Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj - Campionatul European - seniori – Sevilla, 31 mai-2 iunie 2013

Canotaj - Campionatul European - seniori – Sevilla, 31 mai-2 iunie 2013

Cursa_8plus1___01UPDATE (2 iunie 2013): Ziua finalelor Campionatului European a adus multă satisfacție pentru delegația României: 3 medalii (2 de aur și una de argint) au fost câștigate de echipajele noastre de dublu rame feminin, 8+1 feminin, respectiv de 4 rame fără cârmaci masculin. Echipajul de două rame a fost unul integral dinamovist (Cristina Grigoraș și Andreea Boghian), în cel de 8+1 au fost prezente nu mai puțin de 5 dinamoviste (Roxana Cogianu, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraș, Irina Dorneanu, Cristina Ilie, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu) iar în cel masculin au fost prezenți și 2 dinamoviști care vor veni cu medaliile de argint acasă (Marius Cozmiuc și George Palamariu).

La finalul competiției dinamovista Camelia Lupașcu a declarat pentru site-ul nostru: ”Este un început bun, fiind prima competitie. Ne dă încredere acest rezultat, în prezent este dovada muncii noastre si asta ne dă putere să ne antrenam pentru Campionatul Mondial”.

31 mai 2013: Campionatul European de seniori a început azi 31 mai 2013 și se va desfășura pe lacul La Cartuja. La startul copetiției s-au alinat sportivi din 40 de țări pentru câștigarea titlului european. Lotul Național de Canotaj al României s-a deplasat cu șase echipaje, patru feminine și două masculine, astfel alcătuite:

2x feminin: Cristina Grigoraş - Dinamo, Nicoleta Albu - Dinamo, 2 + feminin: Adelina Cojocariu Dinamo, Ioana Crăciun Dinamo, 4 x fără masculin: Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu - Dinamo, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea), 4 + feminin: Viviana-Iuliana Bejinariu, Laura Oprea, Isabela-Mihaela Solomon Dinamo, Ioana Vrînceanu), 4 + masculin (Ioan Prundeanu, Petru Codău, Marian Moraru, Ionel Strungaru Dinamo şi 8+1 feminin: Roxana Cogianu, Ioana Crăciun - Dinamo, Cristina Grigoraş - Dinamo, Irina Dorneanu - Dinamo, Cristina Ilie -  Dinamo, Andreea Boghian - Dinamo, Camelia Lupaşcu - Dinamo, Ionelia Zaharia şi Daniela Druncea).

Preşedinta Federaţie Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat în exclusivitate pentru site-ul oficial al C.S.Dinamo București, că va fi o competiție foarte grea dar noi ne dorim cât mai multe medalii de aur. ”Va fi o competiție grea deoarece multe țări puternice în canotaj nu au urcat pe podium la Londra anul trecut, acum vor dorii să-și demonstreze adevăratul potențial. Pantru multe țări din Europa nu este nici o problemă să se antreneze în țări unde clima permite antrenamentele pe apă încă din luna ianuarie sau februarie. Noi am început pregătirea pe Snagov mult mai târziu. Cu toate acestea am încredere în sportivii români că vor lupta până la capăt și vor venii cu medalii strălucitoate acasă”, a declarat  doamna Preşedinte Federaţie Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Astazi, 31 mai, se trag seriile în care câștigătorii primelor 3 locuri se vor califica direct în finală. Mâine, 1 iunie, sportivii se vor lupta în recalificări. 

O știre de ultimă oră: echipajul masculin 4x au trecut linia de sosire pe locul 4 ceea ce însemnă că mâine vor trage în recalificări.

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacsu - CS Dinamo, 31 mai 2013, ora 2200

Program Competitional

Programul dinamoviștilor în săptămâna 27 mai - 2 iunie

FOTBAL. Superliga România, baraj menținere (retur) luni 27 mai, ora 19:00: Csikszereda Miercurea Ciuc - Dinamo 1948

HANDBAL. Liga Naționala (etapa 26), miercuri 29 mai, ora 17:30: Dinamo - CSM București. Sala Dinamo

FOTBAL. Liga 3, baraj promovare Liga 2 (turul 2), sâmbătă 1 iunie, ora 19:00: CS Afumați- CS Dinamo

RUGBY. Liga de Rugby Kaufland (etapa 6), vineri 31 mai, ora 17:00: Rapid - Dinamo. Stadion Olimpia

GIMNASTICĂ. Cupa Nadia Comăneci, 30 mai – 02 iunie, Onești

SCRIMĂ. Campionatul European de Tineret, 01-06 iunie, Antalya

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 216 guests online