Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj – Campionatul National de fond tineret si seniori, 2013

Canotaj – Campionatul National de fond tineret si seniori, 2013

Article Index
Canotaj – Campionatul National de fond tineret si seniori, 2013
Tabel rezultate Campionat Național de Fond seniori și tineret
All Pages

Federația Română de Canotaj a  organizat in la sfarsitul saptamanii trecute campionatul național de tineret si seniori – editia 2013, pe lacul SNAGOV

Proba de fond are o lungime de 6 Km. și este o proba in care rezistența si voința fac diferența între campioni și ceilalți sportivi participanți.

La acest campionat național de fond, sportivii dinamoviști s-au impus categoric în fața celorlalte cluburi. Sportivi Clubului Sportiv Dinamo București au câștigat în total 15 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 medalii de aur la tineret. Canotorii C.S.A. Steaua au încercat să țină pasul cu sportivii dinamoviști la medalii, câștigând  5 medalii de aur.

La finalul competiției, profesorul Mircea Roman, antrenorul Lotului național de Canotaj feminin, a declarat: ”mă bucură determinarea canotoarelor dinamoviste care au câștigat tot și-au propus, se vede implicarea serioasă a clubului în acestă ramură sportivă, dar din pacate alte cluburi nu reușesc sa creeze o concurență pe măsură și astfel calitatea canotajului românesc să crească”.

Atmosfera de concurs cât și organizarea lui a făcut cinste Federației Române de Canotaj. Au participat sportivi de la toate cluburile din țară.

Titrata canotore Camelia Lupașcu ne-a impărtășit câteva cuvinte despre participarea ei la acest concurs. ”Am tras in ambarcațiunea 2- (rame) cu Albu Nicoleta, colega mea draga, și în 4x (vâsle) tot cu ea,alturi de Bejenariu Diana (tineret) și Grigoraș Cristina. Starea vremii nu a fost favorabilă nouă, vântul și valurile ne-au dat dificultate în vâslit, mai ales că a fost o cursă de 6 Km., a fost destul de dificil și nu în ultimul rând greu. Un canotor pe o asemenea vreme în primul rând trebuie să se adapteze la situațiile impuse de capriciile vremii. Aici iese în relief tehnica și comunicarea în echipă, pentru ca  toti concureaza bine în condiții favorabile. Ambele curse la care am participat au fost grele, dar pentru mine a fost cea în 4x ,deoarece nu m-am antrenat în ultima perioadă la vâsle. Deși dinamoviștii au câștigat cele mai multe medalii, nu sărbătorim deorece avem de continuat ciclul de pregatire pentru Campionatul European care urmeaza.la sfătșitul lunii mai...deci avem treabă.”

Autorul articolului: George Vescan - CS Dinamo, 24 aprilie 2013, ora 100Program Competitional

Programul dinamoviștilor în săptămâna 27 mai - 2 iunie

FOTBAL. Superliga România, baraj menținere (retur) luni 27 mai, ora 19:00: Csikszereda Miercurea Ciuc - Dinamo 1948

HANDBAL. Liga Naționala (etapa 26), miercuri 29 mai, ora 17:30: Dinamo - CSM București. Sala Dinamo

FOTBAL. Liga 3, baraj promovare Liga 2 (turul 2), sâmbătă 1 iunie, ora 19:00: CS Afumați- CS Dinamo

RUGBY. Liga de Rugby Kaufland (etapa 6), vineri 31 mai, ora 17:00: Rapid - Dinamo. Stadion Olimpia

GIMNASTICĂ. Cupa Nadia Comăneci, 30 mai – 02 iunie, Onești

SCRIMĂ. Campionatul European de Tineret, 01-06 iunie, Antalya

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Online Guests

We have 223 guests online