Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei masculin Volei – Divizia A1, masculin, editia 2013-2014: avancronica etapei a 4-a

Volei – Divizia A1, masculin, editia 2013-2014: avancronica etapei a 4-a

Interviu_Vescan_023Capul de afiş al acestui sfârşit de săptămână şi al etapei a 4-a este, fără îndoială, întâlnirea dintre C.S.DINAMO BUCUREȘTI şi S.C.M. ”U” CRAIOVA. Craiova vine cu un lot foarte puternic alcătuit, în majoritate, din stranieri dar este așteptată de Dinamo, o echipă hotărâtă să câștige după eșecul de la Zalău. Întalnirea are loc sâmbătă de la ora 17:00, în sala Extreme din Bucureşti.

Înaintea unei dispute foarte puternice între echipele de volei masculin ale C.S.Dinamo București și Universitatea Craiova, vă prezentăm doi voleibaliști de mare valoare ai lotului nostru, care reprezintă, dacă putem spune așa, ”inima echipei”: Bogdan Mureșan pe post de centru și dacă este nevoie universal și Marius Șoloc pe post de centru.  

Împreună cu multipla campioană olimpică Viorica Susanu, în prezent, șefa sporturilor de echipă din cadrul clubului Dinamo, am realizat un interviu care să aducă iubitorilor de volei amănunte picante dar și gânduri serioase ale acestor sportivi dedicați voleiului dinamovist.

Interviu_Vescan_04Bogdan Mureşan s-a născut în Dej la data de 10.04.1986, a fost legitimat de C.S.Dinamo București în anul 2004, are o înălțime de 202cm și cântărește 95kg. A câștigat pentru C.S.Dinamo București în anul 2007 C.N. de SENIORI locul III;  2008 C.N. SENIORI locul III; 2009 C.N. SENIORI locul II;  2010 C.N. SENIORI locul III; 2011 C.N. SENIORI III; 2011 CUPA ROMÂNIEI I SENIORI.

Interviu cu Mureşan Bogdan

George Vescan: - Bogdan, ce te-a ținut la Dinamo 9 ani, dacă ne gândim că secția de Volei masculin a trecut prin perioade bune dar și mai puțin bune?

Bogdan Mureșan: - În țară sunt echipe cu bugete mari (undeva în jur de 1 milion de euro pe an), unde sportivii nu au avut de suferit financiar, în acestă perioadă de criză. Dacă făceam volei în primul rând pentru bani, mergeam oriunde în altă parte. Sunt de la 18 ani la Dinamo, în acest timp s-a creat un atașament, aici am întâlnit oameni deosebiți, mă simt bine de cum intru pe poarta clubului și mă salut cu portarul. Cred că m-am simțit apreciat. Iar în cadrul echipei, sentimentul de colegialitate a fost mai puternic decât concurența. Acolo unde doar banii contează nu prea ai prieteni adevărați.

Viorica Susanu: - Tu, cu Marius Șoloc păreți buni prieteni, parcă vorbiți aceași ”limbă” atât în timpul jocului, dând un sentiment de siguranță echipei, cât și în timpul liber, vă cunoașteți de mult timp ?

B.M.: -  Eu cu Șoloc suntem din Dej, am terminat amândoi același liceu - Alexandru Papiu Ilarian, am jucat la aceași echipă la juniori, apoi la Dinamo suntem cei mai vechi împreună cu Mircea Roman. Mă văd cu Marius și când suntem acasă în vacanță, la câte-un grătar...

Interviu_VescanG.V.: - Ce îți mai place în afară de volei?

B.M.: - Îmi place să pescuiesc, să gătesc fructe de mare și să conduc o mașină Audi (model nou).

V.S.: - Ce obiective ai în acest an?

B.M.: - Sunt sigur că vom face tot ce ne stă în putință să fim pe podium la sfârșitul campionatului, cu cât mai sus cu atât mai bine.

G.V.: - Sâmbătă aveți meci cu echipa Craiovei, ce ne poți spune despre această confruntare?

B.M. – Craiova este vicecampioana de anul trecut, și-au întărit echipa cu achiziții noi față de anul trecut. Noi ne dorim 3 puncte pentru a ne menține în clasament. Faptul că jucăm la Sala Extreme nu ne deranjează, decât faptul că suporterii vor sta mai înghesuiți.

Marius Șoloc s-a născut la Dej, la data de 27.09.1984, a fost legitimat de C.S.Dinamo București în anul 2007, are o înălțime de 200 cm și cântărește 88 kg. A câștigat pentru C.S.Dinamo București în anul 2008 C.N. SENIORI locul III; 2009 C.N. SENIORI locul II;  2010 C.N. SENIORI locul III; 2011 C.N. SENIORI III; 2011 CUPA ROMÂNIEI I SENIORI.

Interviu_Vescan_03Interviu cu Marius Șoloc

George Vescan:- Marius, cum este echipa de volei Dinamo București în acest an ?

Marius Șoloc:- Avem o echipă unită în comparație cu cea de anul trecut. Păcat că Mircea Roman și cu Milan Vasic, care sunt jucători deosebit de valoroși, sunt accidentați. Împreună cu ei, poate alta era soarta meciului de la Zalău. Acum ce să facem, așteptăm să ne luăm revanșa în retur. În rest, contează mult pentru moralul echipei că în acest an avem o mai mare siguranță financiară.

G.V.:- Cum te simți la Dinamo după 7 ani în care ai fost mai tot timpul titular ?

 M.Ș.:- Am fost foarte încântat să vin la Dinamo, deoarece echipa de volei a acestui club a făcut istorie, aici au jucat voleibaliști de excepție. Întradevăr, așa cum spunea și Mureșan, contează să simți oamenii din club că îți sunt aproape și la bine și la rău. Atunci te simți ca într-o familie și asta contează mult.

G.V.: - Marius, ce îți place să faci când nu ești ocupat cu voleiul?

M.Ș.: - Îmi place să pescuiesc, să merg cu motocicleta, mă distrează încă filmele de groază și apreciez mâncărurile românești, mai ales pe cele din Ardeal.

G.V.: - Tu ce crezi despre șansa voastră de a câștiga titlul în acest an?

M.Ș.:- Este adevărat că s-au făcut la echipă câteva achiziții de jucători valoroși dar nu trebuie să uităm că și Craiova, Zalăul, Constanța și Dejul, și-au întărit mult loturile față de anul trecut. Eu mizez mult pe admosfera care există la Dinamo, pentru a ajunge în primele 3 echipe din țară. Eu nu mă gândesc la titlu, mă gândesc la a juca cu toții cât mai aproape de valoarea noastră, pentru a putea câștiga meciul care urmează. Până la finalul campionatului, sunt mulți factori care pot influența în bine sau rău oricare din echipe.

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 1 noiembrie 2013, ora 1000

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Online Guests

We have 227 guests online