Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Dinamo, în semifinale! Victoria sacrificiului și a determinării

Rugby. Dinamo, în semifinale! Victoria sacrificiului și a determinării

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

CSM Olimpia – Dinamo București 12-13. Barajul pentru semifinalele Superligii CEC Bank

Rugby.dinamo2014.jpgEchipa de rugby Dinamo București a produs cea mai mare surpriză a sezonului în Superliga CEC Bank. Sâmbătă, pe stadionul Olimpia din Capitală, elevii antrenorilor Ștefan Demci și Cristi Hîldan au învins mult mai bine cotata CSM Olimpia, scor 13-12, și s-au calificat astfel în semifinalele competiției. Succesul dinamoviștilor dovedește încă o dată că în rugby, ca și în orice alt sport, nu contează atât de mult bugetele și salariile, cât caracterele. Iar în acest meci, sacrificiul, determinarea și ambiția au îmbrăcat tricouri alb-roșii.

Cu un lot subțiat de accidentări (ultimul pe listă a fost transformerul Nițu), Ștefan Demci a fost nevoit să titularizeze pe postul de aripă (nr. 14) un jucător de numai 19 ani, George Alin Iacob. Internaționalul de juniori român a avut ceva emoții, dar s-a descurcat onorabil în fața unor jucători mult mai experimentați. Dinamo a pus primele puncte pe tabelă, printr-o lovitură de pedeapsă concretizată de Siotame Manu în minutul 5 (0-3). Două minute mai târziu, CSM Olimpia a profitat de o minge bâlbâită de apărarea dinamovistă, iar pachetul de înaintare al ”galben-negrilor” s-a oprit în terenul de țintă, marcator al primului eseu fiind Sola (Taljard a transformat): 7-3. Meciul a curs într-o notă de echilibru, fiecare formația având șanse de a marca. Cei care au pus puncte pe tabelă au fost însă dinamoviștii, printr-un eseu marcat de Siotame Manu (min. 34), la o fază în care rolul principal l-a avut Alfred Hausia. Puternicul tongan a spart linia de apărare a CSM-ului, a înaintat aproximativ 25 de metri și după fixarea adversarilor mingea a ajuns la Siotame Manu, care a marcat aproape de colțul terenului. Siotame a încercat și transformarea, dar a ratat: 7-8, scorul pauzei.

Repriza a doua a început cu un nou eseu dinamovist. Același Alfred Hausia a recuperat o minge într-o grămadă spontană, a spart pe centru și a pasat pe treisferturi, unde Căplescu a culcat balonul în terenul de țintă advers: 7-13 (Siotame Manu a ratat transformarea).

Apropierea de finalul meciului a ridicat tensiunea. Miza a amplificat adrenalina în ambele tabere, iar placajele date au fost extrem de dure. Puternicul Siaosi Kata, o linie a III-a de 110 kilograme, a fost făcut practic KO la un tampon dat de un adversar, tongalezul fiind obligat să părăsească terenul comoționat. Cu 7 minute înainte de final, Dinamo a fost pe punctul de a încheia conturile, când un atac pe linia de treisferturi s-a dus până în terenul de țintă advers. Arbitrii au considerat însă că jucătorul dinamovist a călcat tușa laterală înainte de a culca balonul, astfel că au dictat repunere pentru CSM. Cu un ultim efort, gazdele au atacat în valuri pe final și au reușit în prelungiri să marcheze un eseu prin Plopeanu, la colțul terenului. Tranformarea a ținut tot stadionul cu sufletul la gură. Taikato Simpson a avut soarta meciului în piciorul său drept, însă execuția sa n-a ajuns încă nici măcar până la but! Dinamo s-a impus cu 13-12 și s-a calificat după o pauză de patru ani în semifinale, unde va întâlni pe Baia Mare, liderul sezonului regulat. Al doilea baraj pentru semifinale se va disputa duminică, între Farul Constanța și Steaua.

Ștefan Demci, antrenor Dinamo: ”Vreau să-i felicit pe băieți pentru modul în care au jucat azi. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, în special conducerii. Am muncit mult, este timpul să culegem roadele. Le-am spus băieților că vreau ca acest meci să fie jucat cu inima, iar ei s-au ridicat la înălțimea așteptărilor. Suntem în semifinale și vom continua să respectăm competiția și adversarii încercând să jucăm cât mai bine”.

Holoia Feofaaki (Dinamo) a fost declarat jucătorul meciului, pentru a treia oară în acest sezon.

CS Dinamo, 20 august 2014, ora 14:00

 

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Online Guests

We have 261 guests online