Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei masculin Volei masculin. Divizia A1 - semifinale. Dinamo, victorie de caracter

Volei masculin. Divizia A1 - semifinale. Dinamo, victorie de caracter

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

Dinamo - Tomis Constanța 3-1 (27-25, 25-16, 22-25, 27-25). Scor general 1-2

VB_2211.jpgVoleibaliștii de la Dinamo au oferit marți o lecție de caracter. Învinși de două ori la Constanța, în semifinala cu Tomis, și cotați cu șansa a doua în duelul cu semifinaliștii Cupei CEV din acest an, elevii antrenorului Daniel Rădulescu au avut o revoltă de orgoliu și au câștigat fără drept de apel meciul trei al semifinalei (se joacă pe sistemul ”trei din cinci”): Dinamo – Tomis Constanța 3-1 (25, 16, -22, 25). În formula Mureșan, Despotovski, Brcic, Ontere, Șoloc, Drăghici – Milos (libero), Dinamo a început în forță și n-a lăsat nicio clipă garda jos. Aproape tot angrenajul a funcționat perfect: preluare bună, atacuri excelente ale lui Brcic, Draghici și Șoloc, blocaj eficient coordonat de Mureșan.

Final electrizant: Despotovski și Drăghici, punctele decisive

Setul doi n-a avut istoric decât în primul său sfert. Surprinși de replica dinamoviștilor, liderii sezonului regulat s-au oprit la numai 16 puncte acumulate. Cu planurile făcute, probabil, doar pentru o escală scurtă la București, jucătorii de la Tomis au făcut risipă de energie pentru a câștiga setul trei (25-22) și au pornit lansat și în setul patru: 5-1, 10-5. Dinamo a revenit puternic, a egalat la 11, dar Tomis s-a distanțat din nou la cinci puncte, 17-12. Mobilizați de căpitanul Marius Șoloc, dinamoviștii au găsit energia și răutatea necesare pentru încă o revenire, iar într-un final electrizant Despotovski (blocaj) și Drăghici (atac) au închis meciul cu o victorie care a arătat că voleiul masculin de la Dinamo are potențial.

La final, Mario Drăghici a declarat pentru siteul csdinamo: ”Era ultima noastră șansă de a juca finala, așa că ne-am agățat cu dinții și cu mâinile de ea. Noi nu ne uităm cum ne tratează adversarul, contează cum jucăm și cum ne mobilizăm noi. Azi am dovedit că putem face meciuri bune și sperăm ca prin acest succes să fi depășit perioada grea din ultimul timp. Totul e bine când se termină cu bine. Mâine trebuie să repetăm figura și să ne jucăm șansa de a ajunge în finală până la capăt”.

Miercuri, de la ora 17:00, Sala Polivalentă din Complexul Sportiv din Șoseaua Ștefan cel Mare va găzdui meciul patru al semifinalei Dinamo – Tomis Constanța. Scorul general este 2-1 pentru constănțeni.

CS Dinamo, 02 aprilie 2014, ora 20:00

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 147 guests online