Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin - Liga nationala, etapa a XXII-a

Handbal masculin - Liga nationala, etapa a XXII-a

Dinamo M. Călărași – H.C.M. Constanţa: 31-35 (18-14)

După o pauză de aproximativ o lună, cauzată de acţiunile loturilor naţionale ale României (la care au fost convocaţi şi dinamoviştii Marocico şi Săulescu, plus antrenorul Sebastian Bota), etapa a 22-a a pus faţă în faţă echipele Dinamo Municipal Călărași şi H.C.M. Constanţa.

În faţa unui public entuziast care a umplut Sala Polivalentă de la malul Dunării susţinând favoriţii până la finalul partidei, dinamovistii au creat mari probleme campionilor. Cu o apărare compactă, bine organizată, care a demontat cele mai multe acţiuni ale constănţenilor, cu un portar (Marocico) cu intervenţii foarte bune, cu un joc rapid pe contraatac şi faza a 2-a, Dinamo şi-a surprins adversarii în prima repriză, fiind singura echipă din campionatul intern care i-a condus pe HCM chiar şi la 7 goluri. Deci, rezultatul la pauză a fost unul just, favorabil alb-roşilor: 18-14.

Din pacate pentru dinamovişti, partea a doua a jocului a adus în poarta marinarilor un Rudi Stănescu foarte inspirat, iar lipsa interului Marius Vasile (accidentat) a contat mult în economia jocului. Oboseala şi-a spus cuvântul, iar în minutul 36 campionii au redus ecartul la numai un gol, 20-19. Totuşi, Dinamo nu cedează şi din acest moment se merge cap la cap până în minutul 49 când Constanţa trece pentru prima dată în avantaj. Ajutaţi şi de erorile de începători ale celor doi arbitri, care au eliminat total nejustificat doi jucători dinamovişti, oaspeţii se desprind în ultimele 10 minute şi câştigă poate cel mai dificil meci al lor în această ediţie de campionat.

La finalul partidei, antrenorul Sebastian Bota a ţinut să evidenţieze evoluţia întregii echipe care s-a mobilizat exemplar şi, în ciuda problemelor pe care le traversează, a făcut un meci mare în compania unei formaţii cu nu mai puţin de 12 componenţi ai lotului naţional. Păcat însă că şi prestaţia arbitrilor nu s-a ridicat la nivelul celor două combatante.

DINAMO MUNICIPAL CĂLĂRAŞI: Marocico, Botaş, Drenceanu – Stamate 9 goluri, Băluţ 8, Capotă 5, Săulescu 3, Cîrstea 3, Cojocea 2, Purcărea 1, Rona, Dedu, Dumitru, Savin, Ştefan.

Antrenori: Sebastian Bota şi Ionel Ene.

Urmează etapa a 23-a Ligii Naţionale când Dinamo se deplasează la Satu Mare de unde vrea să se întoarcă cu toate punctele puse în joc.

Autorul articolului: Florin Vasiliu – CS Dinamo, 23 aprilie, ora 2330

 

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 327 guests online