Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby – Superliga 2012

Rugby – Superliga 2012

Primul gong

Articol și interviu de Horațiu Bărgăunaș


Barbuliceanu_interviuDeclarații incitante, jucători de valoare în echipamente sclipitoare, blitz-uri, gazetari înfometați de informație, așa arăta ieri sediul Federației Române de Rugby care a organizat o conferință de presă pentru căpitanii celor 8 (opt) echipe participante la Super-Ligă. Printre ei s-a numărat și Andrian Bărbuliceanu (foto), capitanul echipei Dinamo, care și-a făcut timp și a răspuns la câteva întrebări pentru site-ul nostru:
Horațiu Bărgăunaș: Cum a fost conferința de presă între așa mulți căpitani?
Adrian Bărbuliceanu: A fost ok! Nu sunt pentru prima oară în această postură. Majoritatea celor prezenți aici ne cunoaștem din teren, de la echipa națională. Cu unii am chiar relații de prietenie dar cu voi, cu presa, e de fiecare dată greu de vorbit, prefer să îmi păstrez cuvintele pentru meci, în teren.

H.D.: Ai amintit în conferință că v-ați propus obiectiv locul IV. Este și punctul tău de vedere sau este doar o declarație pentru presă?
A.B.: Din punctul meu de vedere, eu încep fiecare meci ca un caștigător și încerc să inspir acest lucru și colegilor mei de echipă, nu îmi place să pierd. În fiecare an aș dori să fiu campion.
H.B.: Anul trecut ați fost la un pas de finala Cupei, ce crezi că v-a lipsit?
A.B.: Cupa României, fazele finale în special, se dispută la sfârșitul sezonului de Super-Liga, este un drum lung si dacă lotul de jucători nu te ajută, pierzi. Anul trecut am fost la un pas de a câștiga, dar ne-a lipsit experiența, am folosit jucători abia veniți de la juniori pe posturi cheie și asta ne-a costat.
H.B.: Anul acesta ați făcut câteva achiziții. Aduc ele un plus în teren?
A.B.: Cu siguranță. Am reușit încă de anul trecut să îl aducem pe Antonescu de la echipa de juniori din Focșani. El este poate unul dintre cei mai buni juniori pe care l-am văzut în ultima vreme, are calități și este foarte serios. Un alt jucător de marcă ar fi Barbu. Cu siguranță este cel mai bun înlocuitor pentru Merșoiu, nu că aș vrea să îl înlocuiesc, dar are o vârstă, deși nu o arată în meci. Barbu va fi un număr 8 de valoare, are toate calitățile necesare și crește în valoare de la o zi la alta.
H.B.: Ca o ultima intrebare, tu pe cine vezi campioană anul acesta.
A.B.: Pe noi, dacă totul merge bine. Însă, pe hârtie, cei mai buni în acest moment sunt cei de la Timișoara. Chester este un antrenor foarte bun, au condiții, un lot numeros și sponsori cu buzunare largi. Dar campionatul este lung și cu siguranță vor fi surprize la tot pasul.

Program Competitional

15-21 august 2022

HANDBAL. Supercupa României Baucem la masculin, 18 august, ora 17:30: DINAMO – Steaua. Sala Polivalentă București

RUGBY. Liga Națională, play-off (etapa 2), 20 august: DINAMO – CSM Știința Baia Mare. Stadion Florea Dumitrache

ATLETISM. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

CICLISM. Campionatul European elite, 15-20 august, Munchen

GIMNASTICĂ. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

INOT. Campionatul European, 11-18 august, Roma

ANUNT

• În perioada 13-31 august, bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se va închide pentru lucrări de igienizare. În această perioadă, activitatea sportivă, de inițiere și de agrement se va desfășura în bazinul în aer liber din Complexul Sportiv Dinamo.

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 368 guests online