Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Comunicat / Handbal. ”Sunteți adevărații campioni, văzuți și admirați de întreaga țară”

Comunicat / Handbal. ”Sunteți adevărații campioni, văzuți și admirați de întreaga țară”

CAMPIONII_2019Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis ieri, 18 mai închiderea sezonului competițional 2019-2020, fără acordarea titlului de campioană în Ligile Naționale (masculin și feminin). Decizia dezavantajează indiscutabil CS Dinamo, care a dominat clar întrecerea masculină.

În momentul întreruperii campionatului, campioana ultimelor patru ediții avea cinci puncte în plus față de următoarea clasată, un golaveraj de +104 și un meci mai puțin, iar față de locurile 3-5, două meciuri mai puțin și peste 12 puncte avans. Dinamo a mers cu motoarele turate pe patru fronturi, campionat (locul 1), Supecupa României (câștigată), Cupa României (calificată în Final 4) și EHF Champions League (calificată în optimile de finală fără înfrângere).

Decizia în Consiliul de Administrație a fost luată cu 11 voturi pentru și 5 contra și vine în contradicție cu ceea ce au votat în urmă cu o săptămână conducătorii cluburilor din Liga Națională și Divizia A. Interogați de conducerea FRH pe 12 mai, prin videoconferință, reprezentanții cluburilor au votat pentru închiderea sezonului cu acordarea de medalii, inclusiv titlul național.

De precizat că la ședința Consiliului de Administrație din 18 mai, între cei cinci care au votat pentru acordarea medaliilor s-au aflat reprezentanții echipelor clasate pe locurile 2 și 3 în Liga Națională masculină, respectiv Potaissa Turda și Minaur Baia Mare.

Dinamo încheie sezonul pe primul loc (chiar și fără titlu) și are dreptul de a cere un wild-card pentru Liga Campionilor (locul în European Handball League este asigurat).

George Cosac, președintele CS Dinamo:

”În primul rând vreau să felicit jucătorii, stafful tehnic și conducerea echipei pentru evoluția din acest sezon. Dinamo a avut o prestație unică în Liga Campionilor, cu 12 meciuri fără înfrângere, iar pe plan intern nu cred că a existat o ediție de campionat, cel puțin în ultimii 10-15 ani, atât de clar dominată de o echipă. Am avut cel mai valoros lot, în condițiile unui buget care nu este între primele trei din țară, cea mai solidă prestație, iar echipa noastră a fost apreciată aproape peste tot unde a mers în țară. Evident, nu toți ne au la inimă, iar acest lucru l-am resimțit în ultimii ani.

În vara anului trecut, după ce am câștigat Supercupa României, am pornit la drum cu gândul de a bate recordul de titluri naționale consecutive. Niciodată în istorie nu cucerisem cinci campionate în linie. 99% ne realizasem obiectivul, dar a venit pandemia, iar mai apoi diferite interese meschine au anulat efortul unei familii întregi. Pentru că aici nu vorbim doar de echipă, antrenori, conducători, sponsori, parteneri, ci și de suporteri. Votul Consiliului de Administrație al FRH de a nu acorda titlul național este de neînțeles și vine în contradicție cu ceea ce au dorit cluburile din Liga Națională masculină și cu ceea ce au decis țări precum Germania, Franța, Spania sau Danemarca. De ce li s-a mai cerut părerea conducătorilor de club dacă nu s-a ținut cont de ea? Vrem să ajungem la nivelul țărilor majore din handbal, dar numai declarativ. Nu preluăm nimic din ceea ce fac aceste țări.

În final, un mesaj pentru echipă. Voi sunteți adevărații campioni, văzuți și admirați de întreaga țară, chiar și de majoritatea președinților de club, dar nu și de o parte din Consiliul de administrație! Felicitări”.

CS Dinamo, 19 mai 2020

NOU! Hidrokinetoterapie

ANUNTURI AGREMENT

• Având în vedere măsurile dispuse de autorități în contextul epidemiologic actual, începând cu data de 16 martie a.c., Bazinul de înot Anatolie Grințescu – Dinamo se închide pe toată durata existenței stării de urgență.

• În contextul general al măsurilor luate pentru stoparea răspândirii noului COVID-19 (coronavirus), CS Dinamo a decis suspendarea activităților desfășurate la sala de fitness. Redeschiderea acesteia va fi condiționată de modul în care va evolua situația.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Informatii BREXIT

banner-brexit-300x140

Agrement Fitness

Agrement Natație

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Online Guests

We have 282 guests online