Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin HANDBAL. Al treilea event din istorie! Dinamo a câștigat Liga Zimbrilor și Cupa României FAN Courier 2022

HANDBAL. Al treilea event din istorie! Dinamo a câștigat Liga Zimbrilor și Cupa României FAN Courier 2022

Titlul_National_2022_poza_1Echipa de handbal Dinamo a încheiat en-fanfare un sezon intern pe care l-a dominat autoritar. Trupa antrenată de Xavier Pascual a câștigat atât titlul național, pe care și-l asigurase matematic încă din etapa 24, cât și Cupa României FAN Courier. Este al treilea event din istorie, după cele din 2017 și 2021.

Mai întâi a fost decernat tiltul național, miercuri 11 mai, la finele meciului din campionat cu Steaua, disputat în Șoseaua Ștefan cel Mare, în ziua în care Dinamo a aniversat 74 de ani de la înființare. În fața propriilor suporteri, Dinamo s-a impus clar în fața rivalei istorice, cu scorul de 30-24.

Dinamo: Ghedbane, Heidarirad – Dedu 1, Popa, Racoțea 4, Ghionea 5, Gurbindo 1, Negru 3, Kuduz 1, Nantes, Humet 7, Bizău, Mousavi, Shebib 4, Militaru 1, Khairi 3.

La finele meciului, trofeul și medaliile de campioni le-au fost acordate dinamoviștilor de noul președinte al FRH, Constantin Din, și de fosta glorie a handbalului dinamovist, Valentin Samungi.

Titlul_National_2022_poza_2

Militaru – cel mai bun apărător de la Turneul Final 4! Ghedbane – decisiv în finala cu Steaua! Nantes și Shebib – principalii marcatori

La doar trei zile distanță a urmat turneul Final 4 al Cupei României FAN Courier, disputat la Constanța.

În semifinale (14 mai), Dinamo a dispus categoric de HC Minaur Baia Mare, scor 33-23.

Khalifa Ghedbane, Saeid Heidari Rad - Calin Dedu 1, Vlad Popa, Racotea 4, Vali Ghionea 7, Gurbindo 3, Negru 4, Alex Pascual 1, Ante Kuduz 3, Humet 1, Bizau 3, Shebib 3, Militaru Robert Mihai 1, Khairi Nasralla 1, Sorhaindo 1.

În finală, a doua zi (15 mai), Dinamo a întâlnit rivala tradițională, Steaua.

Meciul a fost unul extrem de disputat, cu Steaua dând o replică mult peste cea arătată cu doar câteva zile înainte în Sala Dinamo. ”Roș-albii” au fost conduși chiar și cu 4 goluri (ultima dată la 12-16), dar au muncit pentru fiecare minge și au revenit, pentru a se impune de justețe într-un final dramatic.

Soarta meciului s-a decis în partea a doua, când Ghedbane a fost decisiv în poartă, iar Nantes și Shebib au făcut diferența în atac. Toți jucătorii au pus însă tot sufletul în teren, chiar dacă au avut momente în care nu au reușit să-l învingă pe portarul Iancu.

La final, Robert Militaru a fost declarat cel mai bun apărător de la Turneul Final 4 al Cupei României FAN Courier, competiție desfășurată la Constanța pe 14 și 15 mai.

Dinamo: Ghedbane, Heidarirad – Nantes 7, Shebib 6, Ghionea 2, Negru 2, Racoțea 1, Gurbindo 1, Pascual 1, Humet 1, Bizău 1, Militaru 1, Khairi 1, Dedu, Popa, Sorhaindo. Antrenor: Xavier Pascual

Steaua: Iancu, Ciobanu - Mihalcea 7, Burlacu 4, Constantina 3, Grbovic 2, Hanțaru 5, Șandru 2, Milosevic, Georgescu, Y. Pop, Căpățână, Olaru, Șomlea, Irimia, Johansson. Antrenor: Ovidiu Mihăilă

Cupa_Romaniei_-_Constanta

CS Dinamo, 17 mai 2022

Program Competitional

 6 - 11 iunie 2023

Gimnastică. Campionatul Național pe echipe, 7-10 iunie, mun. Ploiești.

Triatlon. Cupa României la Aquatlon – Seniori, 9-10 iunie, mun. Miercurea Ciuc

Takwondo. Campionatul Național de Copii – juniori mici și cadeți, 9-10 iunie, București - Sala Polivalentă.


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 373 guests online