Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo Polo - Superliga, finala mică, meciul 1: Sportul Studențesc - Dinamo 6-9

Polo - Superliga, finala mică, meciul 1: Sportul Studențesc - Dinamo 6-9

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Alex Neacșu)

Polo__1.jpgFinala mică a Superligii de polo, ediția 2013-2014, a început cu o victorie categorică a echipei Dinamo București, care s-a impus cu scorul de 9-6 (2-0, 3-2, 3-2, 1-2) în fața formației Sportul Studențesc. Jocul, disputat marți în Bazinul Floreasca din Capitală, cu ”studenții” în postura de gazde, a fost primul din seria de cinci a duelului pentru medaliile de bronz. Locul trei al podiumului va fi ocupat de echipa care va acumula prima trei victorii.

Chiar și în lipsa a doi jucători de bază, Andrei Georgescu și George Georgescu, ambii accidentați, Dinamo a început partida în forță. Concentrați, cu o apărare excelentă, în care s-a remarcat portarul Dragoș Stoenescu, elevii antrenorului Robert Fiereșteanu au încheiat primul ”sfert” cu un avantaj de două goluri, prin reușitele semnate de Szilard și de Iosep, ambii în situații de om în plus.

Tot Dinamo a punctat prima și în repriza a doua, reușita aparținându-i lui Alex Matei. Sportul nu a cedat, a revenit în joc prin două goluri consecutive, dar Alex Matei și Iosep au făcut ca jucătorii cu căști albastre să aibă avantaj de trei goluri la pauza mare: 5-2. Repriza a treia a lămurit definitiv soarta meciului. Dinamo s-a desprins la 7-2, prin golurile marcate de Alex Matei și de Szilard, iar din acel moment a controlat jocul daorită experienței superioare a jucătorilor săi. Pentru roș-albi au mai marcat Ianc și Necșulescu.

Andrei Iosep: ”N-a fost un meci ușor, dar am intrat foarte concentrați în prima repriză. Am vorbit între noi înainte de joc și am stabilit să începem bine și să nu pierdem controlul, așa cum s-a întâmplat cu CSM Oradea. Apărarea a funcționat foarte bine, în frunte cu Dragoș Stoenescu, care a apărat senzațional. În atac nu am excelat, dar am dat golurile care trebuia. Pe final am gestionat bine rezultatul. Pe ansamblu, cheia meciului a fost apărarea noastră. Este o victorie foarte importantă. În primul rând, pentru că este prima în fața Sportului Studențesc în acest campionat. Chiar se vorbea de un complex al nostru în fața lor. În al doilea rând, ne-a dat încredere, presiunea este acum pe umerii lor”.

Următorul meci este programat miercuri, 16 aprilie, de la ora 18:00, tot la Bazinul Floreasca.

CS Dinamo, 16 aprilie 2014, ora 00:30

Program Competitional

19-25 februarie 2024

Handbal. EHF European League, Grupa Principală IV (etapa 2), marți 20 februarie, ora 19:45: Dinamo – CSM Constanța. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 14, restanță), luni 19 februarie, ora 17:00: U Cluj – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 18), vineri 23 februarie, ora 17:30: CSU din Suceava – Dinamo

Fotbal. Superliga (etapa 27), vineri 23 februarie, ora 20:00: CFR Cluj - Dinamo 1948

Volei feminin. Cupa României (semifinală), sâmbătă 24 februarie, ora 19:00: Dinamo – Rapid. Se dispută la Mioveni

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 24 februarie, ora 18:00: Dinamo – Rapid. Sala Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Online Guests

We have 352 guests online