Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo Polo – avancronica anului competițional internațional 2012

Polo – avancronica anului competițional internațional 2012

Victorie românească la Turneul de polo "Memorialul Mihat Hantal"

Polo_101În perioada 3-8 ianuarie s-a desfășurat, în Turcia, Turneul de polo „Memorialul Mihat Hantal” care s-a încheiat cu victoria naționalei României. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat portarul naționalei noastre și al echipei Dinamo, Dragoș Stoienescu. La turneu au participat naționalele României, Turciei, Macedoniei și Olandei.

Selecționerul Kovacs Istvan a inclus în echipa națională și trei dinamoviști: Dragoș Stoienescu, Alexandru Matei și Dimitrie Goanță.

În paralel cu această competiție, în Ungaria a avut loc un alt turneu internațional, desfășurat sub titulatura „Cupa Volvo” care s-a aflat la cea de-a 6-a ediție. La acest turneu au participat reprezentativele Ungariei, Italiei, Germaniei și Canadei. Turneul ungar a fost câștigat de naționala gazdă care a reușit să învingă Italia cu scorul de 11-8.

Dacă privim calendarul competițional internațional de la acest început de an, ne dăm seama că echipele sunt în plin program de pregătire pentru Campionatele Europene care se vor desfășura în Olanda, în perioada 16-29 ianuarie. Această competiție are ca miză nu numai titlul european dar și accederea în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice, turneu care se va desfășura în luna aprilie, la Edmonton (Canada).

Serbia și Croația nu au participat la cele două turnee care au deschis anul competițional dar, oricum, ele se află în careul de ași al echipelor europene, alături de Italia și Ungaria. Considerându-le calificate pe cele patru de mai sus, România trebuie să se claseze în primele nouă echipe din cadrul turneului european, ceea ce înseamnă că trebuie să învingă cel puțin trei echipe. Printre acestea se numără selectionata Muntenegrului (cu care România a făcut un egal de curând, la Zagreb, scor 9-9), a Spaniei (pe care România a învins-o la Oradea, în Euroligă, și la Europene de două ori, atât în grupe cât și pentru locurile 7-8) a Turciei și chiar a Macedoniei. De asemenea, printre adversare se vor mai număra Germania și Grecia, echipe pe care nu prea le-am întâlnit în 2011 dar care sunt formații puternice și cu șanse egale cu ale noastre.

Nici la Edmonton nu va fi prea ușor pentru echipa noastră reprezentativă, având în vedere că acolo vine Canada, cel puțin o echipă bună din Asia (probabil China care ne-a mai pus multe probleme în trecut sau Japonia care, să ne aducem aminte, ne-a mai învins și altă dată), alături de cinci echipe europene (din care se vor califica 4 echipe), printre care și Marea Britanie.

Așadar să ținem pumnii strânși în acest an competițional deosebit de dificil, poloiștilor tricolori care ne-au adus de nenumărate ori satisfacții deosebite.

Program Competitional

19-24 septembrie 2023

Polo. LEN Euro Cup (turneu preliminar), 21-24 septembrie, Sabac (Serbia)

Fotbal. Liga 1 (etapa 10), vineri, 22 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 – Farul Constanța. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 5), vineri 22 septembrie, ora 17:00: Dinamo – CSU din Suceava. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 1), sâmbătă, 23 septembrie: Dinamo – CSM Târgu Jiu. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3 (etapa 5), sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00: SCM Dunărea 2020 Giurgiu – CS Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 6), sâmbătă 23 septembrie, ora 12:45: Rapid - Dinamo. Stadion Olimpia

Volei masculin. Turneu de pregătire, 22-24 septembrie, Kragujevac (Serbia)

Lupte. Campionatul Mondial seniori, 18-24 septembrie, Belgrad

Lupte. CN U20 și CN U15, 21-24 septembrie, Târgu Mureș

Ciclism. Campionatul Național și Cupa Națională, 20-24 septembrie, Câmpulung Muscel

Taekwondo. Seminar internațional susținut de campionul olimpic Carlo Molfetta, 22-24 septembrie, Sala Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Agrement bazin descoperit

Programul activităților de agrement în bazinul descoperit

Luni-vineri: 12:30 – 16:00 și 19:30-21:30 (între 16:00 și 19:30 în bazin se vor desfășura antrenamente ale grupelor de performanță)

Sâmbătă: 12:30 – 21:30

Duminică: 10:00 – 20:00

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo va găzdui, la finele acestei săptămâni, meciurile din cadrul Cupei Dinamo la polo. Din acest motiv, activitatea de agrement în zilele de sâmbătă și duminică se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă (2 septembrie): între orele 12:30 - 16:00 și 19:30 - 21:30

Duminică (3 septembrie): între orele 13:00 și 20:00

Online Guests

We have 632 guests online