Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj

Canotaj

CANOTAJ - Campionatul Mondial U23 21-29.07.2013 - Linz-Ottensheim, Austria

Canotaj__baieti__01Patru medalii de aur au adus România pe primul loc pe naţiuni, rezultat fără precedent al delegaţiei României la C.M. de tineret.

Doamna preşedinte Elisabeta Lipă a considerat, la finalul Campionatului Mondial de tineret – 2013, că: ”este un rezultat excelent, care va aduce mult optimism în loturile de tineret cât şi încredere în viitor; aceşi tineri campioni au toate şansele să fie medaliaţi olimpici la Rio de Janeiro, totul depinde de ei, să continue munca de până acum”. 

La actuala ediţie a C. M. de tineret (U23), delegaţia noastră a câştigat 4 medalii de aur, prin următoarele echipaje:

2 - F, Mihaela Petrişă-Mădălina Bereş, urmate de echipajele Germaniei, Italiei şi Australiei;

4 X F, Andreea Tătaru, Mihaela Berindei, Viviana Bejinariu, Ioana Vrânceanu, urmate de echipajele Poloniei, Germaniei şi Italiei;

4 - M, Toader Gontaru, Marius Cozmiuc, George Pălămariu, Cristian Pîrghie, care au câştigat în faţa Australiei şi Statelor Unite ale Americii

2 X F, Ionela-Mădălina Rusu, Laura Oprea, urmate de Danemarca, Cehia şi Germania.

Citeşte mai mult... [CANOTAJ - Campionatul Mondial U23 21-29.07.2013 - Linz-Ottensheim, Austria]
 
 
Canotaj - Cupa Mondiala, Lucerna (Elvetia)

Cursa_8Tradiționala Cupa Mondială de cantotaj desfășurată pe minunatul lac Lucerna, atrage cele mai puternice țări în canotaj din întreaga lume. Această regată, așa cum declara și antrenorul Lotului Național de Canotaj, domnul profesor Mircea Roman are ca scop, ”o ultimă verificare înaintea Campionatului Mondial de Canotaj din perioada 25.08 – 01.09. 2013 de la Chungyu, Corea de Sud”.

Lotul feminin de canotaj al României a participat cu două echipaje: 8+1 și -2 (dublu rame fără cârmaci) la această etapă din cadrul Cupei Mondiale de canotaj academic, desfăşurată în perioada 12-14 iulie 2013.

Echipajul de 8+1 a fost compus din Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Cristina Ilie - Dinamo , Ioana Crăciun - Dinamo, Adelina Cojocariu - Dinamo, Irina Dorneanu, Camelia Lupaşcu - Dinamo, Nicoleta Albu – Dinamo şi Daniela Druncea; iar echipajul -2,  a fost compus din Cristina Grigoraş - Dinamo şi Andreea Boghian - Dinamo.

Citeşte mai mult... [Canotaj - Cupa Mondiala, Lucerna (Elvetia)]
 
 
Canotaj - Campionatul European - seniori – Sevilla, 31 mai-2 iunie 2013

Cursa_8plus1___01UPDATE (2 iunie 2013): Ziua finalelor Campionatului European a adus multă satisfacție pentru delegația României: 3 medalii (2 de aur și una de argint) au fost câștigate de echipajele noastre de dublu rame feminin, 8+1 feminin, respectiv de 4 rame fără cârmaci masculin. Echipajul de două rame a fost unul integral dinamovist (Cristina Grigoraș și Andreea Boghian), în cel de 8+1 au fost prezente nu mai puțin de 5 dinamoviste (Roxana Cogianu, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraș, Irina Dorneanu, Cristina Ilie, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu) iar în cel masculin au fost prezenți și 2 dinamoviști care vor veni cu medaliile de argint acasă (Marius Cozmiuc și George Palamariu).

La finalul competiției dinamovista Camelia Lupașcu a declarat pentru site-ul nostru: ”Este un început bun, fiind prima competitie. Ne dă încredere acest rezultat, în prezent este dovada muncii noastre si asta ne dă putere să ne antrenam pentru Campionatul Mondial”.

Citeşte mai mult... [Canotaj - Campionatul European - seniori – Sevilla, 31 mai-2 iunie 2013]
 
   
Canotaj - Campionatul European de juniori, Minsk 2013

Şapte medalii dintre cele mai strălucitoare  şi patru de argint pentru sportivii români

Cursa_8plus1___01La Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Minsk, desfăşurate în 25 – 26 mai au fost 27 de țări participante.  Canotorii români au cucerit şapte medalii de aur şi patru de argint, astfel urcând pe podium  toate probele la care au fost înscriși. România a caștigat detașat locul unu pe națiuni, urmată de Italia. Sportivii dinamoviși, descoperiți de antrenorul Viorel Talapan: Giorgiana Parascanu (8+1), Beatrice Parfenie (4x), Adrian Ilie (4x) și-au adus contribuția din plin la caștigarea medaliilor de aur în cadrul probelor la care au concurat.

Antrenorul federal Mișu Alupei a declarat următoarele la sfârșitul competiției: ”Este un rezultat excepțional, niciodată nu s-a mai câștigat la un campionat european sau mondial atâtea medalii de aur și argint. Participanții din celelalte țări au învățat în mod real imnul României. Mi-a plăcut atitudinea cu care au abordat această competiție. După ce s-a câștigat prima finală, toți ceilalți și-au dorit să o câștige și ei la rândul lor. Am văzut ambiție, dorință și multă bucurie la sfârșitul concursului. A fost o verificare reușită în perspectiva campionatului mondial din august. Vreau să îi mai felicit o dată și pe acestă cale”.

Citeşte mai mult... [Canotaj - Campionatul European de juniori, Minsk 2013]
 
 
Canotaj – Campionatul National de fond tineret si seniori, 2013

Federația Română de Canotaj a  organizat in la sfarsitul saptamanii trecute campionatul național de tineret si seniori – editia 2013, pe lacul SNAGOV

Proba de fond are o lungime de 6 Km. și este o proba in care rezistența si voința fac diferența între campioni și ceilalți sportivi participanți.

La acest campionat național de fond, sportivii dinamoviști s-au impus categoric în fața celorlalte cluburi. Sportivi Clubului Sportiv Dinamo București au câștigat în total 15 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 medalii de aur la tineret. Canotorii C.S.A. Steaua au încercat să țină pasul cu sportivii dinamoviști la medalii, câștigând  5 medalii de aur.

La finalul competiției, profesorul Mircea Roman, antrenorul Lotului național de Canotaj feminin, a declarat: ”mă bucură determinarea canotoarelor dinamoviste care au câștigat tot și-au propus, se vede implicarea serioasă a clubului în acestă ramură sportivă, dar din pacate alte cluburi nu reușesc sa creeze o concurență pe măsură și astfel calitatea canotajului românesc să crească”.

Citeşte mai mult... [Canotaj – Campionatul National de fond tineret si seniori, 2013]
 
   

Pagina 21 din 25

<< Început < Anterior 21 22 23 24 25 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 172 vizitatori online