Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Ciclism CICLISM. Ciclistul de talie mondială Vlad Dascălu se reîntoarce în familia Dinamo!

CICLISM. Ciclistul de talie mondială Vlad Dascălu se reîntoarce în familia Dinamo!

Vlad_DascaluCu un titlu de campion mondial la activ, altul de campion european, numeroase locuri pe podiumul Cupei Mondiale de Mountain Bike, Vlad Dascălu (25 de ani) se reîntoarce din acest an la CS Dinamo! Originar din satul Buda, comuna Râșca, județul Suceava, Vlad locuiește, de 15 ani, în Spania împreună cu familia sa. El mai face parte din echipa internațională TREK FACTORY RACING XC, alături de alți foști campioni mondiali precum Jolanda Neff (Elveția), Evie Richards (Marea Britanie) sau Anton Cooper (Noua Zeelandă).

În 2017, Vlad a făcut parte din echipa noastră UCI Dinamo-BikeXpert-Superbet, prima sa echipă de ciclism, an în care a început să se facă cunoscut în România și să participe la competiții semnificative atât în țară, cât și în străinătate, reprezentând la vremea respectivă o mare speranță pentru ciclismul din România.

În același an, Vlad a reușit să obțină sub culorile C.S. Dinamo primele rezultate istorice din Mountain Bike-ul românesc și anume de 3 ori locul 5 în Cupa Mondială de Cross Country, la Val di Sole, Italia, la Lenzerheide în Elveția, cât și la Vallnord în Andora, toate la categoria U23.

În anul 2019, Vlad Dascălu a reușit să obțină cele mai importante rezultate din istoria ciclismului românesc de până la acea dată, un titlu de campion european, altul de campion mondial, dar și victoria absolută în sezonul Cupei Mondiale de Cross Country, la categoria sub 23 ani.

Anul 2021 i-a adus lui Vlad un loc 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la doar 15 secunde de podium, iar anul trecut a urcat de 6 ori pe podiumul Cupelor Mondiale de Cross Country: de 3 ori la proba olimpică (XCO) și de alte 3 ori la Short Circuit (XCC). La finalul anului, Vlad și-a adjudecat locul 6 în Cupa Mondială de XCO și în cea de XCC!

Pentru acest an, Vlad este deja licențiat în România cu noul său club, C.S. Dinamo București, și la echipa UCI TREK FACTORY RACING XC, revenind astfel nu numai în sânul familiei Dinamo, dar și alături de foștii săi colegi, care acum sunt licențiați separat în echipa noastră UCI Dinamo-BikeXpert-Superbet. 

Ambițiile pentru acest an sunt victoriile în Cupele Mondiale de Cross Country XCC și în special XCO, dar și un loc pe podium la Campionatul Mondial de XCO.

De asemenea, toate eforturile lui Vlad vor merge în acest an și în direcția calificării la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, unde speră să câștige o medalie istorică pentru România.

Împreună cu Vlad s-a licențiat la C.S. Dinamo și staff-ul său personal, antrenorul Paulo de la Fuente Perez și mecanicul Angel Gomez, care vor completa echipa tehnică formată din antrenorul principal al secției, Răzvan Jugănaru, și team managerul Cătălin Sprînceană.

CS Dinamo, 8 februarie 2023

Program Competitional

25 septembrie - 01 octombrie 2023

Fotbal. Cupa României, marți 26 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 - FCU Craiova. Arena națională

Fotbal. Liga 1 (etapa 11), vineri, 29 septembrie, ora 21:00: Oțelul Galați - Dinamo 1948

Baschet. Liga Națională (etapa 2), sâmbătă, 30 septembrie: CSM Galați - CS Dinamo Bucuresti

Fotbal. Liga 3 (etapa 6), vineri, 29 septembrie, ora 17:00: CS Dinamo - Aro Muscelul Câmpulung. Stadion Dinamo

Polo. Superliga (etapa 1), 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – Politehnica Cluj-Napoca. Bazinul Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 7), sâmbătă 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – SCM USV Timișoara

Volei masculin. Meci de prezentare, sâmbătă 30 septembrie, ora 18:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 6), sâmbătă 30 septembrie, ora 13:00: SCM Politehnica Timișoara - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Online Guests

We have 387 guests online