Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Dinamo, a doua victorie a sezonului în Ghencea: 26-23 în Cupă

Rugby. Dinamo, a doua victorie a sezonului în Ghencea: 26-23 în Cupă

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

Rugby_30.jpgLa rugby, Dinamo se specializează în victorii pe terenul rivalei bucureștene, Steaua. După succesul din etapa a noua a Superligii CEC Bank, scor 11-10, elevii antrenorilor Ștefan Demci și Cristi Hîldan s-au impus și în meciul din Cupa României (zona Muntenia), disputat vineri, 13 iunie, în Ghencea: 26-23 (8-13).

Steaua a început mai bine și s-a desprins la 10-0, însă Nițu a reușit în minutul 21 să reducă din diferență printr-o lovitură de pedeapsă. Tongalezul Kata Siaosi a comprimat și mai mult diferența, printr-un eseu marcat pe pachetul de înaintare, dar ”militarii” au securizat scorul primei reprize (13-8), printr-o lovitură de pedeapsă.

Așa cum s-a întâmplat aproape la toate jocurile din acest sezon, Dinamo s-a dezlănțuit după pauză. ”Roș-albii” au marcat încă două eseuri, prin Kata Siaosi și Roșu, iar Nițu a dus scorul la 26-16 prin lovituri de picior (o transformare și două lovituri de pedeapsă). Într-un final incandescent, în care Steaua s-a apropiat periculos (a marcat un eseu transformat), Dinamo a reușit să-și aproprie victoria grație apărării excelente. Cu două victorii din tot atâtea jocuri, Dinamo conduce detașat, cu 9 puncte, în clasamentul Zonei Muntenia a Cupei României. Steaua e pe doi, cu un punct, iar pe poziția a treia se situează RC Bârlad, cu niciun punct. Primele două clasate se califică în faza următoare a competiției.

Ștefan Demci, antrenor Dinamo: ”Este o victorie mare, generatoare de speranțe, pentru că echipa începe să confirme. Speram ca ca omogenitatea să se vadă în partea a doua a sezonului și, iată, că lucrurile merg așa cum ne-am propus. Relațiile de joc au început să se închege, este îmbucurătoarea și eficiența transformerilor, cu Nițu având un procentaj de 80 la sută. I-am dominat pe înaintare, iar atunci când lucrurile au început să scârțâie nam fost inspirați la nivelul băncii tehnice și am făcut două schimbări care au redresat situația. Vreau să remarc două lucruri: pregătirea fizică și apărarea individuală și colectivă. Este important să ne calificăm de pe primul loc, pentru că vom juca în faza următoare cu o echipă de pe locul doi”.

CS Dinamo, 13 iunie 2014, ora 21:00

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 297 guests online