Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin HANDBAL. Xavier Pascual, prezentat oficial la CS Dinamo în cadrul evenimentului ”Sportul le oferă pe toate”

HANDBAL. Xavier Pascual, prezentat oficial la CS Dinamo în cadrul evenimentului ”Sportul le oferă pe toate”

bode_si_pascualXavier Pascual a ajuns miercuri în România, la trei zile distanță după ce a câștigat Liga Campionilor cu FC Barcelona și a fost prezentat oficial în postura de antrenor principal al echipei de handbal Dinamo București, campioana României. Evenimentul a avut loc la Palatul Primăverii, în prezența ministrului afacerilor interne, Lucian Bode, și a numeroase personalități.






Lucian Bode, ministrul afacerilor interne:

”Îi urez şi eu bun venit în marea familie a clubului Dinamo marelui sportiv Xavi Pascual, unul dintre cei mai titraţi antrenori de handbal din lume. Bine aţi venit, excelenţă!

Nu cred că greşesc când afirm că opţiunea domnului Pascual pentru Dinamo nu este deloc întâmplătoare, pentru că un performer alege întotdeauna locul unde performanţa este confirmată.

Îl avem alături de noi şi îi suntem recunoscători pentru această alegere, deoarece avem alături de noi unul dintre cei mai valoroşi antrenori care au fost vreodată în România, fapt confirmat de recentul trofeu al Ligii Campionilor, cucerit de Barcelona. Aşteptăm un titlu similar şi în palmaresul echipei de handbal Dinamo. Faptul că Xavi Pascual se alătură clubului Dinamo este în opinia mea primul pas pentru împlinirea unui astfel de proiect îndrăzneţ. Faptul că s-a întors pentru a antrena din nou în ţara noastră ne dă speranţe că suntem părtaşi la împlinirea unui deziderat”.

2.pascual

Xavier Pascual:

„Îmi cer scuze că nu pot vorbi acum în limba română. Dar cred că în aproximativ 5 luni voi reuși.

Weekend-ul trecut a fost uimitor pentru mine, cu multe emoții. Când președintele clubului Dinamo, Ionuț Popa, m-a întrebat despre posibilitatea de a veni în România m-am gândit că este o experiență nouă, o provocare pentru mine,  care îmi va schimba viața.

Este foarte important pentru mine că toată lumea doreşte să muncească aici.

Vă promit multă muncă. Muncă, muncă și iar muncă. Nu vă pot promite că vom câștiga Liga Campionilor. Singurul lucru pe care vi-l promit este că voi petrece multe ore alături de echipă împreună cu stafful meu, pentru a ne atinge obiectivele.

Primul lucru, trebuie să vedem unde suntem. Deocamdată, echipa nu are un loc asigurat în Liga Campionilor. Nu stă în mâinile clubului această posibilitate, ci în mâinile EHF”.

1.semen_si_pascual

Ionuț Adrian Popa - președintele CS Dinamo

"Xavi Pascual va avea un contract pe 3 ani cu CS Dinamo şi îi mulţumim pentru alegerea făcută. Cum noi în trecut exportăm know-how, a venit momentul să importăm acum"

Printre invitați s-au numărat Mihai Covaliu, președintele COSR, fostul mare handbalist Cornel Penu, care ieri a împlinit 75 de ani, foști mari campioni ai sportului românesc.

Mihai Covaliu - președintele COSR:

"Nu e uşor de realizat un obiectiv precum câştigarea Ligii Campionilor, dar, de vreme ce domnul Pascual a realizat acest lucru, sunt destule elemente care să ne dea încredere că va reuşi.

Academiile care s-au deschis la Clubul Sportiv Dinamo şi la care copiii au început să vină sunt un exemplu de urmat şi sunt convins că prin această competiţie care se va realiza între cele mai mari cluburi din România vom vedea în viitor performeri pentru România.

Este un moment important pentru a aduce din nou know-how în ţară. Sunt convins că aşa cum domnul Pascual vine cu acest know-how de la cel mai înalt nivel mondial, şi celelalte discipline din România vor urma acest exemplu. Deja se întâmplă acest lucru la canotaj, la judo şi în alte discipline".

În cadrul evenimentului, Radu Bidiugan, directorul Institutului Național de Cercetare pentru Sport, a vorbit despre importanța practicării sportului în rândul tinerei generații.

CS Dinamo, 17 iunie 2021

Program Competitional

Săptămâna 08-14 aprilie 2024

Fotbal. SuperLiga Romania, play-out (etapa 3), luni 8 aprilie, ora 20:30: Oțelul Galați – Dinamo 1948

Baschet. LNB Getica 95, play-off, sferturi de finală (meciurile 1 și 2), 10 aprilie și 12 aprilie (ora 19:00 în ambele zile): U BT Cluj Napoca – Dinamo. Se joacă sistem 3/5

Handbal. Liga Națională (etapa 21), miercuri 10 aprilie, ora 18:30: HC Buzău – Dinamo

Polo. Superliga, play-off semifinală (meci 2), miercuri 10 aprilie, ora 19:00: CSM Oradea – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, semifinală 5-8 (meci 2), miercuri 10 aprilie, ora 17:00: CSM București – Dinamo. Dacă Dinamo câștigă, meciul 3 va fi sâmbătă 13 aprilie, în Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, semifinală 1-4 (meci 2), miercuri 10 aprilie, ora 18:00: Dinamo – Arcada Galați. Sala Dinamo. Dacă Dinamo câștigă meciul 3 va fi sâmbătă 13 aprilie, la Galați

Rugby. Liga Națională (etapa 1), sâmbătă 13 aprilie, ora 11:00: Dinamo – Rapid București. Stadion Florea Dumitrache Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 3), sâmbătă 13 aprilie, ora 17:00: CS Blejoi – CS Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 23), duminică 14 aprilie, ora 15:00: Potaissa Turda – Dinamo

Fotbal. Superliga România, play-out (etapa 4), duminică 14 aprilie, ora 18:15: Dinamo 1948 – Poli Iași. Stadion Arcul de Triumf

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

În perioada 12-14 aprilie, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo găzduiește un turneu de polo, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

SÂMBĂTĂ, 13.04.2024: 13:30 - 18:00

DUMINICĂ, 14.04.2024: 12:00 - 19:00

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 624 guests online