Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo Polo. Superliga, ediția 2014-2015, etapa 5. Înfrângeri în Ghencea

Polo. Superliga, ediția 2014-2015, etapa 5. Înfrângeri în Ghencea

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

Steaua București – Dinamo București 7-3 (1-2, 2-1, 2-0, 2-0) și 9-5 (3-3, 2-0, 1-2, 3-0)

P__01.jpgEternele rivale bucureștene Dinamo și Steaua s-au întâlnit pentru prima dată în actualul sezon al Superligii de polo în etapa a cincea, sâmbătă și duminică, în bazinul din Complexul Ghencea. Ambele partide au fost câștigate de ”militari” cu acceeași diferență de scor, patru goluri, însă desprinderea a avut loc în partea a doua a jocului.


Foto: Centrul Demeter (cască albastră) s-a luptat din greu cu fundașii steliști


 

În prima întâlnire, Dinamo a început bine. Apărarea a funcționat perfect, cu o așezare în bazin care nu a lăsat prea multe spații steliștilor, astfel că după prima repriză elevii lui Andrei Iosep conduceau cu 2-1. Tot roș-albii au punctat primii în repriza a doua, dar Steaua a revenit până la pauza mare prin două penaltyuri concretizate. După pauza mare, pe fondul ratărilor din tabăra dinamovistă și datorită băncii tehnice mai complete, Steaua s-a desprins, înscriind de patru ori, fără să mai primească vreun gol. ”Am fost un pic supărat în timpul meciului pentru că nu s-au judecat cu aceeași măsură situații identice. La Steaua s-a dat penalty, la noi nu. Dar în niciun caz nu pot să dau vina pe arbitraj pentru înfrângere. Am ratat foarte mult, iar acest lucru ne-a costat”, a declarat Andrei Iosep după primul joc.

În cea de a doua întâlnire a etapei, Dinamo a făcut un meci chiar mai bun decât în ziua precedentă. Scorul primei reprize a fost 3-3, în condițiile în care Alex Matei a ratat un penalty, chiar în debutul partidei. Până la pauza mare, Steaua s-a desprins la 5-3, dar roș-albii nu au mai cedat ca în ziua anterioară. Poloiștii de la Dinamo au egalat la 5, printr-un gol marcat în situație de superioritate și un contraatac concretizat de unul dintre cei mai tineri jucători din bazin, Andrei Prioteasa (18 ani). Până la finele reprizei a treia, Steaua a mai pus un gol pe tabelă, astfel că în ultimul sfert s-a intrat cu avantaj minim pentru gazde: 6-5. Prestația bună de până a dinamoviștilor s-a topit în ultimele minute ale meciului, steliștii marcând până la final de trei ori. ”Am stat mai mult în apărare, iar efortul ne-a costat. Acest aspect, dar și greșelile individuale au fost decisive”, a declarat antrenorul Andrei Iosep după jocul de duminică.

După cinci etape, Steaua este lider în Superliga de polo, în timp ce Dinamo este pe poziția a patra (cu două jocuri mai puțin).

Meciul 1. Dinamo: Stoenescu, Nenciu -  portari; Orzoiu, Enescu,  Prioteasa, Ciaran, Vrânceanu 1, Matei 1, Demeter, Neagu, G. Georgescu 1, A. Georgescu, Necșulescu, Marian.

Meciul 2. Dinamo: Stoenescu, Nenciu – portari; Bota, Enescu 1,  Prioteasa 1, Ciaran 1, Vrânceanu 1, Matei 1, Demeter, Neagu, G. Georgescu, A. Georgescu, Sfârle, Marian.

CS Dinamo, 09 noiembrie 2014, ora 18:30

Program Competitional

23-29 ianuarie 2023

Baschet. LNBM Mozzart (etapa 18), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 18:30: Dinamo – ABC Athletic Constanța. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 14), miercuri, 25 ianuarie, ora 19:00: FC Argeș - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 15), duminică, 29 ianuarie, ora 15:00: Dinamo – CSM Târgoviște. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 14), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 14:00: Știința București – Dinamo. Arena Romsilva Știința București

Polo. Cupa României la feminin (turneul II), 27-29 ianuarie, Bazinul Otopeni

Tir. Cupa Mondială de la Jakarta, 28 ianuarie (pușcă 10 m feminin), Indonezia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 257 guests online