Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Baschet masculin Baschet. Aleksandar Todorov, noul antrenor al echipei Dinamo București

Baschet. Aleksandar Todorov, noul antrenor al echipei Dinamo București

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

B_Conf_presaConducerea echipei de baschet Dinamo București a organizat vineri o conferință de presă în care a fost prezentat staff-ul tehnic care va conduce formația alb-roșie la revenirea în Liga Națională. Antrenor principal va fi macedoneanul Aleksandar Todorov (42 de ani), care va fi ajutat de secundul Zeljiko Bugarcic și de directorul sportiv Virgil Căruțașu. Președintele secției este Liviu Puicu, iar reprezentantul sponsorilor – Răzvan Tălămbuță. La conferința de presă a participat și președintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă.

Aleksandar Todorov va împlini 42 de ani pe 17 iulie, iar ultimele trei sezoane le-a petrecut pe banca echipei bulgare Balkan Botevgrad, cu care a jucat finala campionatului în ultimul sezon. În cariera de antrenor, începută în urmă cu 20 de ani, a mai pregătit echipe din Macedonia (MZT Skopje, Vardar), Turcia (Ankara Basket) și Bulgaria (Rilski și Botevgrad). ”Este o mare onoare pentru mine să fiu aici, la Dinamo București, care nu este doar o echipă cu o istorie mare, ci și un brand în sportul românesc. Aș vrea să mulțumesc managementului că mi-a dat ocazia să lucrez la o asemenea echipă. Este primul meu an în România, dar nu mă consider un începător, pentru că în ultimii 5-6 ani echipele pe care le-am antrenat au jucat o mulțime de meciuri cu formații din România. Unele oficiale, altele amicale. De asemenea, am fost destul de norocos de a avea în orașul în care am trăit în ultimii ani, Botevgrad, canalele Digisport, așa că am văzut 30-40 meciuri din campionatul românesc”, a declarat Todorov. Obiectivul echipei în viitorul campionat este calificarea în play-off.

B_Puicu_Lipa_TalambutaElisabeta Lipă, președintele CS Dinamo:Voi face tot ce îmi stă în putință ca să susțin această secție și vreau în primul rând să-i mulțumesc domnului Răzvan Tălămbuță pentru susținere. Am tot respectul și toată stima pentru astfel de oameni, care au curajul să vină alături de noi pentru a face lucruri frumoase. Aștept și îmi doresc rezultate bune  de la această echipă și sper ca împreună să ducem tradiția baschetului dinamovist mai departe,  să umplem Sala Polivalentă și să-i facem pe oameni fericiți”.

Răzvan Tălămbuță, reprezentantul sponsorilor echipei: ”Am avut prilejul și deosebita plăcere să ne alăturăm entuziasmului doamnei președinte Elisabeta Lipă. Am demarat un proiect pe care îl dorim de succes și pe termen foarte lung, în ideea de a vedea din nou sălile pline de spectatori. Eu sunt unul dintre cei care se băteau să găsească un loc în Sala Floreasca, la cele mai mari meciuri de baschet, Dinamo – Steaua. Ne-am dori extrem de mult să reînviem această rivalitate și să o ducem către sport, către competiției, nu către luptele din afara sportului”.

B_Todorov_prezentareLiviu Puicu, președintele secției: ”Aș vrea să-i mulțumesc doamnei Elisabeta Lipă pentru sprijinul acordat. Pentru mine lucrurile sunt simple. Am început performanța cu acest club, am ieșit campion la seniori cu Dinamo, m-am reîntors din privat după 17 ani lucrând numai în sistemul privat și am revăzut cu mare plăcere intențiile de performanță ale CS Dinamo, unde mă regăsesc întrutorul. Când spui Dinamo spui performanță, dar dincolo de aceasta îmi doresc să avem săli pline, care să genereze din punctul meu de vedere și venituri mai mari din partea sponsorilor. Pornim în Liga Națională cu acest staff. Noul antrenor, Aleksandar Todorov,  m-a impresionat prin rigurozitate și prin faptul că a știut să pună punctul pe i. Pentru mine este egal cu performanța”.

În noul sezon, Virgil Căruțașu nu va mai avea și calitatea de jucător, ci doar pe cea de director sportiv. ”Voi fi un liant între jucători și stafful tehnic”, a declarat Căruțașu.

Lotul de jucători urmează a fi definitivat în scurt timp. Liviu Puicu: ”Suntem în negocieri avansate cu 2-3 jucători români, care urmează să semneze zilele următoare. Regula federației privind obligativitatea jucătorului român a majorat cu cel puțin 100.000 de euro bugetul alocat secțiilor prin mărirea salariilor jucătorilor români. Trebuie să ne adaptăm acestor cerințe dacă vrem să fim competitivi. Domnul antrenor Todorov va veni cu doi jucători din Bulgaria. Străinii sunt în partea a doua ca și selecție pentru noi, pentru că avem de unde alege”.

CS Dinamo, 05 iunie 2015, ora 14:00

 

Program Competitional

27 noiembrie - 3 decembrie 2023

Handbal. EHF European League (etapa 5), 28 noiembrie, ora 19:45: HC Izvidac (Bosnia Herțegovina) - Dinamo. DigiSport, Prima Sport

Volei masculin. Challenge Cup (16-imi, manșa retur), 29 noiembrie, ora 19:00: Olanda - Numidia VC Limax Linne (Olanda)

Handbal. Liga Națională (etapa 13), 1 decembrie, ora 17:30: CSM București – Dinamo. Se dispută în sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), 2 decembrie, ora 14:00: Dinamo – FC Argeș. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 8), 2 decembrie, ora 17:00: Dinamo – Unirea Dej. Sala Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 11), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Municipal Galați. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 15), 1 decembrie, ora 14:00: Aro Muscelul Câmpulung - Dinamo

Polo. Superliga (etapa 7), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Rapid. Bazin Anatolie Grințescu Dinamo

Box. Campionatul Național de tineret, 28 noiembrie – 2 decembrie, Bacău

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Sâmbătă 04.11 si duminică 05.11, programul de agrement înot va fi următorul:

Sâmbătă: 14:00-18.30

Duminică: 11.00-19.00

Programul grupelor de inițiere înot rămane neschimbat.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Online Guests

We have 300 guests online