Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin HANDBAL. Dinamo e supercampioana 2022

HANDBAL. Dinamo e supercampioana 2022

Supercupa României: Dinamo – Steaua 32-24 (16-12)

Supercupa_Handbal_2022_trofeuDinamo București și-a trecut în cont cea de a cincea Supercupă din istorie. În ultimii ani, în care au jucat de fiecare dată pentru acest trofeu, ”câinii” au pierdut doar de două ori, în 2017 și 2021. Finala cu Steaua a fost la discreția campioanei, care a condus chiar și cu zece goluri.

Programată pe 18 august, Supercupa României a deschis sezonul 2022-2023 la handbal masculin și a consemnat debutul oficial al noilor jucători dinamoviști Ali Zein, Lazar Kukic, Viachaslau Bokhan, Andrii Akimenko și portarul Alexandru Bucătaru. Nu au jucat centrul Joao Pedro da Silva și interul dreapta Stanislav Kasparek.

Dinamo a respectat pe parcursul celor 60 de minute de joc noua cerință a Ministerului Sportului, care a impus ca numărul jucătorilor români folosiți pe teren în același timp să nu fie mai mic de 40 la sută. Asta a însemnat ca, permanent, echipele să aibă minimum trei jucători pe teren. Portarul Alexandru Bucătaru a jucat toate cele 60 de minute, cu o prestație extrem de solidă – 17 intervenții în fața steliștilor, iar în joc au intrat pe rând extremele Valentin Ghionea și Nicu Negru, interii Javier Humet, Dan Racoțea și Robert Militaru, ultimul folosit preponderent în apărare.

Supercupa_Handbal_2022_kuduz

Supercupa s-a desfășurat la Sala Polivalentă din Capitală, iar Dinamo a început mai bine, urcând rapid scorul la 4-1. Steaua a egalat (4-4) și s-a ținut destul de bine până în minutul 25, când tabela a indicat 11-10 pentru Dinamo. Valoarea individuală și de grup au înclinat însă balanța în favoarea echipei campioane. Până la pauză, Dinamo s-a desprins la 16-12.

În startul reprizei secunde, timp de șase minute și jumătate, Steaua nu a mai înscris niciun gol, iar Dinamo nu a iertat, urcând vertiginos la 20-12. Ceea ce a urmat până la final a fost un recital dinamovist. Egipteanul Ali Zein a arătat inventivitate în joc și o ușurință de a pasa și înscrie. Lazar Kukic a impresionat prin viteză și disciplină tactică. Humet a înscris câteva goluri de generic, la fel ca și Ante Kuduz.

Diferența maximă în joc a de zece goluri, 27-17, în minutul 52. Din acel moment nu s-a mai pus decât problema decât scorului final, care a fost clar favorabil campioanei: 32-24.

Supercupa_Handbal_2022_Ghionea

Valentin Ghionea: ”Ne bucurăm de această Supercupă, e primul trofeu. Sper să le luăm și pe celelalte. Ne-am pregătit foarte bine și s-a văzut. Sincer să fiu, nu cred că au fost emoții. Pe final ne-am distanțat și am jucat mai lejer”.

Ali Zein: ”E un pas foarte bun făcut pentru echipă și pentru mine, câștigând primul titlu cu Dinamo. Vreau să câștigăm și mai mult în viitor. Sunt binecuvântat: ultimul meci, am câștigat Liga Campionilor cu Barcelona și acum Supercupa cu Dinamo. Sper ca, în viitor, să mai adaug câteva trofee precum campionatul în România sau chiar Liga Campionilor”.

Supercupa_Handbal_2022_zein

DINAMO: Bucătaru, Heidarirad - Ghionea 9, Kukic 4, Humet 4, Kuduz 3, Racoțea 2, AlexPascual 2, Ali Zein 2, Sorhaindo 2, Negru 1, Akimenko 1, Bokhan 1, Shebib 1, Militaru, Gurbindo.

STEAUA: Iancu, Ciobanu - Irimia 4, Pop 3, Georgescu 3, Grbovici 3, Constantina 2, Ilie 2, Milosevici 2, Burlacu 1, Mihalcea 1, Johannson 1, V. Bălan, M. Popovic, A. Pașca.

CS Dinamo, 21 august 2022

Program Competitional

 6 - 11 iunie 2023

Gimnastică. Campionatul Național pe echipe, 7-10 iunie, mun. Ploiești.

Triatlon. Cupa României la Aquatlon – Seniori, 9-10 iunie, mun. Miercurea Ciuc

Takwondo. Campionatul Național de Copii – juniori mici și cadeți, 9-10 iunie, București - Sala Polivalentă.


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 364 guests online