Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei feminin Volei feminin. Cupa CEV, 16-imi. Înfrângere în patru seturi

Volei feminin. Cupa CEV, 16-imi. Înfrângere în patru seturi

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

Dinamo Romprest - Tauron MKS Dabrowa Gornicza 1-3 (19-25, 17-25, 25-22, 22-25)

Dinamo_Romprest__vs_Tauron__Dobrov.05.jpgEchipa feminină de volei Dinamo Romprest a fost învinsă cu 3-1 de puternica echipă Tauron MKS Dabrowa Gornicza (Polonia), în prima manșă a 16-imilor Cupei CEV, a doua competiție europeană inter-cluburi. Meciul a avut loc miercuri, în Sala Polivalentă Dinamo. Returul este programat pe 26 noiembrie, în orașul Dabrowa Gornicza.


Foto: Alida Marcovici (în atac) a avut în față un blocaj greu de trecut


 

Cu un nou antrenor pe banca tehnică, Dinamo Romprest a început în formula consacrată în acest sezon: Marcovici, Badea, Collar, Germanova, Anisova, Trombițaș - Manu (libero). Problemele la preluare și la construție s-au făcut imediat simțite în tabăra alb-roșiilor, oaspetele desprinzându-se din start la 7-1. Dinamo a reușit să revină de câteva ori până la o distanță de trei puncte, însă polonezele au gestionat bine diferența și, cu o apărare bună, au închis setul cu 25-19.

Dinamo Romprest nu și-a găsit cadența nici în setul doi. De la scorul 7-8, polonezele cu câștigat minge după minge, încheind setul cu 25-17. Antrenorul Branko Gajic a căutat formula cea mai eficientă, introducându-le pe teren, în anumite momente ale jocului, pe Diana Cărbuneanu, Ana Maria Ștefan și Alice Kapelovies, însă abia în setul trei lucrurile s-au așezat în bine. Apărarea a devenit mai inspirată, Trombițaș a reușit să pună în valoare extremele, iar punctele reușite pe centru au destabilizat apărarea adversă. Dinamo a câștigat setul trei cu 25-22, iar speranțele au renăscut. Setul patru a fost echilibrat până aproape de final, cu polonezele având permanent un punct mai mult pe tabelă. La 22-23, apărarea dinamovistă a greșit două minge, oferindu-le oasptelor șansa să închidă meciul. De la Dinamo, cele mai multe puncte au fost reușite de Diana Cărbuneanu (17) și Bogdana Anisova (14). Jucătoarea meciului a fost Katsiaryna Zakreuskaya (Tauron), cu 24 de puncte, fosta campioană a României cu Știința Bacău de anul trecut.

Diana Cărbuneanu: Venim după unele meciuri mai puțin reușite în campionat, iar acest lucru ne-a afectat din punct de veder psihic. În acest meci, diferența s-a făcut la mingile ușoare. Ar trebui să comunicăm mai mult. Mergem în Polonia să câștigăm și să ne calificăm”.

Branko Gajic:Este o perioadă grea. Eu sunt la această echipă de trei zile și trebuie ca în timp, și eu, și fetele, să ridicăm nivelul. Problema este una psihologică, pentru că avem calitate, trebuie să ne trezim și să arătăm altceva în meciul următor de campionat și din Europa. Astăzi, diferența s-a făcut la serviciu. Am servit prea ușor pentru acest nivel. În ce privește șansele pe care le mai avem, niciodată nu spun că nu se mai poate, așa că vom merge în Polonia pentru a câștiga”.

CS Dinamo, 12 noiembrie 2014, ora 24:00

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 223 guests online