători ai gazdelor şi s-au distanțat la 7 goluri. Răniți în orgoliu, dinamoviștii nu cedează şi, deși mai mereu în inferioritate numerică, reușesc să termine cu fruntea sus o partidă spectaculoasă, cu o echipă cu adevărat redutabilă.

Chiar dacă rezultatul nu a fost cel pe care îl așteptam, băieții noştri merită felicitări pentru faptul că au luptat până în ultimul minut. Printre remarcații partidei se numără şi tinerii jucători Cosmin Capotă (5 goluri) şi Laurențiu Niţu (autor a 8 goluri). De asemenea, la ,,remarcații” partidei sperăm să mai vedem pe cineva, dar pe raportul observatorului prezent la meci.

Evoluția bună a echipei ne dă mari speranțe pentru etapele care urmează şi cu susținerea publicului din Buzău suntem siguri că vom trece cu bine următoarele examene ale Ligii Naționale.

Autorii articolului: Florin Nan și Florin Vasiliu - CS Dinamo, 24 februarie 2013, ora 930

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 271 guests online