Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Kaiac-canoe Kaiac-Canoe – Campionatul European, Zagreb 2012

Kaiac-Canoe – Campionatul European, Zagreb 2012

Cupa_Din.11_mai_117Rezultat de exceptie pentru lotul Romaniei Campionatul European

În perioada 22-24 iunie, la Zagreb, s-a desfăşurat ultima ultima şi cea mai importantă verificare înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra.

Şi, cum în kaiac-canoe conteaza mai mult Europa, clasamentul poate reprezenta o ierarhizare exactă a valorii sportivilor din ciclul actual de pregătire. Romania s-a clasat pe locul 4 în clasamentul pe naţiuni, după Germania,Ungaria şi Belarus. Germania, după mulţi ani de ezitări, revine în fruntea ierarhiei mondiale a sportului la toate disciplinele, ceea ce se va vedea, probabil, şi la Londra. Ungaria are o mare tradiţie în acest sport iar Belarusul reprezintă şcoala rusă de sporturi nautice.

România, după ani şi ani de rezultate de excepţie, cu Rotman, Ismailciuc, Patzaichin, Vernescu şi multi alţi valoroşi sportivi, încearcă să revină în lumea bună a acestui sport.

Revenind la concurs, sa-i felicităm pe câştigători, mai ales pe cei din probele olimpice: Lazăr Dumitrescu şi Victor Mihalachi, Florin Comănici şi echipajul de kaiac 4 - Traian Neagu, Toni Ioneticu, Ştefan Vasile şi Petruş Vasile.

Aur şi argint pentru România la Europenele din acest an.

Această ultimă competiţie importantă înaintea startului Jocurilor Olimpice, a confirmat atât valoarea, cât şi forma bună în care se află sportivii acestei discipline care ne-a adus, de-a lungul anilor, atâtea satisfacţii.

Echipajul de canoe dublu, format din Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, au parcurs traseul probei de 1000m în 3’20,02”, devansând echipajul Germaniei cu 0,22” şi pe cel al Belarus cu 0,12”, acestea fiind, de altfel, și principalele adversarele la Londra, peste doar o lună şi două săptămâni.

Şi la canoe 4 echipajul românesc a mers bine, sosind pe locul doi cu timpul de 3’23,551”, în urma echipajului din Belarus la o diferență de doar o secundă şi devansând Ungaria cu 2,148”.

În ultima zi a competiţiei, Florin Comănici ne-a rezervat o frumoasă surprizăm terminând primul cursa de C1 5.000 m, rezultat care a dus la trei numărul medaliilor de aur ale lotului românesc.

Aceste rezultate excelente ne fac să fim optimişti cu privire la evoluția delegației României la aceste Jocuri Olimpice de care ne mai desparte foarte puțin timp iar emoțiile sunt, pe zi ce trece, tot mai mari.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 25 iunie ora 900


Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 293 vizitatori online