Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby - editorial

Rugby - editorial

D-St_____03"Sunt victorii care te înjosesc și înfrângeri care te înalță" (N. Iorga) 

Meciul pe care selecționata României îl va disputa în ultima zi din această lună, aduce în discuție un subiect delicat pentru unul dintre jucătorii clubului nostru. Mihai Adăscăliței, "Mișu" cum îi spun colegii, se întoarce la echipa națională după 3 (trei) ani de absență. Revine cu o titularizare în primul „15” pe care antrenorul Dumitraș îl va alinia împotriva Ucrainei, într-un meci ce va conta pentru Cupa Europeană a Națiunilor.

De ce un subiect delicat ?

Mihai, în urmă cu câțiva ani, a fost implicat într-un incident petrecut în cantonamentul echipei naționale, fapt care i-a adus la acea vreme o suspendare. De atunci, părerile au fost împărțite: unii i-au luat apărarea, alții l-au condamnat. De admirat este însă faptul că sportivul nu s-a lăsat niciodată învins, a rămas același om pe care cei apropiați lui îl știau, oamenii care, de altfel, i-au rămas aproape, fiecare ajutându-l cum a putut și cum a știut.

Mihai a făcut cel mai greu lucru posibil: și-a cerut scuze, a recunoscut că a greșit, a făcut ceea ce orice om normal ar fi făcut. Normal! Această stare de spirit l-a salvat și i-a adus răscumpărarea greșelilor. A demostrat că este, poate, mai normal decât mulți dintre noi, că are totuși un caracter aparte, că este un luptător, un om care nu a renunțat niciodată la singurul lucru pe care îl mai avea: speranța.

Ca sportiv, gândul unei suspendări pe viață poate fi un distrugător de vise, dar au urmat ședințele la psiholog, diferite acțiuni de reabilitare și iată că, acum, Adăscăliței va trebui să demonstreze, lui în primul rând, și tuturor celor care au încredere în el, clubului care i-a fost întotdeauna alături, că este un învingător. Totul este acum în mâinile lui și noi îi urăm „Bine ai revenit! Și demonstrează-ne ceea ce noi, aici, la Dinamo, știm deja: ca ești un ÎNVINGĂTOR”.

Autorul articolului: Hotațiu Bărgăunaș. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 30 martie, ora 2200

Program Competitional

15-21 august 2022

HANDBAL. Supercupa României Baucem la masculin, 18 august, ora 17:30: DINAMO – Steaua. Sala Polivalentă București

RUGBY. Liga Națională, play-off (etapa 2), 20 august: DINAMO – CSM Știința Baia Mare. Stadion Florea Dumitrache

ATLETISM. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

CICLISM. Campionatul European elite, 15-20 august, Munchen

GIMNASTICĂ. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

INOT. Campionatul European, 11-18 august, Roma

ANUNT

• În perioada 13-31 august, bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se va închide pentru lucrări de igienizare. În această perioadă, activitatea sportivă, de inițiere și de agrement se va desfășura în bazinul în aer liber din Complexul Sportiv Dinamo.

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 298 guests online