Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Prezentare Proiecte / Programe Sport pentru dezvoltare personală Lansarea proiectului "Sport pentru dezvoltare personala"

Invitație la prezentarea proiectului - Sport pentru dezvoltare personală. Sâmbătă, 7 aprilie.

”Mișcarea înseamnă viață și  viața înseamnă mișcare”

Federația Română Sportul Pentru Toți

GV_04Dragi părinți,

Spuneam, într-un articol precedent, că educația copiilor noștri este cea mai bună investiție pe termen lung, pentru viitorul lor și al nostru.

Cu siguranță doriți să îi oferiți copilului dumneavoastră șansa de a se dezvolta cu ajutorul celei mai eficiente metode de educare și formare, pusă la dispoziție de un club sportiv din România.

Ideea dezvoltării armonioase a psihicului și fizicului, își are originea în idealul antic al grecilor. Acesta se concretizează prin dezvoltarea unui trup atletic și a unui spirit înalt. Aristotel spunea, despre componența disciplinelor prin care se realizează educația, următoarele: “cele patru lucruri cu ajutorul cărora oamenii obișnuiesc să facă educația, sunt: știința de carte, gimnastica, muzica și desenul. Astfel putem înțelege că educația fizică se întrepătrundea cu știința și arta, dezvotându-se reciproc. Un om echilibrat în toate structurile ce îl compun este imaginea omului de succes. În ansamblu, rezultatul acțiunilor acestuia, vor fi superioare celui dezvoltat în exces doar într-o singură latură a ființei sale.

GV_01Societatea a evoluat, în ultimul timp, foarte mult în anumite direcții și a involuat în altele. De exemplu, domeniul I.T. s-a dezvoltat în defavoarea mișcării în aer liber și a trăirii în realitatea vieții. Trăim un secol în care artificialul devine mai prezent în viața noastră decât naturalul, îndepărtându-ne astfel de rădăcinile vieții. Nu putem sacrifica o creștere armonioasă pentru ambiția de a avea un copil genial în I.T. Mulți părinți ar fi bine să-și îndrume copilul ”campion al jocurilor pe calculator” să devină un campion în realitate. Trecerea de la timpul petrecut în dimensiunea virtual, la un timp trăit în realitate se face cel mai bine prin exercițiu fizic.

Revista Sport Revolution, prezintă un sondaj (în nr. 24, februarie 2012, pp. 60-61), realizat de C.O.S.R. pe un eșantion de 1039 de respondenți din mediu urban și rural. Rezultatele au fost îngrijorătoare: 43% dintre copii nu practică niciun fel de activități sportive. Din restul care participă la orele de educație fizică, doar 14% sunt implicați în activități sportive extrașcolare iar din aceștia, majoritatea fac sport la îndemnul familiei. Sondajul mai prezintă și cauzele acestei situații, pe care le regăsim în: „lipsa banilor, a timpului dar și a dorinței părinților ca odraslele lor să se dedice îndeosebi studiului uitând cu bună știință beneficiile pentru sănătate aduse de practicarea sportului.

În concluzie, C.O.S.R. consider - în urma acestui sondaj - că este nevoie să se implice mai mult în atragerea copiilor pentru practicarea unui sport.

GV_02Vremurile de azi, supuse preponderant economiei de piață, ne fac să acordăm atenție doar banilor, ca singur mijloc de a supraviețui sau a fi fericiți. Uităm că, pentru a ne bucura de realizări și pentru a ne îndeplini obiectivele, este nevoie de sănătate și un corp viguros. A fi competitivi în toate laturile vieții, atrage după sine anumite abilități psihologice, inteligență și resurse adaptative. Dar cel mai important este să creștem copiii sănătoși și fericiți.

De aceea vă invităm pe data de 7 aprilie la Dinamo (sala de Lupte) pentru a participa la prezentarea proiectului Sport pentru dezvoltare personală, unde vom face mișcare pentru a ne cunoaște mai bine, pentru a ne echilibra emoțional, pentru a ne dezvolta cognitiv și spiritual.

La finalul prezentării se pot face înscrieri. Grupurile de lucru vor cuprinde copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani.

Programul va cuprinde inițieri în mai multe discipline sportive (handbal, lupte, baschet, judo, volei, arte marțiale, atletism, tir, scrimă, gimnastică, tenis), într-o perioada de un an.

GV_03Scopul inițierilor în mai multe ramuri sportive prezintă multe avantaje, cum ar fi:

- educație fizică generală;

- posibilitatea ca la sfârșitul programului, copilul să-și poată alege sportul preferat în urma experienței personale;

- fiecare ramură sportivă, prin specificul său, dezvoltă diferite abilități psihice;

- va tine interesul copilului treaz.

Antrenamentele se vor desfășura într-o atmosferă deschisă comunicării, creativității, explorării și experimentării resurselor interioare.

Vă așteptăm pe 7 aprilie – ora 10, în incinta C.S. Dinamo la sala de Lupte.

Pentru întrebări suplimentare puteți contacta pe d-nul George Vescan – psiholog C.S. Dinamo București.

Tel: 0742103352

Mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Program Competitional

Săptămâna 17-23 februarie 2020

Handbal. Liga Campionilor, barajul pentru optimile de finală (tur), 22 februarie, ora 18:30 (20:30 – la București): Sporting Lisabona – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 22 februarie, ora 12:00: Dinamo – CSM Câmpia Turzii. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), 22 februarie, ora 14:00: Dinamo – FC Argeș Pitești. Sala Dinamo

Polo. Campionatul Național feminin, turneul II, 21-23 februarie, Bazinul Floreasca

Atletism. Campionatul Național Under 20, 21-22 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 21-23 februarie, Deva

Judo. Grand Prix Duesseldorf, 21-23 februarie, Germania

Karate. Transilvania Open, 21-22 februarie, Cluj-Napoca

Scrimă. Campionatul European de cadeți, 21 februarie – 3 martie, Croația

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Online Guests

We have 276 guests online