Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo Polo - Superliga, finala mică, meciul 1: Sportul Studențesc - Dinamo 6-9

Polo - Superliga, finala mică, meciul 1: Sportul Studențesc - Dinamo 6-9

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Alex Neacșu)

Polo__1.jpgFinala mică a Superligii de polo, ediția 2013-2014, a început cu o victorie categorică a echipei Dinamo București, care s-a impus cu scorul de 9-6 (2-0, 3-2, 3-2, 1-2) în fața formației Sportul Studențesc. Jocul, disputat marți în Bazinul Floreasca din Capitală, cu ”studenții” în postura de gazde, a fost primul din seria de cinci a duelului pentru medaliile de bronz. Locul trei al podiumului va fi ocupat de echipa care va acumula prima trei victorii.

Chiar și în lipsa a doi jucători de bază, Andrei Georgescu și George Georgescu, ambii accidentați, Dinamo a început partida în forță. Concentrați, cu o apărare excelentă, în care s-a remarcat portarul Dragoș Stoenescu, elevii antrenorului Robert Fiereșteanu au încheiat primul ”sfert” cu un avantaj de două goluri, prin reușitele semnate de Szilard și de Iosep, ambii în situații de om în plus.

Tot Dinamo a punctat prima și în repriza a doua, reușita aparținându-i lui Alex Matei. Sportul nu a cedat, a revenit în joc prin două goluri consecutive, dar Alex Matei și Iosep au făcut ca jucătorii cu căști albastre să aibă avantaj de trei goluri la pauza mare: 5-2. Repriza a treia a lămurit definitiv soarta meciului. Dinamo s-a desprins la 7-2, prin golurile marcate de Alex Matei și de Szilard, iar din acel moment a controlat jocul daorită experienței superioare a jucătorilor săi. Pentru roș-albi au mai marcat Ianc și Necșulescu.

Andrei Iosep: ”N-a fost un meci ușor, dar am intrat foarte concentrați în prima repriză. Am vorbit între noi înainte de joc și am stabilit să începem bine și să nu pierdem controlul, așa cum s-a întâmplat cu CSM Oradea. Apărarea a funcționat foarte bine, în frunte cu Dragoș Stoenescu, care a apărat senzațional. În atac nu am excelat, dar am dat golurile care trebuia. Pe final am gestionat bine rezultatul. Pe ansamblu, cheia meciului a fost apărarea noastră. Este o victorie foarte importantă. În primul rând, pentru că este prima în fața Sportului Studențesc în acest campionat. Chiar se vorbea de un complex al nostru în fața lor. În al doilea rând, ne-a dat încredere, presiunea este acum pe umerii lor”.

Următorul meci este programat miercuri, 16 aprilie, de la ora 18:00, tot la Bazinul Floreasca.

CS Dinamo, 16 aprilie 2014, ora 00:30

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 166 guests online