Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj. Zi de exceptie la Europenele de la Glasgow: trei medalii de aur, una de argint si una de bronz

Canotaj. Zi de exceptie la Europenele de la Glasgow: trei medalii de aur, una de argint si una de bronz

8_plus_1_europene_senioriCanotajul românesc strălucește la Campionatele Europene de seniori de la Glasgow (Marea Britanie). În prima zi de finale, ambarcațiunile tricolore au cucerit nu mai puțin de cinci medalii, din șase posibile. Cu o combinație de tinerețe, pasiune, susținere și dăruire, loturile României au arătat că școala tricoloră de canotaj rămâne una dintre cele mai puternice. Palmaresul tricolor a numărat trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Sportivii dinamoviști au contribuit din plin la această zestre.

Vedetele zilei au fost Mădălina Bereș (25 de ani) și Denisa Tâlvescu (22 de ani). Cele două sportive de la CS Dinamo, antrenate de Mircea Roman, au cucerit două medalii de aur, la dublu rame și la opt plus 1. Performanța lor este cu atât mai notabilă cu cât cursele au fost la distanță de numai două ore una de cealaltă. 

Mai întâi, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu s-au impus la dublu rame, la finele unei curse cu o desfășurare extrem de interesantă. La 500 de metri, româncele erau pe 6 (ultimul loc). La 1000 de metri, mai urcaseră o poziție, iar la 1500 de metri ocupau poziția de treia. Pe ultimii 300 de metri atacul lor a fost însă formidabil, victoria conturându-se la diferență de două secunde față de locul 2, Olanda. Timpul celor două sportive tricolore a fost de 7:15,530.

La nici două ore după finala de la dublu rame, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu au urcat și în barca de 8+1, pentru o finală în trei, cu Olanda și Marea Britanie. Deși doar trei echipaje la start, finala a fost foarte puternică și foarte disputată. Tricolorele (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu – Daniela Druncea) au câștigat, dar au fost nevoite să tragă până la ultima picătură. Aur cu timpul de 6:08,890. Podiumul a fost completat de Marea Britanie și Olanda.

Victoria tinereții la patru rame masculin

4_rame_canotaj_aur_CM_tineret

Cea mai frumoasă victorie a zilei a fost obținută de echipajul masculin de patru rame, format din Mihăiţă Ţigănescu (CS Dinamo), Cosmin Pascari, Ştefan Berariu (CS Dinamo), Ciprian Huc. Tinerii canotori români au luat startul la competiția seniorilor de la Glasgow la numai o săptămână după ce cucereau aurul mondial de tineret la Poznan. Cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, o clasare pe podium pentru cvartetul român era considerată deja o performanță deosebită, în condițiile în care favoriții probei erau britanicii (probă tradițională pentru gazdele europeanului) și italienii. Dar românii au abordat cursa cu un tupeu fantastic și s-au instalat la conducere din start. La 500 de metri aveau deja avans de o barcă în fața britanicilor și au reușit performanța de a ține ritmul până la final, în pofida atacului lansat de britanici. Mihăiţă Ţigănescu (20 ani), Cosmin Pascari (20 ani), Ştefan Berariu (19 ani), Ciprian Huc (19 ani) au trecut primii linia de sosire în 5:54,340, furnizând una dintre marile surprize ale zilei.

O cursă frumoasă au reușit și fetele de la patru rame. Și ele foarte tinere, trei dintre ele medaliate cu argint la Mondialele de tineret din urmă cu o săptămână, Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş (CS Dinamo), Mădălina Caşu și Roxana Paraşcanu (CS Dinamo) au fost foarte aproape de o performanță excepțională. Ambarcațiunea tricoloră a condus până aproape de final, când Rusia a sprintat decisiv. Argint pentru România, timpul fetelor noastre fiind de 6:41,870 (Rusia – 6:39,970).

Medalia de bronz a venit de la barca masculină de dublu rame, formată din Marius Cozmiuc (CS Dinamo) și Ciprian Tudosa. Într-o finală extrem de puternică, românii au ținut ritmul ridicat până la final, obținând o medalie extrem de importantă pentru moralul lor, în 6:29,390. Aurul a fost câștigat de frații Sinkovic (Croația) vicecampioni mondiali en titre, iar argintul a revenit altor frați, francezii Onfroy.

Singurul echipaj care nu a prins un loc pe podium în prima zi cu finale a fost cel feminin de patru vâsle, format din Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu (toate, CS Dinamo), Simona Radiş. Campioane mondiale de tineret săptămâna trecută, tinerele sportive tricolore au trecut linia de sosire pe poziția a cincea, în 6:26,840.

Duminică, România mai are trei șanse de medalii, cu tot atâtea echipaje tricolore calificate în finale: dublu vâsle categorie ușoară feminin, dublu vâsle masculin și 8+1 masculin.

REZULTATE - EUROPENE ZIUA INTÂI

AUR: dublu rame feminin - Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu

AUR: patru rame masculin - Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Ciprian Huc

AUR: opt plus unu feminin - Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu – Daniela Druncea

ARGINT: patru rame feminin - Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş, Mădălina Caşu, Roxana Paraşcanu

BRONZ: dublu rame masculin - Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosa

LOCUL 5: patru vâsle feminin - Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu, Simona Radiş

CS Dinamo, 4 august 2018

Program Competitional

19-25 februarie 2024

Handbal. EHF European League, Grupa Principală IV (etapa 2), marți 20 februarie, ora 19:45: Dinamo – CSM Constanța. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 14, restanță), luni 19 februarie, ora 17:00: U Cluj – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 18), vineri 23 februarie, ora 17:30: CSU din Suceava – Dinamo

Fotbal. Superliga (etapa 27), vineri 23 februarie, ora 20:00: CFR Cluj - Dinamo 1948

Volei feminin. Cupa României (semifinală), sâmbătă 24 februarie, ora 19:00: Dinamo – Rapid. Se dispută la Mioveni

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 24 februarie, ora 18:00: Dinamo – Rapid. Sala Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Online Guests

We have 347 guests online