Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Superliga, ediția 2014. Dinamo – locul 4

Rugby. Superliga, ediția 2014. Dinamo – locul 4

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

Finala mică: Dinamo – RCM Timișoara 3-43 (3-14)

Ru__02.jpgEchipa de rugby a Clubului Sportiv Dinamo a încheiat pe locul 4 ediția 2014 a Superligii CEC Bank după ce a pierdut finala mică disputată sâmbătă, 13 septembrie, în compania campioanei din sezonul trecut, RCM Timișoara. Bănățenii s-au impus cu 43-3 pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, însă diferența s-a făcut în partea a doua a meciului. Dinamo a jucat curajos în prima repriză, a făcut risipă de efort și a ținut în presiune formația cu cel mai mare buget din rugbyul românesc, 1,7 milioane de euro.


Foto: Holoia Feofaaki (la minge) a impresionat chiar și în finala mică, pierdută de Dinamo


 

Timișoara a pus primele puncte pe tabelă în minutul 13, printr-o lovitură de pedeapsă concretizată de Calafeteanu. Șapte minute mai devreme, Lemnaru (RCM) culcase balonul în terenul de țintă dinamovist, la o minge de urmărire, dar proba video a stabilit că mingea depășise linia din spatele terenului. În minutul 17, Siotame Manu a adus primele puncte pentru Dinamo. Tonganul a marcat dintr-o poziție perfectă, ușor lateral dreapta în ”22”-ul advers. Două minute mai târziu, același jucător putea aduce pe Dinamo în avantaj, dar lovitura de pedeapsă executată de el de la jumătatea terenului a lovit bara! În loc de 6-3 pentru Dinamo, s-a făcut 8-3 pentru bănățeni, care au marcat un eseu la colțul terenului prin Eugen Căpățână (Calafeteanu a ratat transformarea). În minutul 25, Timișoara și-a mărit avantajul, prin același Calafeteanu (l.p.), care a marcat de la aproximativ 42 de metri, central: 11-3. În următoarele șapte minute, Dinamo a avut ocazia să revină pe tabelă prin două lovituri de pedeapsă ratate însă consecutiv de Siotame Manu, ultima dintr-o poziție extrem de favorabilă (din ”22”-ul advers). În prelungiri, Calafeteanu a mai pus trei puncte pe tabelă, printr-o lovitură de pedeapsă executată de pe linia de mijloc a terenului.

Ru__01.jpgLa pauză, antrenorul dinamovist l-a schimbat pe Siotame Manu cu Teodor Nițu, transformerul obișnuit al alb-roșiilor, însă partea a doua a fost la discreția timișorenilor. Pe fondul oboselii și al diferențelor mari de valoare la nivelul băncii de rezerve, Timișoara a marcat încă 29 de puncte, între care patru eseuri. Scor final 43-3 pentru Timișoara, dar dinamoviștii au părăsit terenul cu capul sus.

Ștefan Demci, antrenor principal Dinamo: ”Sunt mulțumit de ceea ce am realizat în acest sezon, mai ales că s-a făcut cu multă muncă, cu pasiune, dar și cu multe probleme. Nimeni nu se aștepta să fim aici, în finala mică a Superligii. Sunt fericit că Dinamo a arătat că joacă un rugby deschis, de calitate, cu posesie. Am format un grup unit, care punctează la capitolul prietenie. Din acest puzzle ne lipsesc patru-cinci piese și sper în primul rând să păstrăm nucleul de acum”.

Dinamo: 1.Flavius Dobre (căp), 2. Mihai Adăscăliței, 3. Teodor Borș, 4. Florian Roșu, 5. Andrei Bucurescu, 6. Simi Siaosi Kata, 7. Paula Kata, 8. Feofaaki Holoia, 9. Ciprian Căplescu, 10. Siotame Manu, 11. Silviu Tănase, 12. Mihai Merca, 26. Alfred Hausia, 21. Andrei Cristea, 15. Lomani Fili. Rezerve: 16. Cristian Mușat, 17. Alexandru Dumbravă, 18. Malani Lisiate Akolo, 19. Andrei Badea, 20. Iliuță Bratu, 14. George Iacob, 22. Cosmin Stan, 23. Teodor Nițu. Antrenori: Ștefan Demci și Cristian Hîldan.

CS Dinamo, 13 septembrie 2014, ora 22:00

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 659 guests online