Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj - Campionatele Europene 2012, prima zi

Canotaj - Campionatele Europene 2012, prima zi

Echipajele românești s-au comportat excelent în prima zi a competiției europene

ROU8_CEC2012Loturile masculine de 4 rame fără cârmaci și de 8+1 au reușit să treacă de prima fază a calificărilor, realizând timpi foarte buni, care ne dau speranțe pentru o clasare foarte bună la finalul competiției. Antrenorul lotului masculin, domnul Dimitrie Popescu, a declarat pentru cititorii site-ului nostru următoarele:Ambele ambarcațiuni M4- și M8+1, deși au terminat cursa pe locul II în grupe, și-au dorit, s-au luptat, dar cel mai important că 8+1 a reuşit să-şi depăşească propriul timp cu o secundă. Canotorii Florin Curuea, George Palamariu, Cristian Pârghie și Marius Cosmiuc, membrii echipajului 4-, au dublat în 8+1 în mai puțin de 3 ore. Sunt mulțumit de ei și știu că suntem pe o pantă ascendentă. Acum ne gândim la calificarea în finală.

De asemenea, şi echipajele feminine prezente la competiţia europeană au reuşit să se califice în faza următoare, realizând timp excelenţi în faţa unor adversare foarte puternice. Despre evoluţia fetelor din prima zi, domnul Mircea Roman, antrenorul lotului feminin, ne-a declarat următoarele: “Astăzi, după prima zi de concurs, mă declar mulțumit de rezultate, canotoarele noastre comportându-se normal din punctul meu de vedere, având evoluţiile pe care le-am aşteptat. 

 Echipajul ambarcațiunii de 2-, fără să fie nevoie de a se întrebuința la maxim, a făcut o cursă tactică terminând cursa la 7,93” în fața ocupantelor locului doi (echipajul britanic n.r.) și la 13,87” în fața echipajului clasat pe locul al 3-lea (cel al Ucrainei n.r.). Este cel mai bun timp scos de un echipaj românesc de 2-, la un Campionat European.

Echipajul ambarcațiunii de 4X a pierdut primul loc la doar o secundă față de ukrainience care sunt campioane olimpice la Londra. Locul II în grupă ne asigură însă calificarea direct în finală.

Echipajul ambarcațiunii de 2X s-a calificat în finală de pe locul II în grupe, terminând cursa în urma Belarusului, însă în fața puternicelor echipaje ale Ucrainei și Poloniei.

Echipajul ambarcațiunii de 8+ a câștigat cursa de culoar, având o evoluție foarte bună în urma căreia a reușit să depășească cel mai bun timp european cu 15”, după ce a terminat cursa timpul de 5’59”, față de 6’14” care aparținea tot româncelor.

Autorii articolului: George Vescan şi Florin Nan. Foto: http://www.worldrowing.com – 15 septembrie ora 1400

Program Competitional

Programul dinamoviștilor în săptămâna 27 mai - 2 iunie

FOTBAL. Superliga România, baraj menținere (retur) luni 27 mai, ora 19:00: Csikszereda Miercurea Ciuc - Dinamo 1948

HANDBAL. Liga Naționala (etapa 26), miercuri 29 mai, ora 17:30: Dinamo - CSM București. Sala Dinamo

FOTBAL. Liga 3, baraj promovare Liga 2 (turul 2), sâmbătă 1 iunie, ora 19:00: CS Afumați- CS Dinamo

RUGBY. Liga de Rugby Kaufland (etapa 6), vineri 31 mai, ora 17:00: Rapid - Dinamo. Stadion Olimpia

GIMNASTICĂ. Cupa Nadia Comăneci, 30 mai – 02 iunie, Onești

SCRIMĂ. Campionatul European de Tineret, 01-06 iunie, Antalya

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 210 guests online