Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj. Zi de exceptie la Europenele de la Glasgow: trei medalii de aur, una de argint si una de bronz

Canotaj. Zi de exceptie la Europenele de la Glasgow: trei medalii de aur, una de argint si una de bronz

8_plus_1_europene_senioriCanotajul românesc strălucește la Campionatele Europene de seniori de la Glasgow (Marea Britanie). În prima zi de finale, ambarcațiunile tricolore au cucerit nu mai puțin de cinci medalii, din șase posibile. Cu o combinație de tinerețe, pasiune, susținere și dăruire, loturile României au arătat că școala tricoloră de canotaj rămâne una dintre cele mai puternice. Palmaresul tricolor a numărat trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Sportivii dinamoviști au contribuit din plin la această zestre.

Vedetele zilei au fost Mădălina Bereș (25 de ani) și Denisa Tâlvescu (22 de ani). Cele două sportive de la CS Dinamo, antrenate de Mircea Roman, au cucerit două medalii de aur, la dublu rame și la opt plus 1. Performanța lor este cu atât mai notabilă cu cât cursele au fost la distanță de numai două ore una de cealaltă. 

Mai întâi, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu s-au impus la dublu rame, la finele unei curse cu o desfășurare extrem de interesantă. La 500 de metri, româncele erau pe 6 (ultimul loc). La 1000 de metri, mai urcaseră o poziție, iar la 1500 de metri ocupau poziția de treia. Pe ultimii 300 de metri atacul lor a fost însă formidabil, victoria conturându-se la diferență de două secunde față de locul 2, Olanda. Timpul celor două sportive tricolore a fost de 7:15,530.

La nici două ore după finala de la dublu rame, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu au urcat și în barca de 8+1, pentru o finală în trei, cu Olanda și Marea Britanie. Deși doar trei echipaje la start, finala a fost foarte puternică și foarte disputată. Tricolorele (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu – Daniela Druncea) au câștigat, dar au fost nevoite să tragă până la ultima picătură. Aur cu timpul de 6:08,890. Podiumul a fost completat de Marea Britanie și Olanda.

Victoria tinereții la patru rame masculin

4_rame_canotaj_aur_CM_tineret

Cea mai frumoasă victorie a zilei a fost obținută de echipajul masculin de patru rame, format din Mihăiţă Ţigănescu (CS Dinamo), Cosmin Pascari, Ştefan Berariu (CS Dinamo), Ciprian Huc. Tinerii canotori români au luat startul la competiția seniorilor de la Glasgow la numai o săptămână după ce cucereau aurul mondial de tineret la Poznan. Cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, o clasare pe podium pentru cvartetul român era considerată deja o performanță deosebită, în condițiile în care favoriții probei erau britanicii (probă tradițională pentru gazdele europeanului) și italienii. Dar românii au abordat cursa cu un tupeu fantastic și s-au instalat la conducere din start. La 500 de metri aveau deja avans de o barcă în fața britanicilor și au reușit performanța de a ține ritmul până la final, în pofida atacului lansat de britanici. Mihăiţă Ţigănescu (20 ani), Cosmin Pascari (20 ani), Ştefan Berariu (19 ani), Ciprian Huc (19 ani) au trecut primii linia de sosire în 5:54,340, furnizând una dintre marile surprize ale zilei.

O cursă frumoasă au reușit și fetele de la patru rame. Și ele foarte tinere, trei dintre ele medaliate cu argint la Mondialele de tineret din urmă cu o săptămână, Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş (CS Dinamo), Mădălina Caşu și Roxana Paraşcanu (CS Dinamo) au fost foarte aproape de o performanță excepțională. Ambarcațiunea tricoloră a condus până aproape de final, când Rusia a sprintat decisiv. Argint pentru România, timpul fetelor noastre fiind de 6:41,870 (Rusia – 6:39,970).

Medalia de bronz a venit de la barca masculină de dublu rame, formată din Marius Cozmiuc (CS Dinamo) și Ciprian Tudosa. Într-o finală extrem de puternică, românii au ținut ritmul ridicat până la final, obținând o medalie extrem de importantă pentru moralul lor, în 6:29,390. Aurul a fost câștigat de frații Sinkovic (Croația) vicecampioni mondiali en titre, iar argintul a revenit altor frați, francezii Onfroy.

Singurul echipaj care nu a prins un loc pe podium în prima zi cu finale a fost cel feminin de patru vâsle, format din Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu (toate, CS Dinamo), Simona Radiş. Campioane mondiale de tineret săptămâna trecută, tinerele sportive tricolore au trecut linia de sosire pe poziția a cincea, în 6:26,840.

Duminică, România mai are trei șanse de medalii, cu tot atâtea echipaje tricolore calificate în finale: dublu vâsle categorie ușoară feminin, dublu vâsle masculin și 8+1 masculin.

REZULTATE - EUROPENE ZIUA INTÂI

AUR: dublu rame feminin - Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu

AUR: patru rame masculin - Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Ciprian Huc

AUR: opt plus unu feminin - Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu – Daniela Druncea

ARGINT: patru rame feminin - Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş, Mădălina Caşu, Roxana Paraşcanu

BRONZ: dublu rame masculin - Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosa

LOCUL 5: patru vâsle feminin - Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu, Simona Radiş

CS Dinamo, 4 august 2018

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 251 vizitatori online