Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment GALA. Emblema de onoare a M.A.I. pentru cei mai bun sportivi dinamovisti in anul 2018

GALA. Emblema de onoare a M.A.I. pentru cei mai bun sportivi dinamovisti in anul 2018

MAI_Gala_2018_5Cei mai valoroși sportivi ai CS Dinamo, conform clasamentelor din anul 2018, întocmite pe baza rezultatelor de la competițiile internaționale, au primit vineri emblema de onoare a MAI pentru misiuni internaționale. Distincțiile au fost oferite de ministrul Carmen Dan, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Cu acest prilej, oficialul MAI a precizat: ”Sunteți adevărați ambasadori ai României. Știu că poate e un clișeu dar, de data aceasta, cred că reprezintă cel mai bine ceea ce dorim să vă transmitem. Vă mulțumim pentru că sunteți modele de moralitate și de profesionalism pentru noi toți. Cu mulți dintre voi m-am întâlnit și anul trecut și tocmai de aceea este normal să vorbim despre consecvență. La voi, performanța nu este un lucru întâmplător. Sunt convinsă că ne vom întâlni, chiar mai mulți, și pe viitor”.

În final, ministrul afacerilor interne le-a transmis sportivilor premiați: ”Vă rog să primiți, cu inimile deschise, gândurile noastre de recunoștință și de admirație. Sunt convinsă că și pe viitor veți obține rezultate deosebite pentru că sunteți buni, pentru că sunteți adevărați și pentru că vă cunoașteți foarte bine obiectivele. Vă urez să aveți sărbători fericite, alături de cei dragi și să ne revedem mai puternici la anul!”

Momentul oficial a fost urmat de un program de colinde susținut de patru studenți de la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, de artiștii Ansamblului Artistic ”Ciocârlia” al MAI, dar și de copiii din centrele de zi Sfânta Sofia și Patriarhul Iustinian.

MAI_Gala_2018_22

George Cosac, președintele CS Dinamo: ”A fost un an bun pentru CS Dinamo, cu 160 de medalii cucerite la toate nivelurile, dintre care 61 au fost medalii de aur. Palmaresul este superior celui de anul trecut, când au fost obținute 113 medalii. Pentru toate aceste eforturi vreau să-i felicit pe sportivi și pe antrenori, dar și pe toți cei care nu se văd, dar se află în spatele acestor performanțe. Mulțumesc conducerii ministerului afacerilor interne, personal doamnei ministru Carmen Dan, pentru sprijinul permanent prin asigurarea resurselor financiare și umane necesare pentru îndeplinirea obiectivelor sportive de performanță”.

Precizăm faptul că, în anul 2018, în palmaresul CS Dinamo au intrat cu 47 medalii mai multe decât anul trecut (2018 - 160 de medalii obținute la competițiile mondiale, europene și la jocurile balcanice, dintre care 61 sunt medalii de aur).

MAI_Gala_2018_18


Laureații CS Dinamo 2018 care au primit distincțiile M.A.I.

1. Ionela Livia Cozmiuc (canotaj) - a cucerit, alături de colega sa din barca de dublu vâsle categorie ușoară, singurul titlu mondial al sportului românesc în 2018, obținut într-o probă olimpică. Ionela și-a păstrat de fapt coroana de  campioană a lumii, pentru că ea a urcat pe prima treaptă a podiumului mondial și în 2017.

2. Marius Vasile Cozmiuc (canotaj). Medaliat cu argint la Mondiale și cu bronz la Europene, în proba de dublu rame

Nicolae Onica (haltere). Medalie de bronz la Mondiale (total) și trei medalii la Campionatele Europene de la București – două medalii de aur (total și aruncat) și una de argint (smuls)

3. Mădălina Bereș și Denisa Tâlvescu (canotaj). Duble campioane europene în probele de dublu rame și 8+1. De asemenea, s-au clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale, în proba regină, cea de 8+1.

4. Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie și Viviana Bejinariu (canotaj). Toate trei sunt componente ale echipajului feminin de 8+1, medaliat cu aur la Campionatele Europene și clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale

5. Victor Mihalachi (canoe). A cucerit două medalii la Campionatele Europene, în proba de canoe dublu: aur pe distanța de 500 de metri și argint pe cea de 1000 de metri.

6. Marian Enache, Iuliana Buhuș, Roxana Georgiana Parascanu (canotaj). Sportivi medaliați cu argint la Campionatele Europene: Marian Enache la dublu vâsle masculin, iar cele două fete în ambarcațiunea de patru rame.

7. Laura Coman (tir). Medaliată cu aur la Campionatele Europene, în proba pe echipe la pușcă 10 metri aer comprimat. De asemenea, alături de Alin Moldoveanu s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale

8. Robert Glință (înot). Medaliat cu argint la Campionatele Europene, în proba de 50 de metri în spate.

9. Vlad Dragoș Aicoboae, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Alexandru Cosmin Macovei, Adrian Munteanu (canotaj). – Componenți ai echipajului de 8+1, medaliat cu bronz la Campionatele Europene și clasate pe șase la Campionatele Mondiale. 

10. Alin Alexuc (lupte greco romane). Medaliat cu bronz la Campionatele Europene la cat. 130 kg

Nicu Ojog (lupte greco-romane). Medaliat cu argint la Campionatele Mondiale de seniori Under 23 de la București și tot argint la Campionatele Europene pentru juniori.

Cristina Iovu (haltere). Medalie de bronz la Campionatele Mondiale la procedeul aruncat, locul 4 la totalul olimpic.

Cei mai valoroși tineri sportivi: Mihăiță Țigănescu și Ștefan Berariu (canotaj). Trupli medaliați cu aur la proba de patru rame: la Campionatele Mondiale și Europene de tineret, dar și la Campionatele Europene de seniori

Cel mai valoros junior: Andrei Păștin (scrimă). Medaliat cu aur la Campionatele Mondiale de juniori în proba de sabie, locul 3 la CE în proba pe echipe.

Cea mai valoroasă echipă: echipa masculină de handbal. Campioană națională și câștigătoare a Supercupei României. Locul 1 în Grupa D a Ligii Campionilor, calificată în primăvară europeană.

Cea mai bună secție de sporturi neolimpice: arte marțiale. 36 de medalii la Campionatele Mondiale (dintre care 14 de aur) și 40 de medalii la Campionatele Europene –12 de aur.

Cel mai valoros antrenor: Mircea Roman (canotaj). În 2018, sportivele antrenate de Mircea Roman au cucerit nouă medalii, dintre care șapte de aur.

CS Dinamo, 14 decembrie 2018

Agrement Fitness

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 361 guests online