Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin. Victorie de Ziua Romaniei la ultimul meci pe teren propriu

Handbal masculin. Victorie de Ziua Romaniei la ultimul meci pe teren propriu

Liga Campionilor, etapa 9: Dinamo – ABC UMinho Braga 35-29 (20-15)

Savenco_cu_BragaDinamo și-a luat la revedere în fața propriilor suporteri de la Liga Campionilor cu o victorie frumoasă, obținută pe 1 decembrie în meciul cu ABC Braga. Alb-roșiii și-au luat astfel revanșa în fața portughezilor, după înfrângerea din tur (32-34) și au sărbătorit perfect Ziua Națională a României. 1500 de suporteri au fost alături de handbaliști la acest meci.

Chiar dacă niciuna dintre echipe nu mai avea șanse de calificarea în barajul pentru optimi, Dinamo și Braga au făcut un joc frumos, deschis, perfect pentru un final de campanie. Ambele mai au câte un joc de disputat în Grupa D, alb-roșiii urmând să închidă grupa cu o deplasare la Istanbul, în februarie.

Dinamo a controlat jocul cu ABC Braga, fără niciun fel de probleme, chiar dacă oaspeții au avut avantaj pe tabelă în debut, 1-3 (min. 4). Cu o apărare bună, jucătorii antrenați de Eliodor Voica și Sebastian Bota au recuperat minge după minge și au înscris spectaculos, cu un lider incontestabil. Sajad Esteki a adunat la final 14 goluri, devenind cel puțin până la disputarea celorlalte meciuri din etapă, golgeterul la zi al Ligii Campionilor, cu 68 de goluri.

Dinamo a egalat în minutul 7 (3-3) și a trecut în avantaj: 8-4 (min. 13), 10-5 (min. 15) și 14-7 (min. 20). La pauză, s-a intrat cu avantaj de cinci goluri, 20-15.

În partea a doua, ABC Braga s-a apropiat la trei goluri, dar Sajad Esteki a menținut ritmul. Cu două recuperări și alte câteva goluri, plus câteva intervenții ale lui Irimuș, diferența a crescut la plus nouă, 31-22 (min. 50). Pe final, Dinamo a mai redus ritmul, dar fără să piardă meciul de sub control. Alb-roșiii au obținut astfel cea mai concludentă victorie din istoria participărilor în Liga Campionilor, în actualul format. Dinamo nu a putut miza la acest meci pe Ciprian Șandru, care a acuzat o viroză în zilele dinaintea jocului.

Eliodor Voica: ”Cred că ambele echipe merită felicitate pentru acest joc. Toți eram conștienți că nu mai era o miză foarte puternică. În plus aș dori să felicit jucătorii noștri pentru că au abordat această partidă responsabil. Mai mult, trebuie să mulțumim încă o dată publicului, care ne-a fost alături și ne-a susținut, chiar și în această zi specială pentru noi, pentru toți românii. Mi-ar plăcea să câștigăm cât mai mult din această experiență, a fost prima noastră participare în Liga Campionilor, și aș dori să punem în practică și în campionat ce am văzut și ce am învățat”.

Dinamo: Irimuş, Grigoraş - portari; Capotă 1, S. Esteki 14, Asoltanei 4, Cîmpan, Şania, Mironescu 1, Savenco 3, Ragot. Şandru, A. Esteki 5, Mocanu 2, Bera 1, Vrankovic 3, Mousavi 1. Antrenor: Eliodor Voica

Braga: H. Gomes, Ribeiro - portari; Rocha, Marques 2, Bandeira 1, Branquinho 2, Spinola 7, Andrade 7, Pereira 7, Goncalves, A. Gomes 2, Albuquerque 1, Silva. Antrenor: Carlos Resende

Clasament după 9 etape: 1. Nantes - 15 p, 2. Motor Zaporojie - 13 p, 3. Besiktas - 9 p, 4. Dinamo - 8 p, 5. Holstebro - 5 p, 6. Braga - 4 p.

CS Dinamo, 06 decembrie 2016

Program Competitional

30 ianuarie - 5 februarie 2023

Handbal. Liga Națională (etapa 20, devans), 31 ianuarie, ora 18:00: CSM Oradea - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 16), 3 februarie, ora 17:30: SCM Politehnica Timișoara – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 15), 31 ianuarie, ora 18:00: Dinamo – CSM Constanța. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 16), 5 februarie, ora 15:00: Steaua – Dinamo. Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul

Baschet. LNBM Mozzart (Top 10, etapa 1), 4 februarie, ora 18:30: Dinamo – U BT Cluj-Napoca. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 16), 4 februarie, ora 17:30: Rapid – Dinamo

Polo. Superliga masculină (etapa 12), 3 februarie, ora 19:00: CSM Oradea - Dinamo. Superliga (etapa 11), 5 februarie, ora 14:00: CSU Oradea - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 725 vizitatori online