Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Kaiac-canoe Kaiac-Canoe – Campionatul European, Zagreb 2012

Kaiac-Canoe – Campionatul European, Zagreb 2012

Cupa_Din.11_mai_117Rezultat de exceptie pentru lotul Romaniei Campionatul European

În perioada 22-24 iunie, la Zagreb, s-a desfăşurat ultima ultima şi cea mai importantă verificare înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra.

Şi, cum în kaiac-canoe conteaza mai mult Europa, clasamentul poate reprezenta o ierarhizare exactă a valorii sportivilor din ciclul actual de pregătire. Romania s-a clasat pe locul 4 în clasamentul pe naţiuni, după Germania,Ungaria şi Belarus. Germania, după mulţi ani de ezitări, revine în fruntea ierarhiei mondiale a sportului la toate disciplinele, ceea ce se va vedea, probabil, şi la Londra. Ungaria are o mare tradiţie în acest sport iar Belarusul reprezintă şcoala rusă de sporturi nautice.

România, după ani şi ani de rezultate de excepţie, cu Rotman, Ismailciuc, Patzaichin, Vernescu şi multi alţi valoroşi sportivi, încearcă să revină în lumea bună a acestui sport.

Revenind la concurs, sa-i felicităm pe câştigători, mai ales pe cei din probele olimpice: Lazăr Dumitrescu şi Victor Mihalachi, Florin Comănici şi echipajul de kaiac 4 - Traian Neagu, Toni Ioneticu, Ştefan Vasile şi Petruş Vasile.

Aur şi argint pentru România la Europenele din acest an.

Această ultimă competiţie importantă înaintea startului Jocurilor Olimpice, a confirmat atât valoarea, cât şi forma bună în care se află sportivii acestei discipline care ne-a adus, de-a lungul anilor, atâtea satisfacţii.

Echipajul de canoe dublu, format din Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, au parcurs traseul probei de 1000m în 3’20,02”, devansând echipajul Germaniei cu 0,22” şi pe cel al Belarus cu 0,12”, acestea fiind, de altfel, și principalele adversarele la Londra, peste doar o lună şi două săptămâni.

Şi la canoe 4 echipajul românesc a mers bine, sosind pe locul doi cu timpul de 3’23,551”, în urma echipajului din Belarus la o diferență de doar o secundă şi devansând Ungaria cu 2,148”.

În ultima zi a competiţiei, Florin Comănici ne-a rezervat o frumoasă surprizăm terminând primul cursa de C1 5.000 m, rezultat care a dus la trei numărul medaliilor de aur ale lotului românesc.

Aceste rezultate excelente ne fac să fim optimişti cu privire la evoluția delegației României la aceste Jocuri Olimpice de care ne mai desparte foarte puțin timp iar emoțiile sunt, pe zi ce trece, tot mai mari.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 25 iunie ora 900


Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Online Guests

We have 305 guests online