Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Prezentare Proiecte / Programe Sport pentru dezvoltare personală Derularea proiectului “Sport pentru dezvoltare personală”

GV__Copii__01Primul antrenament din cadrul proiectului Sport pentru dezvoltare personală a avut loc joi, 07.06.2012 la sala de Lupte din incinta Clubului Sportiv Dinamo.

Interesul elevilor și al părinților pentru acest  proiect a fost mai mare decât ne așteptam. Deși grupul pilot inițial cuprindea 20 de copii, au fost 43 de elevi însoțiți în mare parte de părinții lor.

Apetitul copiilor pentru sport și jocuri cu caracter educativ a fost debordant și câteodată greu de stăpânit. De aceea antrenamentul pentru dezvoltare personală a cuprins următoarele teme: depășirea zonei de confort (depășirea obișnuințelor neperformante), atenția, exprimare corporală și relaxarea.  

Depășirea obișnuințelor neperformante se referă la unele comportamente copiate din familie, de la alți colegi sau cel mai des de la televizor. Agresivitatea, limbajul nepotrivit, lipsa de toleranță și respect pentru ceilalți, dorința de afirmare prin indisciplină sunt comportamente care fac parte din felul de a fi al unor elevi. Aceste atitudini exprimă modul în care copilul s-a adaptat la mediul în care trăiește. Deși aceste comportamente le crează situații neplăcute, puterea obișnuinței și acțiunea mediului imediat îi limitează în a înțelege că pot fi și altfel, că în esența lor sunt minunați și ascund un mare talent.

Copii_Vescan__04Convingerea că „lumea este rea sau periculoasă”, că „ceilalți sunt adversari” sau că „doar șmecherii câștigă” ni se comunică pe toate canalele. În cadrul proiectului Sport pentru Dezvoltare Personală dorim să dezvoltăm un spațiu în care copiii să poată experimenta faptul că: „putem fi mai buni, mai disciplinați”, „că suntem în mare parte responsabili de rezultatul acțiunilor noastre”, „că fiecare copil are un talent care așteaptă să fie descoperit și dezvoltat”,  ”că avem oricând capacitatea de a schimba ceva în modul nostru de a fi și de a vedea realitatea”... Aceste schimbări sunt posibile dacă reușim să-i facem pe copiii să-și dorească ceva bun pentru ei, pentru ai putea motiva și în același timp să fim noi (părinții, profesorii, antrenorii) exemple de oameni toleranți, înțelegători și respectuoși.

Atenția este ingredientul principal în procesul de învățare și educare. În timpul antrenametului atenția a fost capacitată prin jocuri interactive. La școală, antrenamente sau în general, implicarea atenției reprezintă un factor al reușitei sau succesului, iar slăbiciunea ei – ca factor generator de erori și eșecuri. Atenția este prima realitate psihică ce se evidențiază, ori de câte ori facem analiza unor rezultatele concrete. Atenția poate fi definită ca proces psihofiziologic de orientare, concentrare și potențare selectivă a funcțiilor și activităților psihocomportamentale în vederea realizării obiectivelor dorite.  Atenția este dependentă de voință și motivație de aceea trebuie folosită plăcerea copiilor, într-o activitate, pentru a le menține interesul și atenția mai mult timp.

Copii_Vescan__02Exprimarea corporală a fost încurajată prin exerciții în care copiii au executat pe rând într-un mod creativ mișcări spontane pe care ceilalți le copiau. Astfel s-a urmărit dezvoltarea inițiativei proprii, depășirea timidității, creativitatea prin exprimare coporală a celor care exemplificau mișcarea și pe altă parte atenția și viteza de reacție a celor care imitau mișcarea propusă. Exprimarea corporală este foarte importantă pentru copii îi ajută să se dezvolte armonios nu numai fizic, ci şi emoţional şi comportamental. Exprimarea corporală spontană și creativă activează întreg sistemul psiho-neuro-motric.

La sfârșitul antrenamentului după ce excesul de energie a fost cât de cât consumat, relaxarea corporală și exercițiile de respirație au reprezentat o oportunitate pentru a le sugera participanților că pot deveni mai disciplinați, mai buni la școală, mai inteligenți și performanți, dacă asta își doresc cu adevărat.

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 8 iunie, ora 1300

Program Competitional

19-24 septembrie 2023

Polo. LEN Euro Cup (turneu preliminar), 21-24 septembrie, Sabac (Serbia)

Fotbal. Liga 1 (etapa 10), vineri, 22 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 – Farul Constanța. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 5), vineri 22 septembrie, ora 17:00: Dinamo – CSU din Suceava. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 1), sâmbătă, 23 septembrie: Dinamo – CSM Târgu Jiu. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3 (etapa 5), sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00: SCM Dunărea 2020 Giurgiu – CS Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 6), sâmbătă 23 septembrie, ora 12:45: Rapid - Dinamo. Stadion Olimpia

Volei masculin. Turneu de pregătire, 22-24 septembrie, Kragujevac (Serbia)

Lupte. Campionatul Mondial seniori, 18-24 septembrie, Belgrad

Lupte. CN U20 și CN U15, 21-24 septembrie, Târgu Mureș

Ciclism. Campionatul Național și Cupa Națională, 20-24 septembrie, Câmpulung Muscel

Taekwondo. Seminar internațional susținut de campionul olimpic Carlo Molfetta, 22-24 septembrie, Sala Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Agrement bazin descoperit

Programul activităților de agrement în bazinul descoperit

Luni-vineri: 12:30 – 16:00 și 19:30-21:30 (între 16:00 și 19:30 în bazin se vor desfășura antrenamente ale grupelor de performanță)

Sâmbătă: 12:30 – 21:30

Duminică: 10:00 – 20:00

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo va găzdui, la finele acestei săptămâni, meciurile din cadrul Cupei Dinamo la polo. Din acest motiv, activitatea de agrement în zilele de sâmbătă și duminică se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă (2 septembrie): între orele 12:30 - 16:00 și 19:30 - 21:30

Duminică (3 septembrie): între orele 13:00 și 20:00

Online Guests

We have 1155 guests online