Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin HANDBAL. Prima înfrângere europeană după un an și nouă luni

HANDBAL. Prima înfrângere europeană după un an și nouă luni

EHF European League, Grupa B, etapa 1: Dinamo – Sporting CP 25-27 (15-16)

Bizau_Dinamo__Buc_vs__SportingCP__29Dinamo București a fost învinsă de Sporting CP în primul meci din grupele EHF European League, noua competiție a EHF. Pentru campioana României a fost și prima înfrângere după 12 jocuri consecutive în care nu a pierdut în Liga Campionilor. Ultimul eșec al alb-roșiilor a fost consemnat în martie 2019, tot cu Sporting CP.

►Principalul marcator al meciului a fost Ghionea cu 8 goluri

►De la Sporting, cei mai buni au fost Pedro Veitia Valdez (6 goluri) și portarul Manuel Gaspar

►Dinamo a putut alinia numai 15 jucători la acest meci. A lipsit inclusiv antrenorul principal, Constantin Ștefan

►Următorul meci al roș albilor va fi în Suedia, la Kristianstadt, pe 27 octombrie

Dinamo a avut un start bun de meci, în care a condus cu 10-7 (min.18) și 13-10 (min. 23). Kuduz, Bannour, Ghionea, Vujic s-au mișcat bine în atac și au ținut echipa în avantaj. Pe final de repriză, balanța s-a înclinat însă către Sporting, campioana României plătind tribut ecartului de pregătire, influențat de calendarul secvențial din campionatul intern și de problemele medicale din ultimul timp.

Echipa lusitană a început mai bine repriza secundă și s-a desprins la trei goluri. Dinamoviștii au luptat pentru fiecare minge, cu Bizău bine intrat pe inter stânga, și au reușit să egaleze la 23 (min. 50) prin Vujic și să se deprindă un minut mai târziu la un gol, 24-23, prin Ghionea.

Risipa de energie a costat însă trupa antrenată la acest meci de Sebastian Bota. În ultimele nouă minute, Dinamo a reușit să mai înscrie doar un singur gol. Sporting a fost mai proaspătă pe final și s-a impus cu 27-25.

Dan Savenco: ”Nu ne-au surprins cu nimic, practic ne-am bătut singuri. Am crezut că putem câștiga doar prin simplul fapt că intrăm pe teren. Este o înfrângere dureroasă, care ne va aduce cu picioarele pe pământ. Mai sunt nouă meciuri de jucat în această grupă”.

Rui Silva, antrenor Sporting: ”Dinamo a început mai bine, dar noi am schimbat apărarea și am putut imprima un ritm rapid jocului pe atac. Este o victorie mare pentru noi, obținută în fața unui adversar puternic. Este important că am pășit cu dreptul în competiție”.

Dinamo: Heidarirad, Missaoui - Hebo, Vujic 1, Bannour 5, Ghionea 8, Savenco, Asoltanei 3, Negru, Kuduz 4, Humet, Bizău 3, Mousavi, Mamdouh 1, Szasz. Antrenor: Sebastian Bota

Sporting: Gaspar, Kudic – Veitia Valdez 6, Clarac, Ruesga Pasarin 5, Marzo 4, Doroshchuk 1, Rocha 1, Tavares, Salvador 3, Bingo 1, Schongarth 3, Silva Soares, Djukic 3, Ribeiro. Antrenor: Rui Silva

CS Dinamo, 21 octombrie 2020

Program Competitional

Săptămâna 7-13 iunie 2021

Gimnastică. Campionatul Național de junioare, 10-12 iunie, Constanța

Inot. Campionatul Național de seniori, 11-13 iunie, Bazinul Dinamo, București

Judo. Campionatul Mondial de seniori, 6-14 iunie, Budapesta

Rugby. Superliga CEC Bank (etapa 8), sâmbătă, 12 iunie, ora 14:00: Tomitanii Constanța – Dinamo

Tir. Cupa României seniori, 10-13 iunie, București

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

ANUNT

IN ATENȚIA PARTENERILOR CS DINAMO

Plățile se pot face și prin transfer bancar

Beneficiar: Clubul Sportiv Dinamo București

Banca Transilvania

Swift: BTRLRO22

Cod client: 3926194

Cont curent (ron): RO85BTRLRONCRT0392619401

Accesarea serviciilor oferite de CS Dinamo (inițiere sportivă, agrement...) se va face pe baza extrasului de cont (printat).

• Până în ora 14:00, plățile se vor face la casieria centrală din incinta clădirii principale de birouri (sediul CS Dinamo).

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Initiere/Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Online Guests

We have 165 guests online