Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei feminin Volei feminin. Divizia A1, sezonul 2014-2015. Victorie clară la debut

Volei feminin. Divizia A1, sezonul 2014-2015. Victorie clară la debut

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

Dinamo Romprest - Universitarea Cluj Napoca 3-0 (25-15, 25-18, 25-16)

VF___01Echipa feminină de volei Dinamo Romprest a debutat în noul sezon al Diviziei A1 cu o victorie clară, obținută miercuri, pe teren propriu, în jocul cu Universitatea Cluj Napoca (scor 3-0). Cu mai multe schimbări în lot față de sezonul trecut, când a cucerit medaliile de argint ale principalei competiții interne, echipa roș-albă, manageriată de Marian Ștefan și antrenată de Ion Dobre, se anunță și în această stagiune o pretendentă la primele locuri ale clasamentului.


Foto: Milagros Collar (în atac) s-a integrat bine la Dinamo


 

Meciul cu ”U” Cluj a început fără speranțe pentru echipa oaspete. La primul time-out tehnic al reprizei de debut, scorul era 8-1 pentru Dinamo Romprest, care a început în formula Alida Marcovici - Milagros Collar - Liana Badea - Luminița Trombițaș - Diana Cărbuneanu - Aneta Germanova (Nicoleta Manu - libero). Pe foaia de joc au mai fost trecute Ana-Maria Ștefan, Veronica Marin, Loredana Filipaș, Bogdana Anisova, Alice Kapelovies. Meciul a curs astfel într-o singură direcție până la final, Dinamo obținând primele puncte din acest campionat.

La final, vicepreședintele CS Dinamo, Marian Ștefan, cel care este și managerul echipei feminine de volei, a declarat: ”După opinia mea, și o spun cu durere în suflet, va fi un campionat valoric ceva mai slab față de anul trecut. Și chiar dacă unii se supără pe decizia luată de federație, cu mai puține jucătoare străine, eu cred că este benefică pentru voleiul românesc. În rest, nu va fi nicio favorită la câștigarea titlului, deci eu nu mă hazardez să spun că Dinamo va lua campionatul sau Cupa României. Cert este că Dinamo, prin tradiție, nu poate să-și propună altceva în fiecare an decât câștigarea celor două trofee interne. Consider că 5-6 echipe se vor bate anul acesta pentru partea superioară a clasamentului, pentru că eu sunt convins că Târgu Mureș, Piatra Neamț sau Satu Mare pot fi una dintre surprizele campionatului. În fiecare an fost cel puțin o echipă-surpriză  și mă gândesc că și în acest sezon va fi cu siguranță una care va încurca echipele așa-zise favorite la câștigarea campionatului”.

VF03Întrebat despre cum apreciază jocul echipei sale în debutul campionatului, Marian Ștefan a fost exigent: ”Chiar dacă unii se vor uita la scor și vor spune că Dinamo a avut un meci facil, eu cred că am făcut un meci nu prost, foarte prost. Dar victoria este victorie, nu are miros, și le-am felicitat pe fete la final. Trebuie să fim și realiști. Fetele au câteva circumstanțe atenuante, Germanova a venit joia trecută, Trombițaș a făcut abia al treilea antrenament cu echipa. Sper ca până la ora jocului cu Bacăul echipa să facă un salt mare din punct de vedere valoric, iar la ora jocului să fim cel puțin 65-70 la sută din potențialul, care,cred eu, fără lipsă de modestie, că va fi suficient să facem un meci bun împotriva Bacăului. Dacă am fi sută la sută din potențial cu siguranță pornim favoriți cu Bacăul. Din păcate, acesta este singurul impediment pe care îl avem la ora aceasta, celelalte echipe au avut două-trei luni de pregătire în formula completă. Eu mizez pe experiența jucătoarelor de la Dinamo și dragostea lor pentru volei!”.

Jucătoarele nou venite la Dinamo în acest sezon sunt Milagros Collar (Spania), Aneta Germanova (Bulgaria), Bogdana Anisova (Ucraina), Luminița Trombițaș și Alice Kapelovies.

CS Dinamo, 15 octombrie, ora 17:15

Program Competitional

13-19 martie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League, play-off (tur), 22 martie, ora 19:45: Dinamo – THW Kiel. Sala Polivalentă București

Baschet. LNBM Mozzart, Top 10 (etapa 6), 26 martie, ora 17:00: U BT Cluj-Napoca – Dinamo

Fotbal. Liga 3 (seria 4, etapa 18), 25 martie, ora 15:00: SC FC Pucioasa - Dinamo

Polo masculin. Superliga Suzuki (turneul II), 24-26 martie, Oradea

Polo feminin. Campionatul Național Suzuki (turneul V), 24-26 martie, Oradea

Volei masculin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 2), 25 martie, ora 12:00: Explorări Baia Mare - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, faza a II-a, sferturi de finală (meci 1), 25 martie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo. Sala Dobroești

Judo. Campionatul Național seniori, 24-26 martie, Izvorani

Scrimă. Cupă Mondială sabie masculin, 24-25 martie, Budapesta

Tir. Campionatul Național de tineret, 23-26 martie, București

Triatlon. Campionatul Național de aquatlon, 24-26 martie, Târgu Mureș

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

SALA FITNESS

În data de 23.03.2023, activitatea sportivă în sala de fitness a clubului se suspendă în intervalul 07:00-12:00 pentru măsuri de igienizare.

 

Agrement înot/ Program weekend 25-26 martie

Urmare a activității echipelor de performanță ale CS Dinamo, programul de agrement în bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu, în zilele de 25 și 26 martie, va fi următorul:

 Sâmbătă: 14:00-16:30

Duminică: 13:00-19:00


Online Guests

We have 337 guests online