Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei masculin Volei – Divizia A1, masculin, editia 2013-2014: avancronica etapei a 5-a

Volei – Divizia A1, masculin, editia 2013-2014: avancronica etapei a 5-a

Un articol de Viorica Susanu

Despot_GavrilDupă două meciuri foarte grele, sâmbătă la ora 17, în Sala Agronomia, C.S.DINAMO BUCUREȘTI întâlnește CSM Agronomia București în cadrul etapei a 5-a. Campionatul din acest an este foarte echilibrat, ceea ce înseamnă că oricare din echipele de top care ar juca în sala Agronomia poate avea surprize nedorite. Așadar, sâmbătă, voleibaliști noștri vor fi pregătiți să se implice cu toată seriozitatea într-un meci important pentru ambele echipe. Vă invităm la meci, în număr cât mai mare, în Sala Agronomia din cadrul Facultății de Agronomie. Spectacolul este garantat.

 Interviu cu Filip Despotovski

Până la vârsta de 16 ani a practicat înotul unde a obținut peste 30 de medalii de aur, dar o accidentare la cot și o operație l-au ținut o perioadă lungă în afara bazinului. La Revenirea în bazin a realizat că colegii lui au evoluat mult și lui îi va fi foarte greu să ajungă la nivelul lor și să îi depasească. Faptul ca iubește sportul l-a determinat să se orienteze spre alt sport și din pură întamplare a ales voleiul. Este de 4 ani la Dinamo și consideră că aici are a 2 a familie, a povestit Filip cu calm și siguranță, probabil calități ce au făcut să fie declarat cel mai bun ridicător din țară în ultimii ani, de către FRV.

Viorica Susanu: - Esti de 4 ani la Dinamo. Ce reprezintă pentru tine acest club?

Filip Despotovski: - Aici am întâlnit oameni deosebiți, mi-am făcut prieteni. Pentru un jucator și mai ales pentru un jucător străin este foarte importantă integrarea în echipă. La Dinamo mereu am simțit că sunt ca ACASA.

V.S.: - De 3 ani consecutiv ai fost declarat cel mai bun ridicător al României. Sigur te-au vizat și alte echipe. Ce factori te-au determinat să rămâi totuși la Dinamo?

F.D.: - (n. red. acum Flip zambește larg) - Nu știu dacă sunt cel mai bun ridicător, dar dacă am fost declarat așa, probabil că știu ei de ce. Eu știu că este meritul a întregii echipe și a faptului că de fiecare dată când intru pe teren încerc să joc la potențialul maxim. Întradevar, am fost curtat și de alte echipe, dar pentru mine întotdeauna cea mai bună ofertă a fost din partea lui Dinamo. Și aici nu ma refer doar la partea financiară, am pus în balanță mai multe lucruri: relația cu antrenorii, cu coechipierii, atmosfera de la antrenamente, condițiile de antrenament, și multe altele.

V.S.: - Știu că anul acesta v-ați propus clasarea pe podium. De ce crezi că aveți mai multe șanse ca anul trecut?

F.D.: - Anul trecut a fost unul dintre cele mai slabe campionate, dar și Dinamo a avut o echipa slabă. Anul acesta se anunță un campionat mai puternic și mai valoros datorită celor 5-6 echipe care s-au întărit și aspiră la podium. Știu că obiectivul nostru, ca echipă, este clasarea în primele 3 locuri, dar obiectivul meu personal este titlul. Dacă fiecare din noi vom intra pe teren cu acest obiectiv în minte, sunt convins că vom reuși. La fel ca și celelalte aspirante la titlu care au facut achizitii noi și Dinamo a reușit anul acesta să formeze o echipă cu sportivi tehnici și cu multă experiență.

V.S.: - Sunteți la început de campionat și ocupați poziția a 5-a. Ultimele 3 partide s-au disputat cu echipe foarte bune. Ați reușit o victorie cu Baia Mare, dar ați pierdut acasă la Zalău și pe teren propriu cu Craiova. Cum vezi evoluția echipei până în acest moment?

F.D.: - Fiecare meci pierdut te îndepartează de obiectiv, chiar dacă campionatul abia a început. Din păcate avem câteva accidentări care nu ne permit să arătăm adevarata valoare ca echipă. Este greu să joci cu o echipă ca Zalăul, echipă care vizează locul 1 în clasament și care are o apărare foarte bună (blocaj și apărare - linia a2-a). Va fi dificil și în meciul retur, dar nicio partidă nu seamănă între ele. Cu Craiova este altceva. Din punctul meu de vedere suntem echipe egale ca valoare. După 2 seturi câștigate de ei am revenit foarte bine, dar în ultimul set (set decisiv), au fost 2 momente cheie pe care noi nu le-am gestionat în favoarea noastră.

V.S.: - Următorul meci este cu CSM București. Ati jucat cu ei câteva meciuri amicale și nu v-au ridicat probleme. Ce așteptări ai de la acest meci?

F.D.: - De fiecare dată când am intrat pe teren ne-am respectat adversarul, nu am desconsiderat pe nimeni. Un meci amical nu este atât de concludent ca un meci de campionat. Dar noi speram să obținem 3 puncte.

V.S.: - Care este mottoul tău?

F.D.: - În fața oricărei competiții nu dau niciodată înapoi.

V.S.: - Ce îți place să faci în timpul liber?

