Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Editorial Elisabeta Lipă Produsul Sportului

Produsul Sportului

CeremonieCN005Motto : „Pentru ca o sută de oameni să practice educaţia fizică, este necesar ca cincizeci de oameni să practice sportul, este necesar ca douăzeci de oameni să fie sportivi, din care cinci să poată realiza performanţe uimitoare, însufleţind prin aceasta pe toţi ceilalţi,  dându-le  încredere !"

Pierre de Coubertin

 

            Aceste cuvinte sunt o realitate bine intuită şi exprimată în urmă cu aproape un secol de părintele Jocurile Olimpice moderne, şi rămân valabile şi pentru sportul de azi, în sensul că avem nevoie de performanţe uimitoare pentru a-i însufleţi pe sportivii de performanţă care la rândul lor să entuziasmeze cincizeci, o sută, o mie de sportivi dornici de înaltă performanţă. Dar în privinţa raporturilor numerice trebuie să ţinem seama de perspectiva prin care a fost privit sportul de către societate. În vremea lui Pierre de Coubertin se vorbea de sportul romantic, în care important era să participi, apoi sportul a fost integrat în sistemul politic ca strategie de promovare a ideologiilor, iar în zilele noastre sportul pe plan mondial a devenit o industrie.

             Oamenii de afaceri din ţările cu tradiţie în marketing au evaluat foarte bine oportunităţile pe care sportul le oferă. La prima întâlnire internaţională de management găzduită de Sport Business Management Research IESE, la Madrid (2005), pe tema Industria Sportului, s-au clarificat anumite concluzii:

-         sportul se confruntă cu trei sectoare cheie - marketing, finanţe, şi pregătirea sportivilor

-         atragerea sponsorizărilor prin  marketing de brand

-         orientarea spre consumatorul final printr-un produs sportiv performant

-         produsele sportive au multe în comun cu petrecerea timpului liber, cu divertismentul, pasiunea şi trăirile puternic emoţionale.

            Într-o perioadă de profunde transformări socio-economice, care includ şi sfera culturii fizice şi sportului, pentru a susţine sportul de performanţă la un nivel optim trebuie să adoptăm concepte moderne de marketing.  Stabilirea şi dezvoltarea legăturilor de parteneriat şi sponsorizare, la prima vedere se realizează mai greu în acestă perioadă de căutare generalizată a „formulei de funcţionare”. Cu toate acestea, se pare, că tocmai întărirea legăturilor inter-instituţionale, organizatorice şi economice pot contribui la o readaptare in realitatea socio-economică.

            Cultura fizică şi sportul au fost denumite fenomenul social al secolului XX. Sportul a pătruns în domeniul educaţiei, sănătăţii, culturii, mass-mediei dar mai ales în conştiinţa oamenilor de pretutindeni. Evenimentele sportive importante, preocupă, dezvoltă pasiuni şi emoţii populaţiei mai mult decât majoritatea evenimentelor politice sau sociale. Sportul este o activitate naţională care are datoria de a promova formarea unei naţiuni sănătoase şi a unei imagini în plan internaţional de stat puternic. În unele ţări dezvoltate, interesul pentru sport a redus semnificativ costurile de îngrijire a sănătăţii asociate cu asigurarea de locuri de muncă pentru cei implicaţi în această activitate cât şi beneficii ale celor din industria produselor sportive.

            Căutarea unor forme eficente de implicare a unor activităţi comerciale în sistemul sportului, nu pot fi decât în beneficiul populaţiei. În cazul în care mediul privat de afaceri este motivat şi implicat în nevoile sociale, în sportul de performanţă, în „sportul pentru toţi” sau în domeniul comerţului cu produse pentru sport, de regulă, reprezintă o oportunitate pentru beneficii importante bazate pe o piată în creştere a serviciilor sportive.

            În plan internaţional se constată existenţa unei relaţii stânse între sport şi economie. Sportul devine din ce în ce mai mult produs al performanţelor sportive şi al marketingului economiei de piaţă. Conform ultimelor date, volumul „pieţei sportive” din lume, inclusiv industria echipamentelor este intr-un proces de continua crestere .

            Este evident că asocierea oricărui brand din mediul de afaceri cu un brand din domeniul sportiv este un câştig important pentru fiecare din partenerii acestei asocieri. Produsul sportiv împărţindu-se astfel în performanţă sportivă şi profit net.

                                                         Elisabeta Lipă

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Online Guests

We have 281 guests online