Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin HANDBAL. Prima înfrângere europeană după un an și nouă luni

HANDBAL. Prima înfrângere europeană după un an și nouă luni

EHF European League, Grupa B, etapa 1: Dinamo – Sporting CP 25-27 (15-16)

Bizau_Dinamo__Buc_vs__SportingCP__29Dinamo București a fost învinsă de Sporting CP în primul meci din grupele EHF European League, noua competiție a EHF. Pentru campioana României a fost și prima înfrângere după 12 jocuri consecutive în care nu a pierdut în Liga Campionilor. Ultimul eșec al alb-roșiilor a fost consemnat în martie 2019, tot cu Sporting CP.

►Principalul marcator al meciului a fost Ghionea cu 8 goluri

►De la Sporting, cei mai buni au fost Pedro Veitia Valdez (6 goluri) și portarul Manuel Gaspar

►Dinamo a putut alinia numai 15 jucători la acest meci. A lipsit inclusiv antrenorul principal, Constantin Ștefan

►Următorul meci al roș albilor va fi în Suedia, la Kristianstadt, pe 27 octombrie

Dinamo a avut un start bun de meci, în care a condus cu 10-7 (min.18) și 13-10 (min. 23). Kuduz, Bannour, Ghionea, Vujic s-au mișcat bine în atac și au ținut echipa în avantaj. Pe final de repriză, balanța s-a înclinat însă către Sporting, campioana României plătind tribut ecartului de pregătire, influențat de calendarul secvențial din campionatul intern și de problemele medicale din ultimul timp.

Echipa lusitană a început mai bine repriza secundă și s-a desprins la trei goluri. Dinamoviștii au luptat pentru fiecare minge, cu Bizău bine intrat pe inter stânga, și au reușit să egaleze la 23 (min. 50) prin Vujic și să se deprindă un minut mai târziu la un gol, 24-23, prin Ghionea.

Risipa de energie a costat însă trupa antrenată la acest meci de Sebastian Bota. În ultimele nouă minute, Dinamo a reușit să mai înscrie doar un singur gol. Sporting a fost mai proaspătă pe final și s-a impus cu 27-25.

Dan Savenco: ”Nu ne-au surprins cu nimic, practic ne-am bătut singuri. Am crezut că putem câștiga doar prin simplul fapt că intrăm pe teren. Este o înfrângere dureroasă, care ne va aduce cu picioarele pe pământ. Mai sunt nouă meciuri de jucat în această grupă”.

Rui Silva, antrenor Sporting: ”Dinamo a început mai bine, dar noi am schimbat apărarea și am putut imprima un ritm rapid jocului pe atac. Este o victorie mare pentru noi, obținută în fața unui adversar puternic. Este important că am pășit cu dreptul în competiție”.

Dinamo: Heidarirad, Missaoui - Hebo, Vujic 1, Bannour 5, Ghionea 8, Savenco, Asoltanei 3, Negru, Kuduz 4, Humet, Bizău 3, Mousavi, Mamdouh 1, Szasz. Antrenor: Sebastian Bota

Sporting: Gaspar, Kudic – Veitia Valdez 6, Clarac, Ruesga Pasarin 5, Marzo 4, Doroshchuk 1, Rocha 1, Tavares, Salvador 3, Bingo 1, Schongarth 3, Silva Soares, Djukic 3, Ribeiro. Antrenor: Rui Silva

CS Dinamo, 21 octombrie 2020

Agrement Fitness

Program Competitional

Săptămâna 29 noiembrie - 5 decembrie 2021

Handbal. EHF Champions League (etapa 9), 2 decembrie, ora 19:45: Telekom Veszprem HC – Dinamo

Volei masculin. CEV Cup (16-imi de finală / tur), 1 decembrie, ora 17:00: Dinamo – United Volleys Frankfurt (Ger). Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), 4 decembrie, ora 17:00: Dinamo – Olimpia Titanii București. Sala Dinamo

Volei feminin. Cupa României (faza a II-a, tur), 1 decembrie, ora 13:00: Dinamo – CSO Voluntari

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), 4 decembrie, ora 13:00: Dinamo – CS Medgidia. Sala Dinamo

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Sinteza DGA

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Online Guests

We have 187 guests online