Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Campionatul Mondial de Canotaj 2011 – Slovenia (Bled)

Campionatul Mondial de Canotaj 2011 – Slovenia (Bled)

            Un Campionatul Mondial frumos şi greu, datorită participării a 1218 sportivi din 62 ţări. Rezultatul ambarcaţiunilor româneşti (locul 4 la echipajul de 8+1 şi 5 la echipajul 2 rame) a fost nemulţumitor dar oarecum  explicabil. În primul rând, trebuie să ţinem cont că rezultatul la o finală de Campionat Mondial nu este niciodată ceva absolut previzibil, deoarece pot interveni oricând o mulţime de factori perturbatori şi nu mă refer acum la vânt, valuri, temperatură, etc. ci la programul organizatorilor care a fost de aşa manieră alcătuit, încât diferenţa între cursele bărcii de 2 rame şi 8+1, să fie doar de o oră, contrar regulamentului care prevede un interval de minim două ore, ceea ce a făcut imposibilă dublarea celor două sportive în echipajul de 8+1, respectiv Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu (după cum era planificat încă din pregatire).  

 

            Antrenorul Mircea Roman a fost pus în imposibilitatea de a folosi cele două sportive, în finala 8-ului. De aceea a fost nevoit să facă schimbări în componenţa bărcii de 8+1, înaintea finalei. Prin introducerea sportivelor Adelina Cojocariu şi Andreea Boghian, lotul de 8+1 a avut în componenţă 3 sportive care participă încă la nivelul de tineret dintre care Andreea Boghian şi Cristina Grigoraş, debutante la un CM de seniori. Componeţa lotului în finală, a fost alcătuită din sportivele: Eniko Mironcic, Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Diana Bursuc, Cristina Grigoras , Adelina Cojocariu, Irina Dorneanu, Andrea Boghian şi cârmăciţa Teodora Gîdoiu. Toate aceste lucruri au fost posibile deoarece pentru prima data la un campionat mondial de canotaj finalele au fost comprimate într-o perioadă de 4 zile.

     Cu toate acestea româncele au făcut o cursă bună, îndârjindu-se să fie pe locul 2 mai bine de trei sferturi din cursă, dovedint omogenitatea valorică a lotului. Probabil că schimbarea componenţei lotului în ultimul moment şi experienţa insuficientă, au făcut să se piardă cele 0,007 secunde în faţa Angliei- locul 3. Acesta a fost mica diferenţă care a făcut marea diferenţă, între locul 3 şi locul locul 4.

            Având în vedere vârsta medie a echipajului dar şi a timpului scos care ne apropie de barca americancelor faţă de anul trecut cu 3 secunde, putem considera acest rezultat optimist pentru Campionatul European, ce se va desfăşura aproximativ peste două săptămâni.

 

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 295 guests online