Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Baschet masculin Baschet. Incepe campionatul! ”Dinamo Știința”, un proiect ambitios

Baschet. Incepe campionatul! ”Dinamo Știința”, un proiect ambitios

Liga Națională, etapa 1: Dinamo – CSU Sibiu, vineri, 5 octombrie, ora 19:00

baschet_comunicatAstăzi, 5 octombrie, începe o nouă ediție a Ligii Naționale masculine la baschet, iar cel mai titrat club din baschetul românesc, Dinamo București, își propune să revoluționeze unul dintre cele mai îndrăgite sporturi mondiale, atât prin calitatea jocului de pe teren, cât și prin spectacolul general, două elemente care vor transforma fiecare meci de baschet într-o experiență inedită.

Cu 22 de titluri cucerite în palmares, o performanță de neegalat, Dinamo București are o istorie impresionantă care începe încă din 1949, anul în care a fost înființată echipa. În sezonul care urmează, clubul se relansează într-un nou format, prin unirea forțelor a două echipe de top, Dinamo București și Știința București, în Dinamo Știința București.

Noul proiect aduce un suflu nou baschetului românesc, tânăr și proaspăt, cu o echipă formată din jucători cu potențial și o viziune care revoluționează sportul de la noi. Dinamo București își unește forțele cu Știința București, ambele echipe cu performanțe deosebite de-a lungul timpului. Noua formulă își propune să formeze o adevărată academie de baschet, care să atragă cei mai talentați sportivi din țară. Dinamo Știința București își propune să fie o echipă performantă, ambițioasă care să obțină rezultate notabile și să redevină în cel mai scurt timp o principală competitoare în lupta pentru titlul național

Dinamo Știința București își dorește să transforme experiența unui simplu meci într-un spectacol inedit, care să țină spectatorii cu sufletul la gură și să îi aducă cât mai aproape de echipă și de standardele din afară. Infrastructura necesară marilor performanțe, tradiția și istoria sunt elementele cheie care stau la baza noului proiect, alături de comunicarea transparentă cu fanii și elementele de show pe care le promite pentru fiecare partidă.

Tudor Costescu este antrenorul principal al echipei, figurând, în același timp ca antrenor la echipa națională de baschet de seniori. Experiența sa aduce încă de la început un plus de valoare noii formule și cu siguranță impactul său asupra echipei se va vedea de la primul meci. Acesta va avea loc vineri, 5 octombrie, începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă Dinamo, cu echipa BC CSU Sibiu.

Președintele Clubului Sportiv Dinamo București, George Cosac, se declară convins de reușita noii formule și este nerăbdător să vadă echipa pe teren: “Sunt total încrezător în parteneriatul cu Știința București, în profesioniștii care sunt în spatele acestei echipe. Cu siguranță, în viitorul apropiat, fanii baschetului vor umple Sala Polivalentă Dinamo pentru a asista la spectacole deosebite ale clubului Dinamo Știința, iar împreună vom fi martorii unor mari performanțe.”

Și directorul Clubului Sportiv Știința București, Victor Mihăilescu, are mare încredere în succesul noii echipe: “Acest proiect a luat naștere din dorința de evoluție, de a implementa un stil de management holistic, atent la absolut toate aspectele care trebuie să genereze atât performanță sportivă cât și spectacol, emoție. La Dinamo am găsit mediul propice pentru a atinge aceste obiective.”

Toți jucătorii noii echipe sunt tineri, dornici de performanță, cu o carieră promițătoare înainte. Managerul echipei, Vasile Gîlcă, are deja experiență în începerea proiectelor de la zero și crede că a venit momentul ca baschetul românesc să primească rezultatele pe care le merită: “Parteneriatul cu un club de renume, precum este Dinamo București, vine ca o rampă perfectă în planul nostru comun de dezvoltare. Dinamo Știința București reprezintă o provocare pe care o primim cu brațele deschise!”

Jocurile se vor desfășura într-un nou format: În prima fază a sezonului regulat se va juca în fiecare grupă valorică (A, B, C,) în sistem tur-retur, pe durata a 14 etape. În faza a doua a sezonului regulat se vor forma patru grupe cu câte șase echipe, după cum urmează:

Grupa roșie (prima grupă valorică), cu primele șase echipe clasate din Grupa A;

Grupa galbenă, cu ultimele două echipe clasate din Grupa A, primele trei din Grupa B și prima din Grupa C; 

Grupa albastră, cu echipele de pe locurile 4-8 din Grupa B și locul 2 din Grupa C; 

Grupa verde, cu echipele rămase din Grupa C.

În fiecare din cele patru grupe se va juca din nou în sistem tur-retur, pe durata a zece etape și apoi vor urma turneele play-off și play-out. La play-off vor participa cele șase echipe din Grupa roșie și primele două clasate din Grupa galbenă. La play-out vor lua parte ultimele patru echipe clasate în Grupa galbenă și primele patru clasate din Grupa albastră, care vor juca pentru locurile 9-16.

CS Dinamo, 5 octombrie 2018

Program Competitional

Program competițional 18-24 noiembrie 2019

Handbal. Liga Campionilor (etapa 9), 20 noiembrie, ora 19:00: Dinamo – Chekhovskie (Rus). Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 11), 24 noiembrie, ora 16:15: Dinamo – HC Buzău. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 7), 24 noiembrie, ora 12:30: Dinamo – Volei Alba Blaj.

Baschet. Liga Națională (etapa 6), 18 noiembrie, ora 19:00: Steaua – Dinamo Știința. Sala regimentului de gardă Mihai Viteazu

Baschet. Liga Națională (etapa 7), 22 noiembrie, ora 19:00: Dinamo Știința – BCMU FC Argeș Pitești. Sala Dinamo

Polo.  Superliga (etapa 4), 22 noiembrie (ora 11:00) și 23 noiembrie (ora 11:00): Dinamo – Steaua. Bazinul Anatolie Grințescu - Dinamo

Rugby. Cupa României (etapa 6), 23 noiembrie, ora 11:00: Steaua – Dinamo. Teren Ghencea

Polo feminin. Turneu Bazin Floreasca, 23-24 noiembrie, București

Karate. Campionatul Național interstiluri, 23 noiembrie, Izvorani

Tenis. Turneu ATP - Bari, 18-24 noiembrie, Italia

Tir. Finala Cupei Mondiale, 18-24 noiembrie, Putian (China)

Scrimă. Circuit European de cadeți, 22-24 noiembrie, București

ANUNTURI AGREMENT

Sâmbătă, 23 noiembrie a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu găzduiește, începând cu ora 11:00, meciul din Superliga de polo dintre Dinamo și Steaua. Din acest motiv, activitatea de agrement și inițiere în bazinul mare va începe la ora 13:15. 

Mulțumim pentru înțelegere!

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Online Guests

We have 254 guests online