Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Ciclism Ciclism - Campionatul National de Velodrom 2012

Ciclism - Campionatul National de Velodrom 2012

C__02Fără să aibă strălucirea de la Jocurile Olimpice, întrecerile Naţionalelor de ciclism au fost urmărite de un public evident cunoscător în materie de ciclism.

Vineri, sâmbătă şi duminică (23-27 septembrie), pe o căldură ca în mijlocul verii, echipele protagoniste au oferit întreceri deosebit de echilibrate. Protagonista întrecerii a fost echipa nou înfiinţată din Otopeni, care nu este altceva decât echipa Dinamo din sezonul trecut. Formaţia dinamovistă, constituită mai mult din tineret şi juniori şi având un colectiv tehnic nou (Gheorghe Neagoe şi Constantin Ciulei care este şi sportiv), încearcă să formeze o nouă echipă şi, în acelaşi timp, să găsească o sursă de finanţare pentru a reînvia tradiţia de altădată de la Dinamo, când ciclismul aducea rezultate nu numai de la competiţiile interne, dar şi de la mai toate marile întreceri din Europa.

La seniori, viteză – probă olimpică – echipa formata din Constantin Ciulei, Alexandru Galetschi, Traian Goga şi Marius Petrache, a ocupat locul doi, fiind întrecută de formaţia  din Otopeni cu doar câteva sutimi de secundă. În proba de urmărire echipe 4000 m., echipa formată din George Cristea, Răzvan Jugănaru, Mihail Rusu şi Mike Petculescu a ocupat locul III.

Ci_01La juniori mari, în proba de urmărire 3000 m., talentatul ciclist Adrian Olteanu s-a impus destul de categoric şi a câştigat titlul naţional. Juniorii mici au fost mult mai prezenţi în competiţie, câştigând două titluri naţionale, la individual, prin Iulian Gache, în proba de 500 m viteză şi pe echipe, în proba de urmarire 2000m, prin acelaşi Iulian Gache alături de Lee Daniel Moise şi Leonard Barbu. Aceeaşi echipă a ocupat şi locul II în proba olimpică de viteză.

Aşa cum spuneam, noul colectiv tehnic încearcă să formeze, la Dinamo, o echipă competitivă însă acest demers reprezintă un test foarte greu în condiţiile în care copiii de azi au acasă biciclete de stradă scumpe şi nu mai vin la cluburile de ciclism să se antreneze decât pe biciclete mai bune decât pot ei să aibă. În plus, ciclismul este şi un sport greu care cere sacrificii. Toate aceste obstacole pot fi însă depăşite numai cu o mare dăruire din partea tehnicienilor echipei şi cu o sponsorizare care să asigure suportul financiar necesar îmbunătăţirii considerabile a dotării tehnice.

Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 27 septembrie 2012

Agrement Fitness

Program Competitional

Săptămâna 17-23 ianuarie 2022

Baschet. Liga Națională de Baschet Masculin (etapa 17), 23 ianuarie, ora 19:00: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 13), vineri 21 ianuarie, ora 18:00 (TVR 3): Dinamo – SCMU Craiova. Sala Dinamo

Volei feminin. Cupa României (sferturi de finală, retur), 19 ianuarie, ora 17:00: CSO Voluntari - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 13), sâmbătă 22 ianuarie, ora 18:00: Dinamo – CSM Lugoj. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9), 20-21 ianuarie: Sportul Studențesc – Dinamo. Bazin Floreasca

Scrimă. Campionatul Național de cadeți și juniori la sabie (masculin și feminin), 18-22 ianuarie, București

Tir. ISSF Grand Prix Osijek, 18-22 ianuarie, Croația

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Sinteza DGA

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Online Guests

We have 449 guests online