Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Cupa României. Dinamo - Steaua 17-17. Egal cât o victorie

Rugby. Cupa României. Dinamo - Steaua 17-17. Egal cât o victorie

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

rU__03Rugbiștii de la Dinamo și-au asigurat primul loc în Grupa Muntenia a Cupei României după ce au remizat sâmbătă,pe teren propriu, în etapa a cincea a competiției, cu Steaua, scor 17-17 (5-3). Roș-albii au devansat echipa militară în clasament grație victoriei cu 26-23 obținute în Ghencea.


Foto: Andrei Cristea a surprins apărarea Stelei și a marcat un eseu foarte important


 

Meciul disputat pe Stadionul Florea Dumitrache din Complexul Dinamo a fost unul de uzură. Steaua s-a prezentat cu o echipă cu multe schimbări și poate că din acest motiv dinamoviștii i-au tratat pe tradiționalii lor rivali un pic de sus. Oaspeții au punctat primii, printr-o lovitură de pedeapsă, în minutul 17 (Lazăr Filip), însă până la pauză Dinamo a întors rezultatul printr-un eseu marcat de Silviu Tănase (Nițu a ratat transformarea). Gazdele au mai avut un eseu anulat pe motiv că arbitrul nu a văzut dacă mingea a fost culcată în terenul de țintă advers.

După pauză, Dinamo a mai avut un eseu anulat, după care Fili Lomani a reușit să surprindă apărarea Stelei cu o acțiune pe margine, concretizată printr-un eseu: 10-3 pentru Dinamo (eseu netransformat). La faza următoarea, după o greșeală a apărării dinamoviste pe repunerea mingii în joc, Steaua a beneficiat de lovitură de pedeapsă, pe care a jucat-o în tușă. Militarii au pornit de acolo cu un mol rulant care s-a oprit în eseu:10-10 (Sefo - eseu, Lazăr Filip - transformare). În minutul 65, Dinamo a avut ocazia desprinderii, dar lovitura de pedeapsă executată de Siotame Manu a lovit bara. Trei minute mai târziu, roș-albii au marcat al treilea eseu, printr-o acțiune surprinzătoare a lui Andrei Cristea. Acesta a jucat rapid un balon și fără niciun fel de susținere a sprintat printre steliști, eseu: 17-10 (Siotame Manu a transformat). Până la final, Steaua a egalat printr-un eseu marcat de Sefo, transformat de Pătrașcu.

Ștefan Demici (antrenor Dinamo): ”Este un egal cât o victorie, care ne menține pe primul loc în Grupa Muntenia. Prestația nu s-a ridicat la nivelul așteptat, dar până la urmă este un rezultat acceptabil. Puteam să câștigăm, dar puteam să și pierdem”.

În sferturile de finală, Dinamo va întâlni echipa clasată pe locul doi în Grupa Dobrogea, CSM București sau Farul Constanța.

CS Dinamo, 11 octombrie, ora 14:00

rU__02

Program Competitional

13-19 martie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League, play-off (tur), 22 martie, ora 19:45: Dinamo – THW Kiel. Sala Polivalentă București

Baschet. LNBM Mozzart, Top 10 (etapa 6), 26 martie, ora 17:00: U BT Cluj-Napoca – Dinamo

Fotbal. Liga 3 (seria 4, etapa 18), 25 martie, ora 15:00: SC FC Pucioasa - Dinamo

Polo masculin. Superliga Suzuki (turneul II), 24-26 martie, Oradea

Polo feminin. Campionatul Național Suzuki (turneul V), 24-26 martie, Oradea

Volei masculin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 2), 25 martie, ora 12:00: Explorări Baia Mare - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 1), 25 martie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo. Sala Dobroești

Judo. Campionatul Național seniori, 24-26 martie, Izvorani

Scrimă. Cupă Mondială sabie masculin, 24-25 martie, Budapesta

Tir. Campionatul Național de tineret, 23-26 martie, București

Triatlon. Campionatul Național de aquatlon, 24-26 martie, Târgu Mureș

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

SALA FITNESS

În data de 23.03.2023, activitatea sportivă în sala de fitness a clubului se suspendă în intervalul 07:00-12:00 pentru măsuri de igienizare.

 

Agrement înot/ Program weekend 25-26 martie

Urmare a activității echipelor de performanță ale CS Dinamo, programul de agrement în bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu, în zilele de 25 și 26 martie, va fi următorul:

 Sâmbătă: 14:00-16:30

Duminică: 13:00-19:00


Online Guests

We have 304 guests online