Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Tenis de câmp Tenis. Filip Jianu, campion la dublu la ”Petits As”

Tenis. Filip Jianu, campion la dublu la ”Petits As”

T_Jianu.jpgConsiderat o mare speranță a tenisului dinamovist, Filip Jianu (13 ani) și-a trecut în palmares unul dintre cele mai râvnite trofee de la nivelul vârstei sale. El s-a impus alături de timișoreanul Nini Dică în finala de la dublu a turneului Petits As, competiție numită și Campionatul Mondial de tenis al juniorilor de 12-14 ani. Turneul se desfășoară la Tarbes (Franța), începând cu 1982, și a avut la start toate numele mari ale tenisului din ultimele trei decenii. De pildă, în 2000 învingător la simplu a fost spaniolul Rafael Nadal.


Foto: Filip Jianu este considerat unul dintre liderii generației sale


 

În finala de la dublu (31 ianuarie), după o desfășurare plină de suspans și de răsturnări de scor, Filip și Nini au învins perechea Wojciech Marek / Chun Hsin Tseng (Polonia/Taipei), cu scorul de 7-5, 5-7, 10-7. În semifinale, cei doi juniori români, care au câștigat în aceeași formulă și titlul național la începutul anului, au trecut de francezii Raphael Flores Bonnet / Allan Deschamps, 6-1, 5-7, 10-7.

La simplu, Filip Jianu a fost învins în optimi de Nicolas Varona Alvarez (Spa) 7-6, 6-1, după ce în prealabil a trecut de Clement Chidech (Fra) 7-6, 7-6 și de Lukas Jirousek (Cze) 6-3, 6-2.

02.02.25_Filip_Jianu_Petit_As_OK

Filip Jianu si Nini Dică (în centru), cu trofeele primite după victoria de la dublu (foto / lespetitsas.com)

CS Dinamo, 02 februarie 2015, ora 21:25

 

 

Agrement Fitness

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 395 guests online