Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei masculin S-a stins George Eremia, o legendă a voleiului dinamovist

S-a stins George Eremia, o legendă a voleiului dinamovist

015.jpgFamilia sportului dinamovist a mai pierdut o legendă. Antrenorul emerit George Eremia (foto, primul din stânga), una dintre personalitățile marcante ale voleiului alb-roșu, s-a stins duminică dimineață, la vârsta de 82 de ani. Născut în 1932, la Ploiești, George Eremia a fost, într-o carieră întinsă pe aproape 40 de ani, sportiv, antrenor, șef serviciu la jocurile sportive și vicepreședinte la Dinamo.

George Eremia a început voleiul la liceului Nicolae Iorga din Ploieşti, iar la Dinamo a ajuns în 1954, la 22 de ani. Jucător valoros, a contribuit decisiv la câștigarea primului titlu de campion național la volei masculin din istoria CS Dinamo, în anul 1958. George Eremia i-a avut atunci colegi pe Eduard Derzsi, Petre Păunoiu, Caius Niculescu, Bănică Teodorescu, Sebastian Apostol, Mircea Cristea, Alexandru Chiriță, Cristian Constantinescu și Octavian Botez. Antrenor a fost Victor Surugiu. George Eremia a jucat la Dinamo până în 1962, timp în care s-a mai clasat pe cinci ori pe locul II în Divizia A.

G_Eremia.jpgDupă cariera de jucător a îmbrățișat-o pe cea de antrenor, tot la Dinamo, în perioada 1968-1979. Echipa condusă de el a cucerit de 7 ori titlul de campioană naţională, dar și Cupa Cupelor (în 1979). În Cupa Campionilor Europeni, George Eremia are în palmaresul de antrenor două clasări pe podium: locul II în 1977 și locul III în 1975, dar şi locul II în 1977. A fost antrenor de lot național la toate nivelurile, prima reprezentativă masculină cucerind cu el la timonă medalia de bronz la Campionatul European din 1977 (Finlanda).

După cariera de antrenor, a urmat cea de conducător. Din 1980 şi până la începutul anilor 90, George Eremia a fost şef serviciu la jocuri sportive și vicepreşedinte la CS Dinamo.

Clubul Sportiv Dinamo transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!

CS Dinamo, 07 septembrie 2014, ora 19:00

Agrement Fitness

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 462 guests online