Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby - Superliga 2014, etapa 2. ”Am greșit prea mult și n-am speculat momentele importante”

Rugby - Superliga 2014, etapa 2. ”Am greșit prea mult și n-am speculat momentele importante”

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

Dinamo - Steaua 6-24 (3-5)

R__03.jpgEchipa de rugby CS Dinamo a fost învinsă în etapa a doua a Superligii CEC Bank de rivala tradițională, Steaua, scor 6-24 (3-5). Meciul s-a desfășurat duminică, pe terenul ”Florea Dumitrache” din Complexul Sportiv Dinamo, și a fost în mare parte unul de uzură. 

Dinamo a început mai bine și a masat Steaua în jumătatea proprie. În minutul 5, jucătorii antrenați de Ștefan Demci și Cristi Hîldan au beneficiat de o lovitură de pedeapsă pe care Nițu a transformat-o fără probleme: 3-0 pentru Dinamo.

Superioritatea dinamoviștilor a fost evidentă mai ales în grămezile ordonate, înaintarea gazdelor – cu Dobre, Adăscăliței, Borș în linia I -  măturând efectiv ”pachetul” stelist. Dinamo nu a putut să profite însă de acest atu împortant din cauza unor erori individuale, iar Steaua, la primul atac mai consistent, a reușit eseul prin Dascălu (a urmărit o pasă dată cu piciorul printre linia de apărare dinamovistă): 3-5 (transformarea a fost ratată). Până la pauză, Dinamo a fost echipa mai incisivă și putea să termine prima parte în avantaj, dar același Nițu a ratat o lovitură de pedeapsă de pe linia de 22, lateral dreapta.

Două cartonașe galbele în tabăra stelistă

Dinamo a început și a doua repriză în forță, iar după o aglomerare în terenul advers, arbitrul a arătat un cartonaș galben în tabăra Stelei. Nițu a ratat din nou lovitura de pedeapsă și deși ”militarii” erau cu un jucător în minus au izbutit eseul prin Dascălu (min. 53), care a profitat de un spațiu neacoperit în apărarea dinamovistă. Dumbravă a transformat, iar scorul a ajuns 3-12.

După câteva minute, Steaua a mai primit un cartonaș galben, arbitrul acordând și lovitură de pedeapsă pentru gazde la limita liniei de 22 adverse. Cu doi oameni în plus pe teren, Dinamo a decis să joace ”la bețe”, deși putea forța eseul. Nițu a ratat încă o dată șansa de a comprima scorul, iar Steaua a penalizat din nou lipsa de eficiență a gazdelor: eseu reușit de Ianuș (min. 65), la o acțiune colectivă pe înaintare: 3-17 (transformare ratată).

Până la final, Dinamo a mai avut o răbufnire, căutând primul eseu al sezonului, dar, deși a atacat în valuri la câțiva metri de terenul de țintă advers, nu a putut sparge apărarea Stelei. Atacul s-a concretizat în cele din urmă printr-o lovitură de pedeapsă reușită de Nițu (min. 72): 6-17. În ultimul minut, Steaua a reușit cel de-al patrulea eseu, prin Pascu (a profitat de lipsa de reacție a apărării dinamoviste), asigurându-și astfel punctul bonus ofensiv. Dumbravă a transformat: 6-24.

Marcatori: Nițu - 2 l.p. (Dinamo), respectiv Dascălu - 2 eseuri, Ianuș - eseu, Pascu - eseu, Dumbravă - 2 transformări. Arbitri: Bogdan Milița - Alexandru Nițulescu, Răzvan Ștefan, Răzvan Anorocioaei. Observator: Nicolae Șișiu

După două etape, în clasamentul Superligii CEC Bank, ediția 2014, Steaua ocupă locul 1, cu 10 puncte (2 puncte bonus), în timp ce Dinamo e pe locul 7, fără nici un punct. Celelalte rezultate ale etapei: RC Timișoara - CSM Baia Mare 13-19, U Cluj - Farul Constanța 7-9. CSM - Olimpia București a stat

collage.rugby_dinamo_-_steaua

”A fost o victorie dificilă, nu ne așteptam la o replică atât de bună a dinamoviștilor”, a declarat la final închizătorul Daniel Ianuș (Steaua), declarat cel mai bun jucător al meciului.

Antrenorul echipei Dinamo, Ștefan Demci, și-a băgat jucătorii în ședință după meci, iar la final a declarat: ”Normal că sunt supărat, mai ales că am dominat prima repriză. N-am speculat momentele importante, am făcut multe greșeli și am primit eseuri fără să avem replică. Când vrei să scapi de minge și nu ai posesie este greu să te aperi, la un moment dat îți cad brațele. Refuz să cred că jucătorii mei nu și-au dat seama de superioritatea pe care au avut-o și de cartonașele galbene din tabăra stelistă. În săptămâna care vine vom analiza evoluția fiecăruia și vom lua măsurile care se impun”.

Dinamo: 1.Dobre, 2.Adăscăliței, 3. Borș, 4. Badea, 5. Arion, 6. Roșu, 7. Mușat, 8. Bucurescu, 9. Cristea, 10. Nițu, 11. S. Tănase, 12. Merca, 13. Bărbuliceanu (căp), 14. Vajea, 15. Stan. Rezerve: 16. Radu, 17. Neacșu, 18. Bianu, 19. V. Tănase, 20. Cubaș, 21. Marin, 22. Lăcătușu, 23. Matusa

CS Dinamo, 06 aprilie 2014, ora 15:40

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 241 guests online