Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugbyul dinamovist are viitor: juniorii U16, vicecampioni naționali

Rugbyul dinamovist are viitor: juniorii U16, vicecampioni naționali

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

Din__31.jpgEchipa de juniori Under 16 a CS Dinamo (antrenor Darie Curea) este noua vicecampioană a României, după ce a reușit un parcurs încurajator la turneul final desfășurat la Constanța. Cele opt echipe calificate în faza finală a Campionatului Național U16 au fost împărțite în două grupe, tinerii dinamoviști fiind repartizați în Grupa roșie, alături de CSM Baia Mare, CSȘ Bârlad și CSM Olimpia București. Dând dovadă de o mobilizare extraordinară, dinamoviștii au câștigat toate cele trei meciuri din grupă, calificându-se în finala campionatului. Rezultatele înregistrate în grupă au fost: 7-5 cu Baia Mare, 7-6 cu CSȘ Bârlad și 10-3 cu CSM Olimpia București. În marea finală, jucătorii antrenați de Darie Curea au cedat în fața echipei Steaua București cu 5-22.

În vârstă de 32 de ani, la numai un sezon distanță de când a renunțat la cariera de jucător, Darie Curea se află în fața primului său rezultat notabil ca antrenor. ”Pentru mine este o performanță deosebită, în condițiile în care am luat această echipă de numai un an. Copiii au progresat mult, lucru confirmat de acest rezultat. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am reușit împreună și sunt mândru de jucătorii mei. Au dat dovadă de mare caracter, mai ales că mulți au intrat pe teren deși au existat destule probleme medicale în lot. Am mers la Constanța cu numai 18 jucători, iar la finală am ajuns cu foarte mulți accidentați. Steaua a venit cu 35 de jucători și a avut alte alternative la nivelul băncii tehnice”, a declarat Darie Curea.

Echipa vicecampioană, ediția 2014: Jeffrey Erhabor, Mădălin Vintilă, Mugurel Costea, Laurențiu Vlad, Mircea Constantin, Andrei Marin, Mihai Barbu, Andi Radu, Andrei Dinu, Gabriel Bălan, Iulian Crăciun, Marius Bacoiu, Alin Oprea, Mihai Pintilie, Claudiu Gaadt, Alexandru Perju, Robert Toma, Marius Neagu.

CS Dinamo, 11 iunie 2014, ora 22:00

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 239 guests online