Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo Polo – avancronica anului competițional internațional 2012

Polo – avancronica anului competițional internațional 2012

Victorie românească la Turneul de polo "Memorialul Mihat Hantal"

Polo_101În perioada 3-8 ianuarie s-a desfășurat, în Turcia, Turneul de polo „Memorialul Mihat Hantal” care s-a încheiat cu victoria naționalei României. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat portarul naționalei noastre și al echipei Dinamo, Dragoș Stoienescu. La turneu au participat naționalele României, Turciei, Macedoniei și Olandei.

Selecționerul Kovacs Istvan a inclus în echipa națională și trei dinamoviști: Dragoș Stoienescu, Alexandru Matei și Dimitrie Goanță.

În paralel cu această competiție, în Ungaria a avut loc un alt turneu internațional, desfășurat sub titulatura „Cupa Volvo” care s-a aflat la cea de-a 6-a ediție. La acest turneu au participat reprezentativele Ungariei, Italiei, Germaniei și Canadei. Turneul ungar a fost câștigat de naționala gazdă care a reușit să învingă Italia cu scorul de 11-8.

Dacă privim calendarul competițional internațional de la acest început de an, ne dăm seama că echipele sunt în plin program de pregătire pentru Campionatele Europene care se vor desfășura în Olanda, în perioada 16-29 ianuarie. Această competiție are ca miză nu numai titlul european dar și accederea în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice, turneu care se va desfășura în luna aprilie, la Edmonton (Canada).

Serbia și Croația nu au participat la cele două turnee care au deschis anul competițional dar, oricum, ele se află în careul de ași al echipelor europene, alături de Italia și Ungaria. Considerându-le calificate pe cele patru de mai sus, România trebuie să se claseze în primele nouă echipe din cadrul turneului european, ceea ce înseamnă că trebuie să învingă cel puțin trei echipe. Printre acestea se numără selectionata Muntenegrului (cu care România a făcut un egal de curând, la Zagreb, scor 9-9), a Spaniei (pe care România a învins-o la Oradea, în Euroligă, și la Europene de două ori, atât în grupe cât și pentru locurile 7-8) a Turciei și chiar a Macedoniei. De asemenea, printre adversare se vor mai număra Germania și Grecia, echipe pe care nu prea le-am întâlnit în 2011 dar care sunt formații puternice și cu șanse egale cu ale noastre.

Nici la Edmonton nu va fi prea ușor pentru echipa noastră reprezentativă, având în vedere că acolo vine Canada, cel puțin o echipă bună din Asia (probabil China care ne-a mai pus multe probleme în trecut sau Japonia care, să ne aducem aminte, ne-a mai învins și altă dată), alături de cinci echipe europene (din care se vor califica 4 echipe), printre care și Marea Britanie.

Așadar să ținem pumnii strânși în acest an competițional deosebit de dificil, poloiștilor tricolori care ne-au adus de nenumărate ori satisfacții deosebite.

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 326 vizitatori online