Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Atletism Atletism - Cupa Europei la aruncări

Atletism - Cupa Europei la aruncări

Mihai_GrasuÎn perioada 17-18 martie, în localitatea Bar din Muntenegru, s-a desfășurat Cupa Europei la aruncări, competiție ce a reunit la startul ei crema sportivilor europeni la aceste discipline sportive. Dinamo a participat la această competiție cu trei sportivi.

Nicoleta Grasu a ocupat locul 6 cu o aruncare de 60.34 m. Nicoleta este la primul concurs outdoor din acest an, lipsindu-i și antrenamentele in aer liber, ceea ce s-a și văzut în concurs, ea având patru rateuri și o aruncare de 59.01 m în afara aruncării care i-a adus poziționarea finală. Îi dorim Nicoletei să ajungă cât mai repede la forma pe care și-o dorește și ne-o dorim cu toții, pentru că mai sunt doar patru luni până la Jocurile Olimpice de vară.

Pe locul I la disc feminin s-a clasat Muller Nadine din Germania, cu un rezultat de 68.89 m, iar pe locul doi sportiva din Rusia, Pishcalnikova Daria, cu o aruncare de 63.86 m. Locul III a fost ocupat de franțuzoaica  Robert-Michan Melina,cu o aruncare de 63.03m.

La disc masculin, Mihai Grasu a ocupat locul 7, cu o aruncare de 61.03m. Precizăm, pentru cei ce nu sunt familiarizați cu această probă, că băieții aruncă un disc mai greu cu un kg decât al fetelor, discul lor cântărind 2 kg. Rezultatul lui Mihai este bun, el având evoluții constant bune. Mihai Grasu are o vârstă relativ mică pentru un aruncător de disc și, nu în ultimul rând, trebuie spus că a progresat constant.

Proba în care a concurat Mihai, a fost câștigată de olandezul Cadee Erik, cu o aruncare de 64.09 m, urmat de turcul Olguldeniz Ecument cu 63.59 m. Locul III a fost ocupat de olandezul Smith Rutger cu 63.30 m.

La aceeași competiție sportiva din Roman, Bianca Perie, o tânără atletă consacrată deja pe plan mondial, a câștigat medalia de aur la aruncarea ciocanului, cu 68.74 m. Celălalt sportiv dinamovist de la disc, Sergiu Ursu, nu a avut un concurs convingător, el ocupând poziția a III-a în grupa B, cu o aruncare de 59.18 m.

Urmează Campionatul European de Atletism de la Helsinki, din luna iunie, și până atunci ar cam trebui să avem ceva certitudini privind forma sportivilor noștri. 

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 19 martie, ora 2230

Program Competitional

Săptămâna 18-24 octombrie 2021

Handbal. EHF Champions League (etapa 5), 21 octombrie, ora 18:45 (ora României): HC Motor (Ucraina) – DINAMO (Digisport, Telekomsport, Look Sport)

Handbal. Liga Națională (etapa 8), 23 octombrie, ora 11:00: SCM Politehnica Timișoara – DINAMO (TVR 2 Live)

Baschet. Liga Națională de Baschet Masculin (etapa 5), 22 octombrie, ora 17:45: U BT Cluj-Napoca – DINAMO (Digisport Live)

Polo feminin. Campionatul Național de senioare, Turneul 1, 21-24 octombrie, Bazinul Floreasca (București)

Volei masculin. Cupa României (faza I, retur), 20 octombrie, ora 15:30: DINAMO - Rapid

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 3), 22 octombrie, ora 15:30: DINAMO - Steaua

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 3), 25 octombrie, ora 17:00: DINAMO – Rapid

Scrimă. Campionatul Național de tineret la sabie - echipe, 17-19 octombrie, București

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Initiere/Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Online Guests

We have 257 guests online