F.D.: - Pentru mine familia este foarte importantă și caut să-mi petrec cât mai mult timp cu ei. Dar acasă îmi place să joc baschet 3-3 cu prietenii mei. În funcție de timp jucăm cam 4 ore pe zi.

V.S.: - Știu că îți place sa citești.Te regăsești într-una din cărțile citite?

F.D.: - Una din cartile mele de suflet este "Om gol" de Igor Djambazov.

 

Interviu cu Milos Gavrilovic

Viorica Susanu: Cum ai început voleiul?

Milos Gavrilovic: Am practicat timp de 4 ani baschet la nivel de juniori, apoi m-am orientat către volei la vârsta de 16 ani.Consideră că a făcut cea mai bună alegere. (n.red. și asta o spune cu hotărâre, se simte în glasul lui când vorbește despre volei, este un sportiv care emană o bucurie contagioasă).

V.S.: - Ce te-a determinat sa revii la actuala echipă a lui Dinamo?

M.G.: - La încheierea campionatului 2012-2013 am primit mai multe oferte, dar a primat oferta de la Dinamo. Acum 4 ani când am jucat aici la Dinamo, poate și pe fondul lipsei de experiență, nu am simțit că putem câștiga campionatul, dar anul acesta Dinamo are o echipă mult mai valoroasă, cu un obiectiv clar și consider că m-am integrat foarte bine. Faptul că am fost foarte bine primit, că am o relație bună cu antrenorul și cu toti ceilalti membrii ai echipei, că am găsit o atmosferă excepțională, simt că mă responsabilizează și alături de echipă cred că voi fi într-un progres continuu, ceea ce contează mult pentru mine.

V.S.: - Cine este cel mai bun prieten al tău la echipă? (n.red. aici intervine zâmbind, Philip Despotovschi, și zice: ”la întrebarea asta trebuie să ies, că dacă sunt aici va zice ca eu sunt prietenul lui cel mai bun”)

M.G.: - Nu pot numi pe cineva anume, pentru că nu aș putea să îi departajez. Mă bucur ca am legat prietenii, nu numai în teren ci și în afara sălii de antrenament.

V.S.: - Ce spui de poziția 5 în clasament, la ora actuală ?

M.G.: - Clar, nu sunt mulțumit, dar având 2 colegi valoroși accidentați, consider că până acum am jucat doar la 60% din valoarea noastră. În momentul în care echipa se va întregi, sigur vom fi un adversar de temut al echipelor ce se văd deja pe podium.

V.S.: - Ultimele 2 meciuri le-ați pierdut. Acest lucru a creat disensiuni în echipă?

M.G.: - Nu. Împreună cu antrenorul am analizat fiecare meci, fiecare greșeală, pentru a găsi soluții și nu vinovați. Suntem maturi și trebuie să ne asumam greșelile personale și totodată sa facem tot posibilul să  nu le repetam. Asta îmi place la Dinamo, că toate discuțiile în contradictoriu sunt în mod constructiv și doar pentru binele echipei.

V.S.: - Ca o parere personală, urmărindu-te la meciuri, ești un sportiv care ieși în evidență datorită entuziasmului și bucuriei pe care le manifești când câștigi câte un punct.

M.G.: -  Este ceva care vine din mine, din felul meu de a fi, este ceva natural și consider că acest fel de manifestare a mea aduce un plus de moralul echipei (n. red. o spune zâmbint jovial).

V.S.: - Ce gânduri dominante și emoții ai înaintea unui meci imporatant?

M.G.: - Înaintea fiecărui meci încerc să nu mă gândesc foarte mult, sau deloc la ce urmează. Dacă echipa contra căreia joc este considerată o echipă puternică, eu intru în teren cu un singur gând: ,,dacă sunt atât de buni să-mi demonstreze asta,, . În schimb după fiecare meci pierdut sau câștigat nu dorm toată noaptea. Este momentul în care mă autoanalizez.

V.S.: - Care este motto-ul tău?

M.G.: -  Orice meci este pentru câstig. Se poate câștiga și dintr-un eșec.

V.S.: - Ce-ți place să faci în timpul liber?

M.G.: - Sunt băutor înrăit de cafea și pentru mine orice zi începe cu savurarea unei cafele. Dar în liber îmi place foarte mult sa joc beachvoley.

Autoarea interviurilor: Viorica Susanu. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 8 noiembrie 2013, ora 2230

Program Competitional

Programul dinamoviștilor în săptămâna 27 mai - 2 iunie

FOTBAL. Superliga România, baraj menținere (retur) luni 27 mai, ora 19:00: Csikszereda Miercurea Ciuc - Dinamo 1948

HANDBAL. Liga Naționala (etapa 26), miercuri 29 mai, ora 17:30: Dinamo - CSM București. Sala Dinamo

FOTBAL. Liga 3, baraj promovare Liga 2 (turul 2), sâmbătă 1 iunie, ora 19:00: CS Afumați- CS Dinamo

RUGBY. Liga de Rugby Kaufland (etapa 6), vineri 31 mai, ora 17:00: Rapid - Dinamo. Stadion Olimpia

GIMNASTICĂ. Cupa Nadia Comăneci, 30 mai – 02 iunie, Onești

SCRIMĂ. Campionatul European de Tineret, 01-06 iunie, Antalya

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 365 guests online