Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo Polo, sezonul 2013-2014 - Dinamo, vicecampioană la juniori I

Polo, sezonul 2013-2014 - Dinamo, vicecampioană la juniori I

Un articol de Alexandru Enciu

polo.juniori_I_OK.jpgCS Dinamo rămâne una dintre forțele poloului juvenil românesc. Echipa de juniori mari a clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare (jucători până la 19 ani) a încheiat pe locul doi sezonul 2013-2014 al Campionatului Național, primind medaliile de argint la finalul turneului găzduit de bazinul descoperit din Complexul Sportiv Dinamo. Elevii antrenorului Florin Dumitrache au reușit un retur perfect de campionat, cu victorii pe linie, și doar pașii greșiți la turneul de la Oradea i-au privat de prima poziție a podiumului.

Dinamo a început returul de la București cu un meci extrem de dificil, contra orădenilor de la Crișul, liderii campionatului după prima etapă a turneului final. Cu o apărare excepțională, bine coordonată de portarul Marius Țic, Dinamo s-a impus cu 4-2, golurile fiind realizate de Vlad Cazacu, Nichita Novac, Constantin Marian și Radu Lăzărescu.

Al doilea meci decisiv s-a consumat vineri dimineață, în etapa a treia, când roș-albii au întâlnit marea rivală bucureșteană, Steaua. Încurajați de un mic grup de suporteri, poloiștii de la Dinamo au reușit cea mai bună evoluție a lor din acest sezon. Apărarea a funcționat și de această dată perfect, anihilându-l pe principalul pericol din tabăra adversă, Vlad Dragomirescu, iar atacul a găsit soluțiile cele mai bune în momentele decisive. Steaua a condus cu 1-0 și 2-1, dar Dinamo a marcar ulterior de patru ori consecutiv, până la 5-2. Într-un final pe care l-au jucat perfect din punct de vedere tactic, Dinamo s-a impus cu 6-4. Marcatori: Andrei Prioteasa 2, Nichita Novac, Tudor Neagu, Andrei Enciu și Constantin Marian. Titlul național a revenit echipei Crișul Oradea, iar pe poziția a treia s-a situat Steaua București.

marius_tic_trofeu.jpgPe lângă medaliile de vicecampioni și cupa rezervată locului secund, în tabăra dinamovistă a poposit și cel mai râvnit trofeu individual de la Naționale: Cupa Aurel Zahan, acordată celui mai tehnic jucător al competiției. Trofeul i-a revenit portarului Marius Țic (foto, 17 ani), un adevărat colecționar al unor astfel de distincții. La festivitatea de premiere, dinamoviștii au primit medaliile de la internaționalul Alex Matei, component al echipei de seniori CS Dinamo.

Echipa de juniori I a CS Dinamo (sezonul 2013-2014): Marius Țic, Octavian Popescu (portari), Tudor Neagu, Mihai Dumitrescu, Vlad Cazacu, Vlad Orescovici, Andrei Prioteasa, Nichita Novac, Andrei Enciu, Andrei Ene, Constantin Marian, Andrei Iliescu, David Bota, Radu Lăzărescu, Tudor Vlădescu, Bogdan Dragomir. Antrenor: Florin Dumitrache

Rezultate CS Dinamo, turneul II al CN de juniori I (22-24 mai 2014)
Etapa 1: Dinamo - Crișul Oradea 4-2
Etapa 2: Dinamo - CSM Cluj 16-8
Etapa 3: Dinamo - Steaua 6-4
Etapa 4: Dinamo - Viitorul Cluj 12-4
Etapa 5: Dinamo - Triumf 10-4

CS Dinamo, 24 mai, ora 14:30

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 230 guests online