Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo Polo – avancronica anului competițional internațional 2012

Polo – avancronica anului competițional internațional 2012

Victorie românească la Turneul de polo "Memorialul Mihat Hantal"

Polo_101În perioada 3-8 ianuarie s-a desfășurat, în Turcia, Turneul de polo „Memorialul Mihat Hantal” care s-a încheiat cu victoria naționalei României. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat portarul naționalei noastre și al echipei Dinamo, Dragoș Stoienescu. La turneu au participat naționalele României, Turciei, Macedoniei și Olandei.

Selecționerul Kovacs Istvan a inclus în echipa națională și trei dinamoviști: Dragoș Stoienescu, Alexandru Matei și Dimitrie Goanță.

În paralel cu această competiție, în Ungaria a avut loc un alt turneu internațional, desfășurat sub titulatura „Cupa Volvo” care s-a aflat la cea de-a 6-a ediție. La acest turneu au participat reprezentativele Ungariei, Italiei, Germaniei și Canadei. Turneul ungar a fost câștigat de naționala gazdă care a reușit să învingă Italia cu scorul de 11-8.

Dacă privim calendarul competițional internațional de la acest început de an, ne dăm seama că echipele sunt în plin program de pregătire pentru Campionatele Europene care se vor desfășura în Olanda, în perioada 16-29 ianuarie. Această competiție are ca miză nu numai titlul european dar și accederea în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice, turneu care se va desfășura în luna aprilie, la Edmonton (Canada).

Serbia și Croația nu au participat la cele două turnee care au deschis anul competițional dar, oricum, ele se află în careul de ași al echipelor europene, alături de Italia și Ungaria. Considerându-le calificate pe cele patru de mai sus, România trebuie să se claseze în primele nouă echipe din cadrul turneului european, ceea ce înseamnă că trebuie să învingă cel puțin trei echipe. Printre acestea se numără selectionata Muntenegrului (cu care România a făcut un egal de curând, la Zagreb, scor 9-9), a Spaniei (pe care România a învins-o la Oradea, în Euroligă, și la Europene de două ori, atât în grupe cât și pentru locurile 7-8) a Turciei și chiar a Macedoniei. De asemenea, printre adversare se vor mai număra Germania și Grecia, echipe pe care nu prea le-am întâlnit în 2011 dar care sunt formații puternice și cu șanse egale cu ale noastre.

Nici la Edmonton nu va fi prea ușor pentru echipa noastră reprezentativă, având în vedere că acolo vine Canada, cel puțin o echipă bună din Asia (probabil China care ne-a mai pus multe probleme în trecut sau Japonia care, să ne aducem aminte, ne-a mai învins și altă dată), alături de cinci echipe europene (din care se vor califica 4 echipe), printre care și Marea Britanie.

Așadar să ținem pumnii strânși în acest an competițional deosebit de dificil, poloiștilor tricolori care ne-au adus de nenumărate ori satisfacții deosebite.

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Online Guests

We have 311 guests online