Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby, Superliga CEC Bank. Dinamo, victorie uriașă în Ghencea

Rugby, Superliga CEC Bank. Dinamo, victorie uriașă în Ghencea

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

Steaua – Dinamo 10-11. Etapa a 9-a, Superliga CEC Bank

Rugby_30.jpgEchipa de rugby Dinamo a reușit sâmbătă, 24 mai, prima victorie din ediția 2014 a Superligii CEC Bank. Dar ce victorie! Jucătorii antrenați de Ștefan Demci și Cristi Hîldan s-au impus cu 11-10 pe terenul marii rivale bucureștene, Steaua, anunțând astfel nașterea unei noi echipe în Șoseaua Ștefan cel Mare. A fost de ajuns o lună și jumătate de pregătire și întărirea lotului cu cinci jucători din Tonga pentru ca Dinamo să arate total diferit față de meciul din urmă cu numai o lună și jumătate, când ”militarii” câștigau pe terenul Florea Dumitrache cu 24-6.

Steaua a pus primele puncte pe tabela de scor, aproape de startul meciului, când a prins destabilizată apărarea dinamovistă: eseu transformat (7-0). Scorul din acel moment nu reflecta nici pe departe realitatea din teren. Dinamo domina clar în grămada orgdonată, iar majoritatea mingilor erau jucate în jumătatea de teren a gazdelor. Dominarea roș-albilor a fost concretizată prin două lovituri de pedeapsă reușite de Nițu și Siotame Manu: 7-6.

Steaua și-a mai adăugat trei puncte în cont, la una dintre puținele apariții în jumătate dinamovistă (lovitură de pedeapsă), însă finalul a aparținut oaspeților, care au reușit să culce balonul în terenul de țintă advers prin Simeone Siaosi Kata (min. 68). După o grămadă spontană în apropierea butului stelist și câteva aglomerări, Siaosi Kata a venit puternic din linia a treia și a marcat eseul victoriei.

Ștefan Demci (antrenor Dinamo): ”Este o victorie uriașă, pe care am plătit-o prin accidentarea lui Adăscăliței. Deși revenit după o perioadă de indisponibilitate, jucătorul nostru a dat dovadă de caracter și a intrat în acest meci greu. Din păcate, s-a rupt din nou și va lipsi două luni. Băieții au dat dovadă de o mobilizare exemplară, iar căpitanul Flavius Dobre s-a dovedit un lider adevărat. I-am dominat pe steliști în grămada ordonată, iar în partea a doua s-au închegat bine relațiile dintre pachetul de înaintare și linia de treisferturi. La Dinamo se pun bazele unei echipe noi, iar victoria aceasta ne dă speranțe. Intrăm în lupta pentru locul 6”. Tongalezul Paula Kata a fost declarat jucătorul meciului.

Dinamo rămâne pe poziția a șaptea a Superligii, dar la egalitate de puncte (5) cu locul șase, U Cluj.

Dinamo: 1.Flavius Dobre (căp), 2. Ruslan Dorogan, 3. Teodor Borș, 4. Andrei Badea, 5. Florian Roșu, 6. Siaosi Kata, 7. Paula Kata, 8. Andrei Bucurescu, 9. Daniel Cubaș, 10. Teodor Nițu, 11. Silviu Tănase, 12. Ion Cavcaliuc, 13. Mihai Merca, 14. Andrei Cristea, 15. Siotame Manu. Rezerve: 16. Costin Neacșu, 17. Lisiate Malani, 18. Florin Matusa, 19. Feofaaki Holoia, 20. Roman Rotundu, 21. Ciprian Căplescu, 22. Cosmin Stan, 23. Marius Lăcătușu.

CS Dinamo, 24 mai 2014, ora 15:50

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 167 guests online