Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin. Invinsi la Nantes, dar inca spera la calificare

Handbal masculin. Invinsi la Nantes, dar inca spera la calificare

Liga Campionilor, Grupa D, etapa 6: HBC Nantes – Dinamo 26-24 (12-12)

Nantes_-_Dinamo_1Dinamo a cedat la Nantes, în etapa a șasea a Ligii Campionilor, dar încă mai speră să facă pasul spre primele 16 echipe din Europa. Trupa alb-roșie s-a înclinat cu 26-24, la finele unui meci cu răsturnări de scor și cu un nivel foarte bun, etalat timp de 45 de minute. Dinamo rămâne cu patru puncte în Grupa D, la trei puncte de locul doi.

Dinamo a venit la Nantes să-și recupereze punctele pierdute pe teren propriu, în finalul meciului de la București. Poate că puțini credeau că alb-roșiii pot câștiga pe terenul puternicei echipe franceze, liderul detașat al grupei D, însă jucătorii și stafful tehnic au pregătit meciul pentru victorie.

Exceptând primele 10 minute, când francezii s-au desprins la 5-2, după două ratări consecutive ale dinamoviștilor în atac, în situație de unu la unu din extremă, campioana României s-a prezentat bine, cu un joc solid și o tactică eficientă. În apărare, unde lucrurile au funcționat destul de bine, a fost blocată partea dreaptă de atac a francezilor, prin ieșire permanentă la inter (un joc foarte bun făcut de Sajad Esteki). Pivotul a fost strâns ca într-un clește, iar francezii nu au mai avut decât soluția de a juca pe partea stângă, prin combinațiile dintre inter și coordonator.

În atac, s-a mers mult pe combinații care să pună în valoare interii de forță, Sajad Esteki și Vrankovic, iar atât timp cât a fost respectată tactica lucrurile au mers perfect. Astfel, Dinamo a reușit nu doar să echilibreze jocul, ci și să preia conducerea, 9-8, cu două goluri marcate într-o perioadă în care Mousavi era eliminat pe timp de două minute. Irimuș a dat încredere echipei prin paradele sale, iar Sajad Esteki a marcat și de această dată goluri de efect, fiind principalul marcator al echipei dinamoviste. La pauză a fost egal, 12-12, în condițiile în care au existat cinci ratări din situație de unu la unu, dintre care două aruncări de la 7 metri!

În repriza a doua, Dinamo s-a desprins la 16-13 și 17-14 (min. 41), și se părea că are puterea să dea lovitura la Nantes. A urmat însă o perioadă mai puțin inspirată, cu pase greșite și goluri ușoare înscrise pe contraatac de francezi. Nantes a făcut astfel un parțial de 6-1, care a turnat plumb în picioarele dinamoviștilor. ”La nivel acesta, când se întâmplă așa ceva, nu ai cum să câștigi”, a declarat Pierre Ragot la conferința de presă de după meci. Revigorată, Nantes s-a desprins până la 26-21, Dinamo înscriind însă ultimele trei goluri pentru un scor final mai aproape de realitatea din teren.

Elidor Voica: ”Am întâlnit o echipă puternică. Obiectivul nostru este să creștem de la meci la meci, să nu uităm că suntem pentru prima dată în Liga Campionilor. Încă mai avem șansa de a prinde locul doi în grupă. Din punctul meu de vedere, Nantes nu mai poate fi ajunsă de nimeni. Dacă învingem Holstebro și câștigăm la Zaporojie, atunci putem spera”.

Joi, 17 septembrie, Dinamo va susține pe teren propriu meciul cu Holstebro, de la ora 19:30.

Dinamo: Irimuș, Grigoraș – S. Esteki 8, Ragot 4, Vrankovic 4, Bera 3, A. Esteki 2, Mironescu 1, Mousavi 1, Șandru 1, Capotă, Asoltanei, Câmpan, Mocanu, Șania, Savenco.

Clasament Grupa D: 1. Nantes - 11 p, 2. Motor Zaporojie - 7 p, 3. Besiktas - 7 p, 4. Dinamo - 4 p, 5. Braga - 4 p, 6. Holstebro - 3 p.

Foto: HBC Nantes

CS Dinamo, 14 noiembrie 2016

 

Program Competitional

25 septembrie - 01 octombrie 2023

Fotbal. Cupa României, marți 26 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 - FCU Craiova. Arena națională

Fotbal. Liga 1 (etapa 11), vineri, 29 septembrie, ora 21:00: Oțelul Galați - Dinamo 1948

Baschet. Liga Națională (etapa 2), sâmbătă, 30 septembrie: CSM Galați - CS Dinamo Bucuresti

Fotbal. Liga 3 (etapa 6), vineri, 29 septembrie, ora 17:00: CS Dinamo - Aro Muscelul Câmpulung. Stadion Dinamo

Polo. Superliga (etapa 1), 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – Politehnica Cluj-Napoca. Bazinul Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 7), sâmbătă 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – SCM USV Timișoara

Volei masculin. Meci de prezentare, sâmbătă 30 septembrie, ora 18:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 6), sâmbătă 30 septembrie, ora 13:00: SCM Politehnica Timișoara - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 267 guests online